Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2016 81,3
Miroslav Škvára
Miroslav Zeman

Air Bank 87

Air Bank je jednou z nejúspěšnějších nízkonákladových bank. Dle posledních informací o nárůstu počtu klientů se banka zařadila mezi středně velké banky. Banka je velmi aktivní a velmi pečlivě pracuje s názory a náměty svých klientů.

Air Bank je také veřejností vnímána jako dynamická a energická banka, která přináší zajímavé inovace a rychle je také dokáže zavést do praxe. Svou významnou roli pro růst banky má i její úspěšný a viditelný marketing a reklama. Jednoduchý, snadno zapamatovatelný námět a vtipné scénky ztotožňují banku se srozumitelností, jednoduchostí a férovostí.

Cílem Air Bank je ve střednědobém horizontu získat vedoucí a suverénní postavení mezi nízkonákladovými bankami. Následně pak může efektivněji zaútočit na pozice zavedených středně velkých bank. Potenciál a schopnosti na to tato banka zcela jistě má.

S čím přišla banka v III. čtvrtletí 2016

Air Bank v létě informovala veřejnost o svých hospodářských výsledcích. I v roce 2016 vykazuje tato nízkonákladová banka zisk. A to i přesto, že se tento zisk meziročně snížil. Za první pololetí letošního roku vykázala čistý zisk 39,9 milionu korun. Air Bank dál rychle rostla a na konci června 2016 už měla téměř 475 tisíc klientů. Oproti loňsku byl zisk banky nižší, a to především vlivem dočasného tržního přecenění investic. Zatímco loni Air Bank pomohlo k nečekaně vyššímu zisku, letos naopak kvůli nejistotě na evropských trzích způsobilo jeho pokles. Už třetí rok v zisku umožňuje Air Bank dál investovat do svého rozvoje.

Air Bank pokračuje také ve výstavbě a zavádění nových bankomatů. Zatím zavedla banka do provozu 17 nových bankomatů a další otevření nových bankomatů připravuje do konce roku. Právě Air Bank také jako první zavedla novinku bezkontaktních bankomatů, kterou jsme ocenili už v minulých hodnoceních.

V srpnu také banka představila nový způsob potvrzování pomocí mobilní aplikace, který je rychlejší a pohodlnější než přepisování kódu z SMS. Klienti banky tak mohou potvrzovat nejen všechny jednorázové i pravidelné platby, ale i přihlášení k účtu, kód pro výběr u Sazky nebo ukázání PINu ke kartě. Stačí si nové potvrzování nastavit. A to uděláte jednoduše přímo ve svém internetovém bankovnictví.

V září banka oznámila umožnění delší fixace. U všech nových žádostí o převod hypotéky nabízí banka místo tříleté fixace i fixaci pětiletou. Klienti si tak budou moci zajistit současné pro ně výhodné podmínky a výši úrokové sazby na mnohem delší období.

Air Bank: Air Bank vydělala v 1. pololetí 40 mil. Kč, počet klientů vzrostl na 475 tisíc

Air Bank, tedy jedna z nejviditelnějších a nejdynamičtějších nízkonákladových bank v České republice vykázala i v prvním pololetí roku 2016 solidní zisk. Ten činí 40 milionů korun, a jedná se o další důkaz, že i banky bez zbytečných poplatků mohou na trhu velmi dobře působit a dlouhodobě vykazovat zisky. Ano, i u Air Bank došlo k poklesu zisku proti minulým obdobím, ale i tak vykázala tato banka zajímavý zisk. Je třeba si také uvědomit, že banka také nabírá stále nové klienty, a expanze vždycky něco stojí. Takto masově nabírat klienty se nedařilo žádné z velkých bank, které přitom mají neporovnatelně vyšší rozpočty, příjmy i zisky. Air Bank k zisku gratulujeme a přejeme, aby v dalších letech neustále narůstal.

Air Bank: Do pěti let budou Češi místo do banky chodit do mobilu, myslí si 59 % lidí

Zajímavý slogan či název tiskové zprávy, který nutí k přemýšlení. Jak se dá chodit do mobilu? Budou za pět let už obří mobily, kde si vše vyřídíme, nebo je tím myšlen nějaký mobilní bankovní kiosek, jaké se zatím testovaly v Polsku? Ani jedno. Air Bank tím myslí to co už dnes všichni Češi dělají. Otevřou si aplikaci v mobilu a vyřizují. Zatímco dosud zájem o mobilní bankovnictví z důvodu technologické nedokonalosti a náročnosti stagnoval, nyní dochází k jeho renesanci. Do pěti let pak podle většiny Čechů bude většina také vyřizovat bankovní záležitosti přes svůj mobil. Právě mobilní, bankovní aplikace do velké míry nahradí využívání internetového bankovnictví. Průzkum přináší i další zajímavá zjištění, které doporučujeme k pročtení.

Olga Ortová Šeflová

Air bank vlivem přecenění investic dosáhla nižšího zhodnocení, přesto dosahuje zisku, který chce dál investovat do svého rozvoje. Díky svému modelu obsluhy a obchodním podmínkám svých produktů trvale zvyšuje počet klientů. Banka rozšiřuje celorepublikově síť svých bankomatů, kde její klienti mohou vybírat hotovost bez poplatků a u některých bankomatů již zahájila testování prvních bezkontaktních výběrů. Banka nabídla klientům možnost nového způsobu potvrzování jednorázových i pravidelných plateb pomocí mobilní aplikace, kterou si klienti mohou nastavit ve svých chytrých telefonech prostřednictvím internetového bankovnictví. Tato „push notifikace“ jen ťuknutím na displej telefonu je rychlejší, pohodlnější a hlavně bezpečnější než klasické potvrzování prostřednictvím zadávání SMS kódu. U všech nových žádostí o přefinancování hypotečních úvěrů změnila banka délku fixace úrokové sazby ze tří na pět let, což je však stále velmi direktivní a neumožňuje volbu dle přání klienta.

Bedřich Danda
Markéta Grušáková
Bankovní poplatky 3Q 2016 85
Bankovní poplatky.com

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. V aktuálním III. čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům, takže naše hodnocení neměníme.

Z důvodu, že dlouhodobě nedochází k žádným poplatkovým změnám, ponecháváme hodnocení na stejné úrovni, jako minule.

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani v II. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení banky proti II. čtvrtletí nezměnilo a náklady standardního klienta jsou stále 138 Kč, takže banka stále drží 1. místo. Hodnocení ponecháváme na stejné výši. 

Veřejnost 3Q 2016 74.6
Maximální spokojenost.

Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank