Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2011 59,4
Jan Brázda

Banka dosáhla počtu 100 tisíc klientů a pozvolna rozšiřuje svoji pobočkovou sít.

Z hlediska zavádění nových produktů stále čekáme na nabídku hypotečních a spotřebitelských úvěrů. Konkrétní termíny spuštění banka ještě neoznámila.

Domnívám se, že obecně si tato nová banka bude muset bojovat o svoji pozici mezi dalšími nově vnikajícími konkurenty (Aqua bank, Air bank, Zuno bank).  Jejich masivní reklamní kampaně totiž mohou kartami trhem nových ústavů rychle zamíchat.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

 - došlo pouze ke 3 změnám a to v oblasti hotovostních operací a platebních karet

Oblast úrokových sazeb:

 - ve sledovaném období nedošlo k úpravě úrokových sazeb

Inovace  a novinky:

 - Fio banka otevřela novou pobočku v České Lípě. V současné době tak má celkem 58 poboček a chystá další rozšiřování

Marketingové aktivity, komunikace:

 - pokračující reklamní kampaň na produkty banky

Bedřich Danda
František Pavelka

FIO banka již překročila 100.000 klientů. Nadále je úspěšná zejména v investičním bankovnictví, kde např. i zahájila „školu investování“. Stala se Brokerem roku 2011. Zvyšuje počty poboček, plánuje zvyšování počtu bankomatů co-brandové sítě Pharro – Fio banka

Martina Hedvičáková

Drobné změny zaznamenala i FIO banka u příplatku za osobní podání příkazu či instrukce, kde se cena 30 Kč nemění, banka pouze v poznámce nového sazebníku připomíná, že při změně banky je klient na základě Kodexu České bankovní asociace z října 2009 osvobozen od příplatků za založení trvalého příkazu nebo souhlasu s inkasem. Toto platí, pokud měníte banku a převádíte platby na nový účet. MasterCard Gold, VISA Gold nabízí od srpna za 3000 Kč.

Fio banka uvádí na trh unikátní bankovní aplikaci speciálně vyvinutou pro telefony s operačním systémem Android.

Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM zahájila registrace do podzimní školy investování.

Fio banka otevřela novou pobočku v České Lípě. V současné době tak má celkem 58 poboček a chystá další rozšiřování. V plánu je i zvyšování počtu bankomatů co-brandové sítě Pharro - Fio banka.

Bankovní poplatky 3Q 2011 83.8
Bankovní poplatky.com

Fio banka obhajuje prvenství z posledních tří čtvrtletí. K žádným velkým změnám v tomto kvartále nedošlo, takže i nadále platí, že vedle mBank je Fio banka nejlevnější bankou na trhu. A podle dosavadních výsledků různých porovnávačů to zatím tak bude i po vstupu nových bank jako Airbank nebo Zuno Bank. Výhodou Fio banky je, že poskytuje celou řadu služeb (např. hotovostní operace, podnikatelské účty apod.) a má celkem hustou pobočkou síť, kterou i nadále rozšiřuje (bývalé provozovny RM-systému). Ani struktura ani jednotlivé bankovní poplatky se v aktuálním čtvrtletí nezměnily a proto zůstává stejné i hodnocení.

V aktuálním čtvrtletí došlo k drobným změnám a to od 1.8.2011. V sazebníku například najdeme novou položku – vklad hotovosti třetí osobou (dříve banka nenabízela, aktuálně za 30 Kč a to k tíží podávající osobě, nikoliv majiteli účtu). Fio banka také doplnila podmínku u příplatku za osobní podání příkazu či instrukce na pobočce (cena zůstává 30 Kč), že v případě změny banky na základě Kodexu „Mobilita klientů – postup při změně banky“ je od tohoto příplatku upuštěno. Banka také začala nově nabízet zlaté karty MasterCard Gold a VISA Gold. Hodnocení v této části zatím ponecháváme.

Sazebník banky patří i nadále k těm přehlednějším, kdy všechno najdete v jednom dokumentu, který je na šesti stranách (minule jen na pěti). Pro někoho může působit rušivě oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách (euro, dolary), ale pro jiné klienty to může být vítaná přidaná hodnota. V sazebníku také najdeme na relativně malém prostoru množství hvězdiček a pomocných vysvětlení.

Fio banka se ve všech průzkumech umísťuje i ve III. čtvrtletí se svým běžným účtem na druhém místě, hned za mKontem. K žádným změnám nedošlo ani Kalkulátoru bankovních poplatků, ani v Q Reportu Scott & Rose.

Veřejnost 3Q 2011 80
Robert Mroc

S bankou jsem byl nespokojen v jedné zásadní věci. Chvíli po založení eurového účtu mi přišla na tento účet platba ve býšši pouhých 0,35 EUR a byl mi stržen poplatek vy výšši 1 EUR. Tím pádem se stalo že můj účet byl náhle v mínusu a já bych byl za to sankciován. Zkoušel jsem platbu reklamovat, nepřijmout ji, ale nebylo mi vyhověno. Z toho důvodu jsem účet zrušil. Navíc i možnost bezplatného výběru peněz v hotovosti je díky malé síti poboček/bankomatů složitá. Internet banking není taky zrovna na vysoké úrovni. Nadruhou stranu oceňuji u ní nejvíce bezpoplatkový platební styk se Slovenskem.

Jiří Paták
Jiří Tomeš
Pavel Dvořák
Jaroslav Číhal

Banka mi vyhovuje akorát by mohli zlepšit výstup formátu pro uložení výpisu do počítače ale to je jen drobnost.

Milan Kachlík
Axel Wolf
Jan Komár

Nová banka, která má pár zajímavých věcí, ale mě samotného nijak nezaujala. Radši dojdu do spořky a pořídím tam vše co potřebuju


Pobočky

Bankomaty