Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2019 80,4
Miroslav Zeman

Air Bank je jednou ze tří nových bank, které vstoupily na tuzemský trh v roce 2012. Už od počátku se jednalo o velmi dravou a inovativní banku s důrazem na poskytování bankovních služeb po internetu a na nízké či nulové poplatky. V průběhu doby se filosofie banky posunula od výhradně nízkonákladové banky s nízkými poplatky a omezenou produktovou nabídkou, na banku s širokým rozsahem služeb. Banka je navíc průkopníkem v nových bankovních službách a nejrůznějších inovacích.

Air Bank je považována za další českou banku. V posledních letech rostl této bance i dynamicky počet klientů.

Teď u nás můžete mít účet už od patnácti

Ať už je vám patnáct, nebo sto, neděláme mezi vámi žádné rozdíly. Stejně jako dospělí členové kmene si můžete vybrat mezi účtem s Velkým a Malým tarifem. Ať se rozhodnete jakkoliv, k účtu dostanete zdarma platební kartu, která vám dobře poslouží při nákupech v obchodech i přes internet.

A jsme rádi. Minimálně pro banku typu Air Bank se jedná o velmi rozumný krok. Air Bank je sexi hlavně pro mladou generaci, studenty, lidi ve městech. Tímto krokem pak může banka velmi dobře oslovit své budoucí zajímavé klienty a zajistit si nárůst počtu klientů i v budoucnu. Ve spojení se založením účtu přes mobil se jedná o velmi zajímavou novinku.

Převedení účtu ze staré banky k nám teď sfouknete přes internet

Díky této službě vám zařídíme přenos účtu z vaší staré banky k nám, a to aniž byste do své původní banky museli jít. Prostě si u nás podáte žádost a my to za vás provedeme. Kromě samotného převedení zůstatku a zrušení původního účtu vám umíme přenést i platební příkazy, které máte u starého účtu nastavené.

To vypadá jako kodex mobility v praxi dovedený k dokonalosti. Původně byl kodex fajn v tom, že nemusíte jít do své původní banky a vše vyřídíte u své banky nové. Air Bank nově nabídla ještě zdokonalení v tom, že nemusíte jít ani do nové banky na pobočku a převod účtu vyřídíte elektronicky. Nelze než zatleskat a poděkovat za další fajnovou inovaci a zlepšení komfortu.

Bonusové úroky na spoření zvyšujeme až na 1,3 %

Jak vypadá nové bonusové úročení, najdete přehledně v tabulce. U částky do 250 000 Kč úrok zvedáme na 1,3 % ročně, u částky nad 250 000 Kč dostanete nově úrok 0,4 % ročně. Jen pro připomenutí – abyste ho získali, stačí, když uděláte pět plateb kartou za měsíc.

Jsme rádi, když můžeme banku pochválit za vysoké nebo zvyšující se úroky u vkladů. Banka nám tak dává šanci snížit znehodnocení úspor z důvodu inflace. U částky do 250 000 korun se navíc jedná o jedno z nejlepších úročení na trhu. To platí i o další sazbě 0,4 procenta nad tuto částku. V průměru se tak dostaneme na velmi slušné úročení vkladu i u vyšších částek.

Ze soutěže Zlatá koruna si odnášíme tři zlaté

Prvenství nám vynesly běžný účet, mobilní aplikace a okamžité platby, které se staly novinkou roku. Na bednách vítězů s bronzem skončila i naše půjčka.

Stejně jako Fio se Air Bank velmi dobře umístila v soutěži Zlatá koruna 2019. Obsadila dokonce o jedno první místo více. První tedy byla v kategorii nejlepší běžný účet, nejlepší mobilní aplikace a v novince roku – okamžité platby. Půjčka od Air Bank pak skončila na bronzové příčce. Gratulujeme.

Do My Air chystáme novou navigaci a přehlednější Odměny

Letos jsme do aplikace přidali už celou řadu nových funkcí, jako fulltextové vyhledávání nebo náhledy na účty v cizích bankách. Nezapomínáme ale ani na vzhled aplikace a její pohodlné používání. Proto už brzy přineseme několik zlepšováků.

A zlepšováky my máme velmi rádi a také je rádi sledujeme a hodnotíme. Fulltextové vyhledávání už jsme ocenili v minulém hodnocení. To samé platí o náhledy na účty v cizích bankách. Zpřehlednění odměn a vylepšení grafiky a přehlednosti aplikace je rovněž velmi vstřícný krok ke klientům. A Air Bank je ve zlepšování a inovacích velmi aktivní. Na každou novinku se samozřejmě těšíme, jen sem s nimi.

Bankovní poplatky 2Q 2019 87
Bankovní poplatky.com

II. čtvrtletí 2019 (8.5, 8, 9, 10) = 8,7

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty a pro rok 2016 se stala Nejvstřícnější bankou. V roce 2017 skončila na druhém místě. V aktuálním II. čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům, takže naše hodnocení neměníme.

Z důvodu, že dlouhodobě nedochází k žádným poplatkovým změnám, ponecháváme hodnocení na stejné úrovni, jako minule.

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani v I. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení banky proti I. čtvrtletí loňského roku nezměnilo a náklady standardního klienta jsou stále 56 Kč. Banku však na prvním místě přeběhly Banka Creditas a Hello Bank. Hodnocení ponecháváme.


Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank