Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2014 69,8
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Českou spořitelnu musíme pochválit za podporu osob se zdravotním postižením, což je také jedna z důležitých součástí našeho hodnocení. Nadace České spořitelny tak vyhlásila cenu Floccus. Ta ocení jednotlivce i organizace zabývající se pomocí lidem vyloučeným ze společnosti.

V této souvislosti také oceňujeme umístění banky v soutěži TOP odpovědná firma, kde se banka umístila na 2 až 3 místě, jako banka bez bariér a banka vstřícná k OZP.

 

Oceněn byl i zajímavý nápad hypotéky přes facebook, kde banka zaregistrovaným osobám do určitého počtu zajistila nižší úrokové sazby a výhodnější podmínky u následně uzavřených hypoték. Zajímavý nápad jak motivovat klienty, aby se aktivně zajímali o produkty banky.

Martina Hedvičáková

České spořitelně se ohledně poplatků příliš nevedlo. Pro snížení nákladů u její novinky iÚčet musíte splnit podmínky pro aktivní využití účtu. Vymezením aktivity je zde platba kartou 7 000,- Kč a více měsíčně a vyhýbání se pobočkovým operacím. Dále se jí týká překvapivé zdražení několika položek, především poplatek 5 Kč (místo 2 Kč) za platební příkaz přes SERVIS 24 Internetbanking, Telebanking - automat, GSM banking, Mobilní banku, PLATBU 24. O 5 Kč se zdražuje i platební příkaz přes telefonního bankéře, přes sběrný box a poštu. Zdražení se týká i dalších operací, především specifických forem vkladů, což ale není součástí námi standardně monitorovaných služeb. Jedinou dobrou zprávou z České spořitelny je symbolické zlevnění o korunu pro platební příkaz a výběr uskutečněný přes bankomat. 

Olga Ortová Šeflová

Česká spořitelna je v současnosti z hlediska její obchodní politiky a klientské profilace pro odbornou i laickou veřejnost méně čitelnou bankou. Její bonusové akce oslovují vždy jen velmi malý počet klientů. Rozhodně je pozitivní, že se dlouhodobě věnuje charitativní práci, nabízí např. i affinity platební kartu. Snaží se zvýšit standard osobního bankovnictví pod značkou BLUE, nabízí speciálně profilované mobilní bankovnictví pro korporátní klienty. Její poplatková politika jde však proti proudu bankovního trhu v ČR. Nejvíce stížností běžných klientů pak vyplývá z malé ochoty a veliké neodbornosti řady zaměstnanců poboček této banky. Není proto jasné, zda už rezignovala na obsluhu retailové klientely. Rozhodně nelze tuto banku hodnotit jako klientsky přívětivou (-1 bod)

Bankovní poplatky 3Q 2014 58.8
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 3Q 2014 22
Jana Kovačiková
Vladislav Šrámek
Konupková Radka

nesmyslné poplatky 

jinde lépe, banka známá poplatky

Michaela Kostelníková
Plamena Dimitrova
Lojza Kořínek
Jana Jahrolová
wererw werewr
Jan Petr

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty