Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 63,2
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

 - ve III. čtvrtletí roku 2012 nedošlo k žádné úpravě poplatků za bankovní služby

Oblast úrokových sazeb:

- ve sledovaném období nedošlo k úpravě úrokových sazeb

Inovace  a novinky:

 - došlo ke změně Obchodních podmínek a Podmínek pro používání platebních karet

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli informováni o ke změně Obchodních podmínek a Podmínek pro používání platebních karet

- kampaň na bankovní služby banky

Daniela Čermáková

 

Nejjednodušší z jednoduchých bank na českém trhu je Air bank. Nejzajímavějším produktem je spořicí účet s top 3 garancí, který zaručuje, že úrok bude patřit mezi 3 největší na trhu. Vedle spořicího účtu nabízí i nízkonákladový běžný účet.

Dalibor Z. Chvátal

 

Beze změn.

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Má již 60 tisíc klientů. Tedy o 20 tisíc více oproti předcházejícímu hodnocení. V září oznámila snížení úroku na spořicím účtu o 0,1 %.  Odvíjí se od snížení základní sazby ČNB. Myslím, že i tak bude její spořicí účet pro klienty stále zajímavý. Osvědčená reklamní kampaň pokračuje. Je načase rozšířit nabídku produktů. Podle tiskových zpráv by to měly být půjčky.  Internetové bankovnictví je takové hravé. Vývoj zůstatku na účtu v grafu, možnost volit si obálky a sledovat, jak se plní. Vlastně je to zábava.  Jinak v posledním čtvrtletí celkem klid.

Bankovní poplatky 3Q 2012 80
Bankovní poplatky.com

 

Druhá banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty a doposud získala přes 60 tisíc klientů (v minulém čtvrtletí to bylo o 10 tisíc méně) a přes 23 miliard korun na vkladech, což je z nových bank nejvíce. Prvním originálním prvkem je příslib zachování vysoké úrokové sazby u spořicího účtu – tzv. garance TOP 3. Z pohledu poplatků je zase unikátní záležitostí možnost odmítnout poplatek v případě, že je klient nespokojen se službou banky. Banka nabízí dva tarify – Malý a Velký. Malý je zaměřen na pasivní klienty a je za 0 Kč. Velký tarif (konto all inklusive) pro aktivní klienti a stojí 150 Kč měsíčně, poté už klient nezaplatí za standardní služby nic. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám, a proto hodnocení v této části neměníme.

Pokud jde o vývoj v poplatkové politice banky, nedošlo ani ve III. čtvrtletí k žádným změnám. Banka jen oznámila, že od 1. 10. 2012 sníží o 0,1 p.b. úrokovou sazbu u svého spořicího účtu (na 2,4%). Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádným změnám, není důvod měnit naše hodnocení v této části.

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani ve 3Q a tak vysoké hodnocení z minulého čtvrtletí ponecháváme.

Z Kalkulátoru bankovních poplatků ani z Q Reportu Scott & Rose nevyplývá, že by se postavení banky proti II. čtvrtletí změnilo. V Q Reportu Scott & Rose zůstaly náklady standardního klienta na úrovni 1.193 Kč ročně. Hodnocení ponecháváme na stejné úrovni.

Veřejnost 3Q 2012 63.5
Peter Bramak

Dávám spravedlivě čtverku, stejně jako u další bank tohoto typu, má vtipnů reklamu, ale například mojí poštovce se nevyrovná

Jana Kovačiková
Kateřina Lidmaňská

Banka, která se mi opravdu líbí. Její nepřetržitá kampaň mě nadchla a pokaždé se těším na jejich nový televizní spot. Aby se jako mladičká banka prosadila, musela vynaložit neuvěřitelné náklady, aby přilákala nové klienty. Její koncept se mi moc líbí, internetové bankovnictví je primitivní a barvy banky ve mně vzbuzují svobodu, volnost a vše, co si banka asi přála. Její produktové portfolio je ovšem zatím velmi úzké, a tak většina klientů vlastní bezpoplatkový spořicí účet. Na druhou stranu mě při představě tak velkých vynaložených nákladů napadá otázka, jestli bude schopna tempo udržet a investice se jí vrátí. Uvidíme, zda jí udrží plánovaná nabídka úvěrových produktů, kterou bude určitě nabízet ve spolupráci s Home Credit, se kterou je úzce propojena.

Miloš Nohavica

Stojí jen na reklamě a nízkých poplatcích rozsah služeb je minimální

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Pavel Dvořák

Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank