Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 79,7
Miroslav Zeman

Air Bank je jednou z nejúspěšnějších nízkonákladových bank. Dle posledních informací o nárůstu počtu klientů se banka zařadila mezi středně velké banky. Banka je velmi aktivní a velmi pečlivě pracuje s názory a náměty svých klientů.

Air Bank je také veřejností vnímána jako dynamická a energická banka, která přináší zajímavé inovace a rychle je také dokáže zavést do praxe. Svou významnou roli pro růst banky má i její úspěšný a viditelný marketing a reklama. Jednoduchý, snadno zapamatovatelný námět a vtipné scénky ztotožňují banku se srozumitelností, jednoduchostí a férovostí.

Cílem Air Bank je ve střednědobém horizontu získat vedoucí a suverénní postavení mezi nízkonákladovými bankami. Následně pak může efektivněji zaútočit na pozice zavedených středně velkých bank. Potenciál a schopnosti na to tato banka zcela jistě má.

A nyní se dostaneme k aktualitám za třetí čtvrtletí:

V únoru představila banka novou službu převedení hypotéky. Tato služba byla spuštěna v testovacím provozu u dvou poboček. Během července však banka splnila svůj slib a převést hypotéku je možné už na všech pobočkách Air Bank a rovnou také i on-line přímo z domova. Postupem času se ukazuje, že převod hypotéky k Air Bank skutečně dobře funguje.

Od 1. září získají klienti Air Bank, kteří používají pravidelně platbu kartou, bonusový úrok na svém účtu 1,5 procenta. Tento úrok patří mezi tři nejvýhodnější úroky na trhu. Bez uvedeného bonusu pak činí úrok zajímavých 1,1 procenta. Uvedené úroky se vztahují na vklady do 250 000 korun.

Jako třetí nejzajímavější opatření přinesla Air Bank na podzim svou aplikaci, která umožňuje mnohem lépe a hlavně pohodlně obsluhovat všechny účty v mobilním bankovnictví banky a dokonce jedním tahem prstu přesunovat finanční částky z účtu na účet. Velmi snadno lze také upravovat limity pro platbu kartou apod.

Bedřich Danda
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková

Air bank nabízí velmi zajímavé produkty. Účty se zajímavým zhodnocením, výhodné hypotéky, příjemné internetové prostředí. 

Olga Ortová Šeflová

Pro aktivní klienty nabízí banka v omezeném objemu na běžném a spořícím účtu atraktivní úrokové sazby. Dále nabízí převod hypotečních úvěrů od jiných bank, ale žádné další inovace nelze vysledovat.

 (0 bodů)

Bankovní poplatky 3Q 2015 85
Bankovní poplatky.com

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. V aktuálním III. čtvrtletí nedošlo po minulých převratných změnách, k žádným pohybům, takže naše hodnocení neměníme.

Z důvodu, že dlouhodobě nedochází k žádným poplatkovým změnám, ponecháváme hodnocení na stejné úrovni, jako minule.  

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani v I. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení banky proti II. čtvrtletí změnilo, takže roční náklady standardního klienta se posunuly do záporu – 12 Kč (dříve 108 Kč), čímž si banka upevnila 1. místo. Hodnocení posunujeme o 0,5 bodu nahoru. 

Veřejnost 3Q 2015 85.6
Banka se stále lepší,ale pro možnost výběru ze všech bankomatů mám ještě stále druhý účet u EQUA
Jediná banka, která pro naš rodinný život nepředstavuje finanční zátěž. Nemění podmínky v čase v neprospěch klientů jako mBank. Moc jsem spokojenej
Je to střední banka s těmi nejzákladnějšími produkty. Její velké mínus je bankomatová síť pouze v krajských městech. Ale personál je vstřícný.

Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank