Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 70,2
Otakar Schlossberger

Banka, která působí na trhu ČR poměrně krátce. Má pouze omezený počet obchodních míst. Banka nemá širokou škálu produktů, ale zařadila již také možnost poskytování půjček klientům. Banka však stále nerozlišuje segmenty trhu, což může být záměrem. Je srovnatelná spíše s větší družstevní záložnou v této etapě rozvoje nebo se ZUNO bankou. Nicméně její internetové stránky působí velmi dobře, jsou přehledné a příjemné na „oko“. Výběr zelené barvy považuji za výbornou volbu! (jako Sberbank). O bance bylo velmi slyšet v TV spotech s příjemnou neurážlivou reklamou. Stále „vymýšlí“ nové produkty pro mladé lidi, možnost výběru hotovosti v terminálech Sazky nebo aplikace pro chytré mobily. Proto zvyšuji hodnocení v I. části o jeden bod.

 

Banka se, bohužel, prozatím nevěnuje společensky potřebným aktivitám, proto hodnocení ponechávám na stávající úrovni. 

Olga Ortová Šeflová

Air Bank pokračuje v značném růstu počtu klientů, za které sama provádí řadu operací souvisejících s migrací. V nabídce zhodnocení vkladů si, i přes značné snižování úroků, stále drží přední pozice.  Úspěšně se také zapojila do spotřebitelského úvěrování i do refinancování retailových úvěrů. Přichází také s novými aplikacemi pro mobilní bankovnictví. Rostoucí počet klientů a tím i zlepšování jejích ekonomických výsledků jsou produktem ojediněle pojaté vstřícnosti na českém trhu (+2 body)

Martina Hedvičáková

Air Bank překonala na konci června hranici 150 000 klientů. Jen za prvních šest měsíců letošního roku získala přes 63 000 klientů. Rostla tak ještě o 36 procent rychleji než ve stejném období loni. Nevýhoda pro stávající klienty je, že Air Bank snížila roční úrokovou sazbu TOP3 garance nejdříve na 1,6 % a od 1. října 2013 dokonce na 1,3 %.

Také Air bank se zaměřila na refinancování půjček. Dále Air Bank spustila mobilní aplikaci pro Android, vylepšila i verzi pro iPhone

 

Air Bank se daří i finančně, pololetní ztrátu snížila o 95 % na 15,1 mil. Kč.

Hana Fojtová

Air Bank zacílila s reklamou na klienty s půjčkami u jiných bank. Nabízí převedení půjčky do Air Bank s tím, že klient bude splácet méně a kratší dobu. Opět povedený reklamní spot se známými aktéry. Půjčka je bez poplatků a při řádném splácení je odpuštěno až 13 splátek a klient tak získá bonusovou sazbu 8,9 % p.a. Zajímavé je, že se jedná o převedení jedné půjčky, ačkoliv ostatní banky se orientují spíše na konsolidaci více půjček najednou. I na to se banka v budoucnu chystá. Myslí už také na nabídku kreditních karet a hypoték. Jak inovativně je nabízet.  Musím říct, že se především těším na zpracování reklamních spotů.

 

 Dle tiskových zpráv banky se jí daří. Snížila ztrátu. Do zisku se Air Bank plánuje dostat v roce 2015. Počet klientů vzrostl k 30. 6. 2013 meziročně o 223 % na více než 150 000. Největší zájem měli klienti o běžné účty. Počítám, že přibude i těch s půjčkami. Banka svoje výhody prezentuje velmi dobře.

Miroslav Zeman

Air bank jako klasická internetová banka vychází svým klientům vstříc a dále zdokonalila ovládání účtů přes mobilní telefony. Klienti Air Bank si mohou stáhnout na Google Play mobilní aplikaci pro telefony se systémem Android.

 

Pochváleny jsou i hospodářské výsledky banky, s výrazně nižší ztrátou oproti loňskému období.

Bankovní poplatky 3Q 2013 83.8
Bankovní poplatky.com

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. Unikátní záležitostí je možnost odmítnout poplatek v případě, že je klient nespokojen se službou banky. V aktuálním III. čtvrtletí nedošlo po minulých převratných změnách, k žádným pohybům, takže naše hodnocení tentokrát neměníme.

Pokud jde o vývoj v poplatkové politice banky, nedošlo ve III. čtvrtletí k žádným změnám. A je to logické, Air Bank si revoluční změny odbyla v minulém kvartálu (od 1. 4. 2013), kdy zrušila několik bankovních poplatků. Banka ale například oznámila, že prodlužuje dobu, po kterou si budou moci klienti vybírat peníze z terminálu Sazka bez poplatků a to do konce letošního roku. Toto čtvrtletí bylo tedy v porovnání s tím předešlým naprosto klidné a nemáme důvod měnit naše hodnocení v této části.  

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani ve III. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose tentokrát logicky vyplývá, že se postavení banky proti II. čtvrtletí vůbec nezměnilo. Roční náklady standardního klienta zůstaly na velmi pěkných 339 Kč, čímž se banka drží na 3. místě. Hodnocení neměníme.

Air Bank prodloužila vratky poplatků za výběry u Sazky z konce září až na konec r. 2013, 20. 8. 2013

 

Klienti si tak budou moci novou službu zkoušet zdarma o tři měsíce déle.

Veřejnost 3Q 2013 65
Jiří Křídlo
Jan Komár
Olga Zelníková
Tomáš Mutl

Nemám jedinou věc kterou bych bance Airbank vytkl. Přešel jsem z české spořitelny která mě na poplatcích dost ždímala 13 let. Poslední roky byly nejhorší.

David Stříbrsky

Proč mít účet u této banky? Nabízí výborný internetbanking, kde lze zjistit i PIN k debetní kartě zdarma. Transakce jsou rychlé. Lze snadno převádět v reálném čase mezi běžným a spořícím účtem.  Vysoké úročení spořícího účtu. Vklad/výběr z jejich bankomatů je zdarma. Při zakládání účtu nejste zavaleni papíry. Zabezpečení do internetbankingu i pomocí SMS, zdarma. Nabízí cenově zajímavé půjčky.

Slabinou banky je:  málo bankomatů, nenabízí cestovní pojištění k debetní kartě, cena příchozí zahraniční platby/europlatby.

Základní běžné služby jsou zdarma.


Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank