JAK NA ÚVĚRY:
Jak vybrat nejlepší úvěr? Musíte vědět na co ho chcete


27. 11. 2023  05:04     Miroslav Zeman     komentáře (20)

JAK NA ÚVĚRY: Výběr nejlepšího úvěru není jednoduchou záležitostí a z průzkumů také vyplývá, že lidé často neví jak nejlépe úvěr vybrat, nebo posoudit. Právě na tomto přístupu profitují některé tradiční banky. Aktuálně je nejožehavější téma hypotéky, kde překotně roste úroková sazba.

JAK NA ÚVĚRY: Jak vybrat nejlepší úvěr? Musíte vědět na co ho chcete




Jak lidé nejčastěji pořizují úvěr? Jednoduše. Zajdou si do své banky, tedy banky, kde mají svůj běžný účet, a tam o úvěr požádají. Bance sdělí důležité informace o sobě, a svých příjmech a jsou vděční, když úvěr dostanou a mohou zaplatit věc nebo službu kterou potřebují. Tento postup je na jednu stranu pohodlný, ale na druhou stranu může být značně nevýhodný a drahý.

Pro zvolení a výběr nejvýhodnější úvěru a tedy i nejvýhodnější banky, která nám úvěr poskytne jsou nejdůležitější následující kroky a postupy:

1) Porovnání úvěrů z hlediska výhodnosti

2) Podmínky úvěru a jeho poskytnutí

Účel úvěru

Nejprve bychom se měli zamyslet nad tím zda vůbec úvěr potřebujeme a pokud ano, jaký je účel tohoto úvěru. Z toho také vyplývá druh úvěru který budeme volit. Ne každá půjčka je vhodná pro daný účel. Například pořízení nemovitosti nebudeme hradit spotřebitelským úvěrem, nebo si pro úvěr na auto nebudeme brát úvěr z kreditní karty. Každý druh úvěru má totiž svá specifika a své speciální určení.

Tak například:

Hypoteční úvěr – výhradně pro pořízení nemovitostí, rekonstrukcí apod. s výjimkou Amerických hypoték

Úvěr ze stavebního spoření – opět výhradně k pořízení nemovitosti, ale velmi často také k rekonstrukcím, stavebním úpravám, vybavení nemovitosti apod.

Spotřebitelský úvěr – výborně se hodí k pořízení spotřebních věcí, typu elektronika, nábytek, ale třeba i na pořízení automobilu,

Kontokorent – pouze na krátkodobé překlenutí nedostatku prostředků. Po té je třeba do několika dnů či týdnů částku úvěru uhradit.

Kreditní karta – oblíbený prostředek pro placení v obchodech, jedná se ovšem o úvěr, který má krátkodobí charakter. Pokud kreditní kartu používáme správně, může se nám to vyplatit. Pokud bychom ji používali chybně, tedy na dlouhodobější financování výdajů, může nás vyjít velmi draho.

Mikropůjčka – půjčka poskytovaná po internetu a do výše několika tisíc korun. RPSN je na rozdíl od jiných úvěrů velmi vysoké. Používat se tento úvěr vyplatí jen v řádu dnů, maximálně týdnů, ideálně na přechodný nedostatek prostředků před výplatou.

Pokud jsme si jisti jaký úvěr potřebujeme a na jaký účel. Pak ještě stále do banky nejdeme. Na internetu si nalezneme internetové porovnávače výhodnosti daného druhu úvěru. Podle předem zvoleného parametru nám porovnávač vyhodnotí výhodnost úvěrů a seřadí od nejlepšího po nejhorší.

Teprve poté můžeme úvěr zřídit přes internet, protože i tuto možnost některé banky nabízejí, nebo navštívit pobočku dané banky.

Výhodou tohoto postupu je, že do jednání s bankou, ať už s ní jednáte po internetu, nebo osobně na pobočce, vstupujete se znalostí věci i podmínek úvěru. Víte, že jste si porovnali výhodnost úvěrů a úvěr této konkrétní banky vám vyšel jako nejlepší. Doporučujeme si jako podklad pro jednání s bankou vytisknout nebo uložit výsledky vyhledávání, protože to vám pomůže zajistit u banky stejné podmínky, jako vám vyšli při porovnání.

Je třeba řešit hypotéky

V současné době se nejvíce skloňují úvěry na bydlení, které přestávají být z důvodu stále rostoucích úrokových sazeb pro velkou část lidí výhodné. Aktuálně úrokové sazby přesahují 6 procent a jejich pokles by měl postupně nastartovat až příští rok. 

Aktuální rada: Pokud se blíží fixace vaší hypotéky ke konci, okamžitě navštivte vaši banku a sjednejte si co nejvýhodnější nový úrok, přičemž v současné době se snažte uzavření nové smouvy a stanovení nového úroku posunout co nejdéle to půjde. Očekává se, že úroky půjdou příští rok dolů. 

 



JAK NA ÚVĚRY: Jak vybrat nejlepší úvěr? Musíte vědět na co ho chcete

urgentní nabídka půjčky
Stal jsem se obětí podvodu, ale když jsem viděl příspěvek o půjčce o tom, jak žena se třemi dětmi ...
NABÍDKA SUPER URGENTNÍ PŮJČKY: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.
NABÍDKA SUPER URGENTNÍ PŮJČKY: YVETACAKOVA@GMAIL.COM. S námi můžete zapomenout na své finanční pr...
Jsem soukromý věřitel: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.
Jsem soukromý věřitel: YVETACAKOVA@GMAIL.COM. Nabízím půjčky od 50 tisíc do 25 milionů. Pokud mát...
Jsem soukromý věřitel: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.
Jsem soukromý věřitel: YVETACAKOVA@GMAIL.COM. Nabízím půjčky od 50 tisíc do 25 milionů. Pokud mát...
Uver
Ahoj všichni, Jsem soukromý věřitel, nabízím půjčku ve výši 2%, je to legitimní společnost se ctí a...
Uver
Ahoj všichni, Jsem soukromý věřitel, nabízím půjčku ve výši 2%, je to legitimní společnost se ctí a...
Uver
Ahoj všichni, Jsem soukromý věřitel, nabízím půjčku ve výši 2%, je to legitimní společnost se ctí a...
Potřebujete nutně peníze? Můžeme ti pomoct!
Potřebujete nutně peníze? Můžeme ti pomoct! Jste v současné situaci v nesnázích nebo jste v nesná...
PŮJČKY
NABÍDKA PŮJČKY OD NOVELTY FINANCE" Ahoj!!! Potřebujete půjčku? Pokud ano, doporučuji vám požádat o ...
půjčky na výplatu ve splátkách
Rychlé půjčky od 100 000 Kč do 25 000 000 Kč až 300 měsíců. Na našem portálu najdete půjčky a nebank...
Diskutovat (20)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15698590912

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více