Kniha Patrika Nachera:
Nemusí pršet, stačí, když kape


15. 05. 2019  00:27     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Aneb z jakého filmu známe přísloví - nemusí pršet, stačí, že kape? ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Nemusí pršet, stačí, když kape




Nemusí pršet, stačí, když kape – aneb nerozumím-li financím a nejsem-li ani schopen (či ochoten) se rozhoupat založit si obyčejný spořicí účet (lze zřídit jednoduše přes internet za pár minut), tak se nebudu hrnout do dobrodružství s investováním do akcií, fondů, dluhopisů, cenných papírů, do nákupů zlata, diamantů či jiných komodit.

Každodenní realita je bohužel jiná a je to vskutku pitoreskní pohled. Ti lidé, kterým peníze zbytečně a bez užitku spí na běžném, neúročeném účtu (aktuálně dle statistik ČNB kolem 700 miliard korun!), se náhle probudí ze „zimního spánku“ a pouští se do složitých investičních obchodů, většinou na popud finančního poradce či podobného chytrolína.

Spořicí účet si ke svému běžnému nezaloží, zato se pouští do investování přes podílové fondy. Ach jo. Přeskočili tím, podle mého názoru, několik fází a stupňů vlastního vývoje a podle toho to pak většinou dopadne – z prvotního nadšení, po konečné zklamání.

Tudy cesta ke zhodnocení peněz opravdu nevede. Začněme „od píky“ a udělejme něco se svými, ladem dřímajícími a nic nevytvářejícími, penězi. Pak se můžeme bavit o tom, jaké jsou další alternativy.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Nemusí pršet, stačí, když kape

Diskutovat (0)