ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 68,1
Miroslav Zeman

ČSOB  je jedna ze tří největších bank působících na tuzemském bankovním trhu. Jedná se o banku, která má velmi široký rozsah a to i díky své velmi šikovné politice specializace jednotlivých značek skupiny. Úspěch Hypoteční banky zaměřující se na hypoteční úvěry, nebo Poštovní spořitelny zaměřující se na drobnou klientelu, je toho důkazem.

Samotná značka ČSOB je pak ceněna u podnikatelů a firem, kterým poskytuje zajímavé a cílené služby v širokém rozsahu a dobré kvalitě. Doufejme také, že se již brzy podaří úspěšně vyřešit a ukončit soudní a arbitrážní spory, které má tato banka s Českým státem. Je zcela evidentní, že působení na tuzemském trhu v globálním kontextu nezpůsobilo bance ani jejímu vlastníkovi žádné ztráty ani škody a naopak stabilní a dlouhodobý zisk.

ČSOB bojuje o podíl na trhu s dalšími velkými bankami a v některých produktech je přímo na špici, což se týká například počtu a objemu hypotečních úvěrů.

Jaké novinky přinesla ČSOB ve třetím čtvrtletí:

ČSOB: ČSOB Smart klíč: nová dimenze elektronického bankovnictví

Poměrně zajímavý název tiskové zprávy v podstatě znamená, že ČSOB zjednoduší svým klientům potvrzení transakcí při platbě v internetovém bankovnictví. V současné době probíhá standardně potvrzení plateb tak, že do kolonky přepíšete potvrzovací kód, který vám dorazil formou sms na mobilní telefon. Tento komplikovanější způsob nyní nahrazuje ČSOB pouhým stisknutím tlačítka a vyťukáním PIN na mobilu, čímž potvrdíte správnost transakce. V internetovém bankovnictví se pak transakce tímto sama potvrdí, aniž by bylo nutné zadávat bezpečností kód. Jedná se o zajímavou a pro klienty příjemnou inovaci.

ČSOB: ČSOB získala titul Nejlepší banka

Je ČSOB Nejlepší bankou? Nebo je Fio banka Nejvstřícnější bankou? Proč ne. Každá banka může být vyhodnocena trošku jinak dle použitých kritérií. Například právě Nejlepší banka nemusí být bankou Nejvstřícnější apod. Je logické, že různé průzkumy, soutěže a porovnaní vykazují různé výsledky, které jsou ovlivněny zaměřením, kritérii i způsobem vyhodnocení v daném projektu. ČSOB se tak může snad již poněkolikáté chlubit titulem Nejlepší banka a my jí k tomu gratulujeme.

ČSOB: ČSOB Pojišťovna uvádí na trh pojištění pro ženy a pro muže

Feminizace pokročila a to i v rámci ČSOB. Pojišťovna ČSOB totiž nově poskytuje speciální pojištění pro ženy, a pojištění pro muže. Jedná se o životní pojištění, které má vnímat specifika obou skupin pohlaví. Ženy se tak mohou těšit na to, že nové pojištění bude více a pečlivě vnímat například specifické choroby žen, například rakovinu prsu či dělohy. Další výhodou má být vnímání životních milníků týkající se žen, jako je například narození dítěte. U obou skupin životní pojištění podporuje prevenci, za níž dostane pojištěný speciální bonusy.

ČSOB: Lidé s finančními problémy stále častěji žádají o radu u odborníků

ČSOB přišla se zprávou ve které chválí své aktivity na poli podpory vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti klientů a veřejnosti. Do těchto aktivit pak investovala ze svých prostředků během posledních sedmi let 31 milionů korun. ČSOB jistě není jedinou bankou, která do této věci investuje, nicméně je třeba každou podobnou aktivitu ocenit. Je však třeba, aby programy na podporu vzdělanosti byly efektivní a kvalitní a vedly k určenému cíli. Investování milionů do formálních a neúčinných programů by bylo jen vyhazování peněz.

ČSOB: Sportovní karty se šíří do dalších regionů a nabízejí více výhod

To snad ani není možné? Máme v naší zemi skutečně překartováno. Karty na slevy, zákaznické karty, bonusové karty, platební karty, kreditní karty, a teď už i sportovní karty. O co jde? Karta má nejen logo oblíbeného týmu, ale také nejrůznější výhody a bonusy spojené s tímto klubem, návštěvou sportovních akcí apod. Dle průzkumu pak také bylo zjištěno, že majitelé této karty používají tuto speciální kartu o třicet procent více a také s ní utrácejí až o tisíc korun v průměru více. Prostě platit kartou s logem a v barvách oblíbeného klubu je věcí prestiže a je to IN. Je přeci pocta vytáhnout přede všemi kartu s klubem a zaplatit. Pro správného fanouška se jedná o pořádný požitek.

ČSOB: Po Praze jezdí elektromobil v barvách ČSOB Leasing, k dispozici bude i klientům

Dovede si představit lepší slast, než jezdit po městě elektromobilem v barvách loga ČSOB Leasing? Společnost se pochlubila tím, že zavádí služební elektromobily v rámci této firmy, které propagují její barvy a logo. Smyslem zprávy je tak zájem společnosti o ochranu životního prostředí a rázného snížení emisí. Realitou však je, že elektromobily se podílejí na tuzemském vozovém parku výrazně méně než jedním procentem a za současných cenových výší nejsou elektromobily pro tuzemské motoristy vůbec přitažlivé. Nic na této skutečnosti zatím nezmění ani kampaň ČSOB Leasing. Ale v každém případě lze ocenit snahu.

ČSOB: ČSOB nově nabízí COOL kartu bez účtu. Rodičům dá přehled o tom, jak hospodaří jejich děti

A máme tu opět zprávu od ČSOB. Z aktivity této banky by se zdálo, že se jedná o nejaktivnější banku na tuzemském trhu. S čím tedy přišla tentokrát? S další kartou! Nedávno jsme tu měli kartu sportovní a teď tu mám COOOOOL kartu a to dokonce i bez účtu. Smyslem této karty je dát rodičům přehled o hospodaření jejich dětí. Jedná se totiž o kartu předplacenou. Děti mají na kartě své kapesné, které utrácejí a rodiče je jako Big brother kontrolují. Každou transakci tak mohou rodiče zkontrolovat a vyhodnotit. Na rozdíl od mnoha jiných, často zbytečných karet se jedná o zajímavý nápad.

 

Bedřich Danda
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková

ČSOB chce být vnímána jako dynamická, inovativní a přátelská banka. Což se ji na trhu tradičních bank poměrně daří, nicméně primárně mladší generace si stále raději volí nové banky, které například nabízí vedení účtu zcela zdarma. 

Olga Ortová Šeflová

ČSOB úspěšně rozšířila Kartu dobré vůle pro své klienty privátního bankovnictví, kdy tato debetní bezkontaktní affinitycard umožňuje přispívat na charitu z každé provedené transakce, což je možno považovat na základě zkušeností z ekonomicky vyspělých zemí, za správnou cestu. Pozitivní je i podpora sociálního podnikání ze strany této banky. Produktovou novinkou je pak elektronická peněženka nazvaná COOL karta, která by mohla být zajímavou volbou pro řadu rodičů, kteří chtějí mít utrácení svých dětí pod dohledem. Atraktivní úrokovou sazbu pak ČSOB nově nabízí u spotřebitelského úvěru na financování pořízení novějších automobilů. Banka se snaží nepřetržitě zdokonalovat svůj web z hlediska klientské přívětivosti (modernější, jednoduší, přehlednější). 

Bankovní poplatky 3Q 2015 68.8
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledních letech aktivní. Novým kontem se změnila struktura banky a proto zvyšujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Hlavními změnami pro občany jsou úpravy poplatku za výběr z bankomatu kreditní kartou, který se zjednodušuje, a pro občany i malé firmy zvýšení poplatku za hotovostní výběr na pobočce:

  • výběr kreditní kartou z bankomatu ČSOB v ČR a SR nově stojí 50 Kč (dříve 6 Kč + 1,5 %)
  • výběr kreditní kartou z bankomatu jiné banky v ČR je za 100 Kč (dříve 35 Kč + 1,5 %)
  • výběr hotovosti kreditní kartou na České poště stojí 70 Kč (dříve 35 Kč + 1,5 %)
  • elektronický převod z úvěru kreditní karty na běžný platební účet klienta vedený v ČSOB je za 150 Kč (dříve 30 Kč + 1,5 %)
  • výběr z běžného platebního účtu na pobočce ČSOB nově stojí 70 Kč (dříve 60 Kč u účtu ve stejné měně a 1 % z vybírané částky u účtu v jiné měně)
  • výběr z účtu prostřednictvím šeku hotovostně je za 70 Kč (dříve 60 Kč)

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Hodnocení pro aktuální III. čtvrtletí neměníme.

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose se proti minulému kvartálu drobně změnilo. Standardní klient zaplatí nově 1.039 Kč (minule 979 Kč) za rok a aktivní klient 7.449 Kč (minule 7.209 Kč). Vzhledem k minulému zvýšení, tentokrát hodnocení neměníme.

Veřejnost 3Q 2015 47
Nemá konkurenci, hodnotím jako nejlepší!!!!!!
Dnes už nekonkurenceschopná banka. Měl jsem studentské konto (40kč vedení, ostatní vše zdarma). Dá se prodloužit do 28 let, pak přejde automaticky na Konto (banka o tom tedy informuje). Po přechodu 55 vedení + poplatky za jakoukoli transakci - za měsíc jsem platil 155kč a to mám z účtu 5 trvaláků a tak 5 jednorázových transakcí - takže jsem účet zrušil, výp.lhůta:měsíc, ale pokud máte k účtu zřízen kontokorrent, tak ten se musí zrušit dřív, čímž prodlouží lhůtu zrušení běžnýho U :( Fak nevím, jak dneska takový banka může vydělávat, lidi jsou hloupí :(
Bezpečnost karet
Jsou to profici
David Stříbrský

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty