Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2011 70,6
Jan Brázda

GE Money Bank lze obecně v tomto čtvrtletí hodnotit jako ne příliš aktivní. Banka přišla se zajímavým systémem odměňování slevovými kupóny při výběru z bankomatů, což může obecně přilákat i neklienty, kteří za tento výběr zaplatí.

Další novou službou banky je nabídka kreditní karty vydané na počkání během jedné návštěvy banky. Jedná se sice o službu užitečnou, dle mého názoru ale ne nezbytnou.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období bylo zaznamenáno okolo 20 změn, které se týkaly platebních karet, bankovních operací a firemních úvěrů. Ve většině případů došlo ke snížení poplatků.

 Oblast úrokových sazeb:

- banka snížila úrokovou sazbu u spořicího účtu Genius II

-  došlo k poklesu úrokové sazby u hypotečních úvěrů s fixací na 3 roky

- snížily se úrokové sazby u  termínovaných vkladů s delší dobou splatnosti

 - v přehledu úrokových sazeb banka avizuje změnu úročení spořicího účtu Gold – dojde k poklesu úrokové sazby a změně pásem

Inovace  a novinky:

 - banka poskytuje odměny při výběru hotovosti na svých bankomatech prostřednictvím slevových kupónů

- za doporučení hypotéky od GE Money Bank je možné získat kupón na  6 000 Kč

- v rámci podzimních hypotečních dnů přichází banka se zvýhodněnou nabídkou hypoték. Není uplatňován poplatek za zpracování úvěru a za odhad nemovitosti.

 - klienti mohou využít speciální, časově omezenou, nabídku u vybraných kreditních karet a nového pojištění ke kreditním kartám

Marketingové aktivity, komunikace:

 - marketingová kampaň na úvěrové produkty banky

- klienti jsou pravidelně informováni o nových bonusech v programu bene+

- vybraným klientům byla zaslána nabídka spotřebitelského úvěru Expres půjčka

Bedřich Danda
František Pavelka

Zdá se, že GE ve své snaze o zvyšování své vstřícnosti nepolevuje. Expanduje v pobočkách, má Akademii pro začínající podnikatelky, financuje bioplynové stanice, podniká kroky ve zvyšování možností využití kreditních karet. Sklízí jednu cenu za druhou. Věnuje se stále více i finanční gramotnosti. Přidávám 2 body

Martina Hedvičáková

GE nejdříve v červenci zvýšila sazby za výběr z bankomatu cizí banky z dosavadních 38,00 Kč na 40,00 Kč. Od 1.9. GE zrušila poplatek za vklad hotovosti na účet a sjednotila sazby za odesílání výpisu poštou na Kč 10,00 za každý jednotlivý výpis bez ohledu na frekvenci odesílání.

O Variabilní hypotéku mají zájem lidé s vyššími příjmy. Průměrná výše Variabilní hypotéky od GE Money Bank dosahuje 2 milionů korun, což je výrazně více, než je u hypoték na trhu běžné (1,6 milionu korun).

GE Money Bank v České republice financuje již padesát bioplynových stanic

GE Money Bank jako první banka v České republice odměňuje za výběr hotovosti na svých bankomatech prostřednictvím slevových kupónů.

Víkendovou akademii: Začínáme podnikat krok za krokem připravila pro začínající podnikatelky GE Money Bank v rámci projektu na podporu podnikání žen Život nápadům.

Kupón v hodnotě 6000 Kč mohou na pobočkách GE Money Bank obdržet od hypotéčního bankéře klienti, kteří si u ní od počátku srpna 2011 sjednají hypotéční úvěr.

GE Money Group Czech Republic uveřejňuje své výsledky za první pololetí roku 2011 jako regulovaný konsolidační celek, jehož součástí jsou GE Money Bank, a.s. a GE Money Auto

GE Money Bank se stala generálním partnerem Agrární komory ČR

GE Money Auto nabízí k úvěru autoCREDIT sadu nových zimních pneumatik navíc. Reaguje tak na novou legislativní úpravu, která vyžaduje povinné užívání zimních pneumatik na všech silnicích v období mezi listopadem a březnem.

V rámci podzimních hypotéčních dnů nabízí GE Money Bank zájemcům o bydlení hypotéku bez poplatku za zpracování a poplatku za odhad ceny nemovitosti.

Chcete ušetřit na předvánočních nákupech nebo jen rádi nakupujete výhodně? Nově vydaná kreditní karta GE Money Bank nabízí po dobu tří měsíců vrácení 10 % z každé utracené částky zpět na účet.

Nové pojištění vyčerpané částky poskytuje držitelům kreditních karet GE Money Bank jedinečnou pojistnou ochranu v případě nenadálých nepříznivých situací.

S bene+ 10 % zpět na kartu z každého nákupu v Kika

GE Money Bank otevřela ve Zlíně svou 250. pobočku a předtím i v Chlumci nad Cidlinou.

Za první měsíc fungování programu GEniální výběr ušetřili uživatelé bankomatů GE Money Bank přes 630 tisíc korun.

Kreditní karta na počkání. Proces, který na českém trhu dříve trval dny i týdny, mohou nyní zájemci o kreditní kartu zvládnout za několik minut.

...

Bankovní poplatky 3Q 2011 71.3
Bankovní poplatky.com

Opět velmi aktivní banka. I v aktuálním čtvrtletí došlo k různým proklientsky zaměřeným nabídkám – odměny za použití bankomatů GE či za doporučení hypotéky GE. Nicméně základní architektura poplatků zůstala nezměněna, tudíž ani my neměníme hodnocení v této části.

GE zrušila od 1.9.2011 poplatek za vklad hotovosti na účet a připojila se tak k ostatním bankám, které tak učinily na základě zákona o oběhu bankovek a mincí. Jinak banka v tomto čtvrtletí pokračovala v různých zajímavých nabídkách, kterými se odlišovala od ostatních bank na českém trhu – odměny za výběr z bankomatu GE slevovými kupony (za první měsíc akce prý lidé ušetřili přes 630 tisíc korun). Tato aktivita je zajímavá i z toho pohledu, že se netýká jen klientů této banky. GE zaujala i další aktivitou tentokrát u produktu hypoték – banka v srpnu vyhlásila nabídku kupónu v hodnotě 6000 Kč za doporučení hypotéčního produktu GE jinému stávajícímu nebo novému klientovi, který splní podmínky aktuální nabídky GE a podepíše smlouvu. Banka také pokračovala v rozšiřování výhod u své kreditní karty – u nově vydané karty nabízí banka po dobu tří měsíců (do konce roku 2011) vrácení 10 % z každé utracené částky zpět na účet. Vzhledem k opakované proklientsky zaměřené aktivitě, zvyšujeme v této části hodnocení o 0,5 bodu, jak jsme předeslali již v předchozím čtvrtletí.

Banka připravila zcela novou podobu sazebníku již od 1.3.2011, takže to bylo předmětem hodnocení v předminulém čtvrtletí. Tabulky jsou přehlednější, barevně jsou od sebe odlišeny jednotlivé kapitoly, jasné jsou piktogramy, co všechno patří nebo nepatří do balíčkového účtu. Vysvětlující písmenka jsou konečně přímo pod patřičnou tabulkou a nikoliv o několik stran níže. Dále kvitujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci u sazebníku. Tam si klient může najít, jakých kapitol a služeb se poplatkové změny týkají.

V Q Reportu Scott & Rose se postavení banky příliš nezměnilo. Zato v Kalkulátoru bankovních poplatků se opakovaně banka nedostala do TOP 15 ve třech ze čtyř profilů a i v tom čtvrtém se postavení konta Genius Active zhoršilo o 27 Kč měsíčně. Je to dáno také tím, že z předních míst jsou banky vytlačovány novými bankami. Proto jsme se rozhodli snížit v této části hodnocení banky o 0,5 bodu, vzhledem k relativně vysokému základu. Postavení GE v porovnávačích budeme i nadále pozorně sledovat.

Veřejnost 3Q 2011 66

Tady nechápu poměrně vysoké hodnocení banky, protože je zde vemi vysoký poplatek za vedení osobního účtu. Patrně vysoké hodnocení má díky jiným službám či firemním účtům.

PAVLÍNA HECZKOVÁ

DÁVÁM TÉTO BANCE 10 BODU JE SUPER

Blanka Bergnerová

nemůžu hodnotit, neznám

Jaroslav Číhal
Jiří Tomeš

docela drahé vedení účtu ale zase dostanete docela fajn výhody. ale bohužel mě mrzí síť poboček. nejbližší mám 30 km daleko a to je pro mě dost daleko když mám vyjí pouze s kapesným které mi rodina nechce posílat na účet

Michaela Zemanová

Stále mám u této banky účet a jsem spokojena. Ačkoli zdražili poplatky za vedení účtu (asi o 20 Kč), líbí se mi jejich internetbanking - znám více internetbankingů, ale tento je opravdu bezva přehledný.

Jaroslav Číhal
Axel Wolf
Josef Maier
Jan Komár

GE Money to s lidma umí. Kvalitní reklama i kampaně, které dokážou zaujmout. Na druhou stranu také nedomyšlený systém nevelká ochota u stávajících klientů a orientace jen na lákání nových dušiček..to se mi nelíbíl


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank