Komentované zprávy bank:
ČS odmítá kontakt a KB se kamarádí


11. 09. 2019  00:43     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČS odmítá kontakt a KB se kamarádí




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Česká spořitelna inovuje bankomaty, nově lze na 170 z nich vybírat bezkontaktně


Česká spořitelnaČeská spořitelna nově umožňuje na 170 nejvytíženějších bankomatech po celé ČR bezkontaktní výběry. Klienti tak mohou přiložením karty nebo nálepky k bezkontaktní čtečce během několika vteřin vybrat potřebnou částku.

Na konci roku 2018 se pochlubila Česká spořitelna tím, že umožňuje díky 170 bankomatům bezkontaktní výběry. V této době přitom už tuto službu nabízela na většině svých bankomatů například mnohem menší Air Bank. Tady Česká spořitelna trošku zaspala. Vzhledem k zisku, který banka každoročně generuje už mohla tento nejen bezpečnostní, ale i komfortní prvek zavést na všech, nebo většině svých bankomatů. Bylo by to ostatně pro klienty vstřícnější, než posílat 90 procent zisku dosaženého od klientů v České republice do zahraničí.


KB a AMSP pokračují v dlouholetém partnerství


Komerční bankaKomerční banka a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) navázaly na dlouholeté partnerství obou institucí v oblasti podpory rozvoje českých podnikatelů, jejich konkurenceschopnosti na evropském i světovém trhu a uzavřely rámcovou smlouvu o spolupráci na rok 2019.

Chvíli před tím, se opět Komerční banka spojila s agrární komorou, tedy se zemědělci a následně i malými a středními podnikateli a živnostníky. Komerční banka se prostě umí spojovat a navazovat skvělá partnerství. Třeba je i pro mnoho členů těchto profesních skupin Komerční banka stejně přitažlivá. Utužování partnerství mezi bankami a klienty musíme hodnotit kladně.


Sberbank zvyšuje úroky spoření


sberbankSberbank od 17. června zvyšuje úrokové sazby spořicích účtů až na 1,5 % ročně. Jedná se o jedno z nejvýhodnějších spoření na trhu. Účet je navíc bez omezení výše vkladu a jeho úročení roste se zvyšující se výší vkladu.

Konečně už se spoření trošku vyplácí. Inflace je sice stále vyšší, ale rozdíly už nejsou tak propastné jako tomu bylo dříve. Úrokové sazby 1,5 procenta ročně jsou skutečně velmi zajímavé a činí pouze jedno procento proti výši inflace v České republice. S tím už se dá nějak pracovat. Sberbank ukazuje, že je v segmentu spoření velmi silná a konkurenceschopná.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  



Komentované zprávy bank: ČS odmítá kontakt a KB se kamarádí

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více