Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2017 83,4
Petr Kučera

Mimo jiné představila nové hypotéky (už nejen refinancování)  Opět sází hlavně na jednoduchost a nulové poplatky. Umožní tak změnu výši splátek kdykoliv bez poplatku, stejně jako splátky navíc bez omezení. Předčasné splátky umožní bez poplatku i během fixace. Specialitou je pak možnost výběru z Chytré rezervy - když chce klient dočasně vrátit část peněz, třeba pokud se unáhlil s mimořádnou splátkou. Další banky podobné výhody většinou nenabízí.

Hypotéky od Air Bank jsou ale omezené jen na koupi hotového domu nebo bytu - tedy na jednorázové čerpání kolaudované nemovitosti. Na stavbu je zatím čerpat nepůjde.

Sympatické je také výrazné rozšíření sítě bankomatů v posledních měsících.

Peter Michajlov
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková
Olga Ortová Šeflová

Největší pobočka Air bank byla nově otevřena v Dejvicích. Banka neustále vylepšuje vzhled své mobilní bankovní aplikace, umožňuje do ní vstupovat prostřednictvím otisku prstu, usnadňuje např. autorizaci operací přes mobilní aplikaci (které byly dříve autorizovány přes kontrolní otázky v kontaktním centru). Air bank stále výrazně rozšiřuje síť bankomatů s mnoha vyspělými funkcemi, je jich již více než 240, což je vzhledem k velikosti banky velmi pozitivní.  Banka nabízí rychlé uzavření cestovního pojištění, ale ve své mobilní aplikaci umožňuje i uzavření cestovního pojištění přímo na cestě. Za velkou ostudu této banky je možno považovat to, že na nové hypotéky si stále ještě netroufla.

Bankovní poplatky 3Q 2017 85
Bankovní poplatky.com

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty a pro rok 2016 se stala Nejvstřícnější bankou. V aktuálním III. čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům, takže naše hodnocení neměníme.

Z důvodu, že dlouhodobě nedochází k žádným poplatkovým změnám, ponecháváme hodnocení na stejné úrovni, jako minule.

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani ve III. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení banky proti I. čtvrtletí nezměnilo a náklady standardního klienta jsou stále 138 Kč, takže banka stále drží 1. místo. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.


Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank