Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2010 58
Miroslav Zeman

Nová banka v hodnocení OVB Vstřícné banky zaútočila hned na začátku prázdnin oznámením o vzrůstajícím zájmu o její bankovní konta bez poplatků. Fio zaregistrovala zvýšený zájem o své bankovní produkty - ve druhém kvartálu 2010 získalo téměř 5000 nových klientů, kteří si otevřeli běžný účet bez poplatků.

Fio také v průběhu letních prázdnin rozšířila svou pobočkovou síť o pobočku v Třinci.

Počátkem září upozornila banka na svou konsolidaci, integraci a plnou nabídku svých bankovních služeb. Fio banka úspěšně dokončila integraci bankovních služeb do svého produktového portfolia a začala v České republice i na Slovensku nově nabízet běžné účty bez poplatků, platební styk, vkladové účty a úvěry.

Hned v průběhu září také banka rozšířila své služby o zajištění investic proti měnovému riziku on-line. Klienti Fio banky, největšího on-line brokera v ČR, se mohou při investování v zahraničí zajistit proti měnovému riziku prostřednictvím tzv. měnového úvěru, který mohou nově získat on-line ve své obchodní aplikaci e-Broker.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

 - ve III. čtvrtletí nebyly zaznamenány žádné změny

Oblast úrokových sazeb:

 - přehled úrokových sazeb byl doplněny o Účet na obchodování s investičními nástroji

Inovace  a novinky:

 - k 1.9. 2010  banka dokončila integraci bankovních služeb do svého produktového portfolia a začala nově nabízet běžné účty bez poplatků, platební styk, vkladové účty a úvěry

 Marketingové aktivity, komunikace:

 - v tomto období nebyla zaznamenána výraznější aktivita banky

Bedřich Danda

Banka, která se stala konkurenci mBank, ale i dalších bank, které překonává levnými službami. Pověstná jsou konta této banky bez poplatků. Stejně jako mBank však tato banka míří především na drobnou klientelu a podnikatelé, především ti náročnější u ní veškeré potřebné služby nenaleznou.

Nicméně některé podnikatele určitě potěší služba zajištění investic proti měnovému riziku on-line, která umožní zajištění klientů proti měnovému riziku. Právě spojení s aplikací e-broker může být pro některé podnikatele tato služba zajímavá.

Dalibor Z. Chvátal

Fio banka úspěšně zvládla spojení družstevní záložny a burzovní společnosti, z pohledu služeb se nic nového nemění a drží svoji osvědčenou strategii do té doby dvou společností. Bezplatný tuzemský platební styk, bezplatné platby se Slovenskem, levné platby v eurozóně, orientace na obchodování s cennými papíry, úvěry na nákup akcií či na kurzové riziko z ní dělají silného konkurenta v tomto segmentu pro ostatní banky. Jenže to je tak asi vše, zatím chybí mnoho dalších služeb. I přesto zvládá Fio banka „ukrást“ konkurenčním bankám zvláště ty klienty, kterým stávající nabídka vyhovuje a více od banky nečekají.

František Pavelka

Pokud jde o FIO banku, a.s., její nízko poplatkový nástup na trh v oblasti retailových služeb je sice fantastický, ale zdá se, že bude mít trochu problém vyrovnat se svou minulostí obchodníka s cennými papíry. Proto bude vhodné zatím hodnotit spíše opatrně a vyčkat s případným nadšením na další kroky.

Bankovní poplatky 3Q 2010 83.8
Bankovní poplatky.com

Nová banka v hodnocení OVB Vstřícná banka. Vedle mBank je Fio nejlevnější bankou na trhu. Navíc poskytuje celou řadu služeb (jako třeba hotovostní operace, podnikatelské účty apod.) a má celkem hustou pobočkou síť, kterou i nadále rozšiřuje. Struktura bankovních poplatků je pro klienty přívětivá. Například možnost bezplatného zasílání plateb v eurech na Slovensko a zpět anebo europlatby za 1 euro (respektive 2 eura) do ostatních zemí, je příjemná pro podnikatelskou veřejnost. Fio byla první finanční instituce v ČR, která nabídla svým klientům základní bankovní služby bez poplatků. Teprve v tomto roce se z družstevní záložny stala banka (Fio úspěšně dokončila integraci bankovních služeb do svého produktového portfolia), což mnoho klientů, kteří kampeličkám nevěří, kvituje s povděkem.

Vývoj bankovních poplatků je v zásadě za poslední roky neměnný. Zvláště sympaticky pak působí rozhodnutí banky držet nulové nebo nízké poplatky i v momentě, kdy většina bank poplatky spíše nenápadně zvedá. Fio banka dokonce v tomto duchu vydala před prázdninami tiskovou zprávu a tím se svým klientům vlastně zavázala. Zároveň se tak v zásadě vymezila vůči mBank, která některé poplatky v poslední době zavedla.

Sazebník banky patří k těm přehlednějším, kdy všechno najdete v jednom dokumentu, který je přitom jen na pěti stranách. Pro někoho může působit rušivě oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách. V sazebníku také najdeme na relativně malém prostoru množství hvězdiček a pomocných vysvětlení.

Fio se ve všech průzkumech umísťuje se svým běžným účtem na druhém místě, hned za mKontem. To je patrné i v kalkulátoru bankovních poplatků nebo v nákladech průměrného bankovního klienta. Ovšem tam, kde jsou součástí průzkumu hotovostní operace, posunuje se Fio pravidelně na místo první.

Veřejnost 3Q 2010 88.5
Jan Zrzavý

Nepůsobí na mě důvěryhodně. Zpočátku huj, jako u mBank a pak začne služby zhoršovat

Klára BBB

Neznám tuto banku, ani jejich bankomaty :(

Josef Marcián

Žádné poplatky,ochotný personál,nejlepší interbanking

Petr Malinka

Vše, co od banky potřebuji je zdarma (tedy mimo výběru z bankomatu)  

:-)

Vladimír Pražák
Petr Novák

jsem rád, že do souboje vstupuje další bezpoplatková banka

Josef Bunes

K dokonalosti ji chybi online transakce platebni kartou.

Libor Karban

Spokojený klient od roku 2006

Josef Novák

Jen tak dál

petr ptáček

Prozatím jsem velmi spokojený.


Pobočky

Bankomaty