Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 69,8
Miroslav Zeman

Česká spořitelna má vynikající název. Odkazuje se na to, že je Česká, a že v ní můžou široké masy lidí spořit. I služby České spořitelny jsou orientovány na masy klientů, kteří jsou největší hodnotou této velké banky. Postupně se však snaží banka prosazovat i své prémiové produkty, které nabízí movitějším a bohatším klientům. Banka se snaží poskytovat i služby na míru. Tyto služby však stále mají nádech masovosti a efektivity tak, aby je mohlo využívat vždy co nejvíce lidí. Stále však lidé, kteří hledají skutečně individuální a osobní přístup a nové možnosti nesvazované přísně určenými parametry produktů naleznou lepší přístup v bankách jako UniCredit Bank či Raiffeisenbank.

Banka patří mezi tři největší tuzemské banky a je také z hlediska poboček a bankomatů a jejich orientace nejdostupnější. Tato výhoda znamená pro banku jistotu klientů, kteří jsou na pobočkách a bankomatech, které jsou často jediné v malých či středně velkých obcích závislí.

A co nového banka přinesla ve třetím čtvrtletí 2015:

Česká spořitelna už potřetí poskytla 1 000 000 korun pro neziskové projekty. O granty žádalo téměř 100 organizací, které přihlašují výhradně dobrovolníci, kteří pro ně pracují.

Česká spořitelna se také v srpnu stala historicky první GEEN Zelenou bankou. Porota ocenila zejména ekologické aktivity banky, které byly velmi rozsáhlé a efektivní.

Banka také zkvalitnila a zlepšila SEPA platby. SEPA platby v eurech v rámci Evropské unie a Evropského hospodářského prostoru se počínaje měsícem říjen staly jednodušší, navíc zrychlilo jejich zpracování. Je jen škoda, že banka také nepřistoupila ke snížení ceny této služby, což by její klienti zcela určitě ocenili.

Banka se také pochlubila zmodernizováním svých stránek jak platit kartou, kde propaguje používání platebních karet a dává svým klientům návody a informace o různých bonusech možnostech a výhodnosti placení kartou.

Česká spořitelna: Účet zdarma od České spořitelny má již půl milionu klientů

Česká spořitelna se rozhodla odměňovat za věrnost. Pokud klient využívá služeb této banky dlouhodobě a je jí věrný, má možnost získat účet zdarma, tedy bez poplatků. Je zajímavé, že účet zdarma získají klienti spořitelny až po té, co jí v průběhu mnoha let napumpovali tisíce korun na poplatcích. Stejnou službu a profit přitom mohou získat všichni klienti, včetně těch nových u nízkonákladových bank. Účet zdarma a někde i bez podmínek je tam standardem. Stranou ponechme, že zmíněný pán, který byl oceněn za svou věrnost, získal kromě bezplatného účtu i věcné dary.

Bedřich Danda
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková

Opravdu velkou pochvalu si zaslouží ČS za vkladové bankomaty. Místo dlouhého čekání na pobočce, případně na poště, jednoduše přes bankomat vložit peníze, je opravdu krok kupředu!

Olga Ortová Šeflová

Česká spořitelna vylepšuje jak grafiku, tak zjednodušuje a zpříjemňuje získávání informací (a to na webu i v bankomatech), ale kromě zrychlení zvýhodněných SEPA plateb, mnoho novinek z hlediska produktové nabídky, změny obchodních podmínek či způsobů obsluhy nepřinesla. Ve značném rozsahu se věnuje ekologickým aktivitám a charitativní činnosti (záslužná je podpora univerzitních studentů, neziskových projektů, hudebních festivalů apod.)  

Bankovní poplatky 3Q 2015 62.5
Bankovní poplatky.com

Banka zaměřená na retailové klienty s obrovskou výhodnou velkého klientského kmene z dřívějších dob. ČS pravidelně přichází s poplatkovými změnami či novými službami. V poslední době však mění i celou strukturu své retailové nabídky.

Po minulých významných poplatkových, respektive produktových změnách, pokračuje Česká spořitelna v nastaveném trendu. Vzhledem k tomu, že nedošlo k výraznějším změnám, ponecháváme hodnocení banky v této části na stejné výši. Česká spořitelna majitelům Osobní účtu České spořitelny II od 1. 7. 2015 v rámci programu Za důvěru nově připíše bonifikaci ve výši 200 korun, pokud z tohoto účtu hradí pravidelně cenu za telefonní tarif zprostředkovaný společností ČS do domu. Banka do podmínek vedení účtů zabudovala novou podmínku, kdy může zpoplatnit vedení běžného účtu (ale i účtu jiného typu) se zůstatkem vyšším než 100 milionů Kč, a to částkou 220 Kč za každý den za každých započatých 50 mil. Kč převyšujících na konci dne zůstatek 100 mil. Kč na účtech vedených v korunách. Obdobné opatření platí i pro všechny cizoměnové účty.

Vzhledem k přehlednější podobě sazebníku, jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení ČS ani u standardního klienta - 2.361 Kč ročně, ani u aktivního - 4.393 Kč ročně vůbec nezměnilo. Proto pro aktuální čtvrtletí necháváme naše bodování z minula beze změn.

Veřejnost 3Q 2015 60.3
Vážím si ČS hodně mi pomohla.

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty