Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2016 71,3
Miroslav Škvára
Miroslav Zeman

Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.

S čím přišla banka v III. čtvrtletí 2016

Equa Bank se pochlubila svým ziskovým hospodařením v průběhu roku 2016. Také v 2. čtvrtletí 2016 pokračovala Equa bank v pozitivním trendu hospodaření. Ke konci června 2016 hospodařila se ziskem 52 milionů korun. Počet klientů Equa bank vzrostl meziročně o 45 % na 215 tisíc, bilanční suma vzrostla o 30 %, celkový objem úvěrů o 28 % a celkový objem vkladů o 31 %.  Ziskové hospodaření očekává Equa bank i za celý rok 2016.

Equa bank spustila nabídku firemních úvěrů se zárukou Evropského investičního fondu (EIF). Tyto úvěry jsou nabízeny v rámci programu COSME s finančním krytím Evropské komise a usnadňují přístup k financím pro rozvoj podnikání mikropodnikům a malým i středním firmám. Smlouva, kterou Equa bank podepsala s EIF v rámci programu COSME, umožní poskytnout, v následujících dvouch letech, malým a středním podnikům úvěry ve výši 1,8 mld. Kč (přibližně 66,5 mil. eur). Díky zárukám poskytnutým EIF v rámci programu COSME s finančním krytím Evropské komise jsou úvěry poskytovány za nižších požadavků na zajištění, s vyšším úvěrovým limitem a s vyšším kreditem při schvalování.

Equa Bank: Češi utrácí za svatby čím dál tím méně

Equa Bank přišla se zajímavým průzkumem. Srovnání jak Češí utrácí za svatby v průběhu několika minulých desetiletí až po současnost. Náklady na svatbu se průběžně snižují a to nejen ve vztahu k průměrné mzdě, ale i v nominálních a reálných hodnotách. Co tím ale chtěla banka říct? A proč zrovna banka zkoumá výdaje Čechů za svatby? Banka...svatba, ani se to moc nerýmuje, tak o co jde? Že by si banka připravovala podhoubí pro možný nový produkt půjčka na svatbu? A v tomto rámci by se banka pochlubila tím, že financuje začátek nového života, zakládání rodin a ochranu manželského vztahu? Můžeme zatím jen spekulovat. V každém případě se jedná o zajímavý průzkum s dobrou vypovídací hodnotou. Banka ať si ho do budoucna pojme, jak bude potřebovat.

Olga Ortová Šeflová

Výsledky hospodaření Equa bank zatím potvrzují obrat v první ziskový rok. Úctyhodně vzrostl jak počet klientů banky, který se zvýšil meziročně dokonce o 45%, tak bilanční suma, která vyrostla meziročně o 30% (úvěrová emise vzrostla o 28% a vklady o 31%). Equa bank zahájila poskytování úvěrů mikrofirmám a malým a středním podnikům se zárukou Evropského investičního fondu. Jedná se o dostupnější úvěry s vyšším úvěrovým limitem a nižšími požadavky na zajištění v rámci programu COSME, na které banka vyčlenila 1,8 mld. Kč. 

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Equa bank pokračuje v ziskovém hospodaření. Ke konci června 2016 vykázala zisk 52 milionů korun.

Equa bank nabízí firemní úvěry se zárukou EIF.

Bankovní poplatky 3Q 2016 87.5
Bankovní poplatky.com

Jedna z novějších bank. Účet zdarma je stále bez podmínek a žádné strukturální změny se v posledním kvartále neodehrály.

Equa bank v aktuálním kvartále učinila pár poplatkových změn k 1. 7. 2016. Jednak banka snížila spodní hranici poplatku za expresní doručení nové debetní karty MasterCard ze 156,50 Kč na 125,50 Kč. Další změny se týkaly poskytnutí a čerpání hypoték. Nově se v sazebníku objevuje kapitola Kontokorent. Nicméně nemáme důvod měnit hodnocení z minula.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na čtyřech stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí stále na 2. místo. V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule. 

Veřejnost 3Q 2016 91.3
David Stříbrský
David Stříbrský
Po přečtení několika-ti recenzí a testů asi NEJ banka v 2016

Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty