Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2010 69,5
Miroslav Zeman

Komerční banka přišla s rozšířením on-line bankovnictví se zavedením nové možnosti, díky které si může klient on-line z přímého bankovnictví sjednat schůzku přímo se svým bankovním poradcem. Banka tvrdí, že tak učinila jako první v České republice.

Komerční banka nabídla od 15. července 2010 investorům nový zajištěný fond KB Akcent 2, který zajišťuje 100 % investice ke dni splatnosti fondu (po 6 letech), aktivní způsob řízení portfolia a potenciální výnos 20 % již po druhém roce v případě pozitivního vývoje podkladového koše aktiv.

Banka poměrně široce rozšířila možnosti služeb mezinárodního bankovního styku. Banka tak umožňuje platby do více než 160  zemí světa ve více jak 110 měnách. Banka tak potvrzuje, že hodlá i nadále zlepšovat své služby pro segment podnikatelů.

Komerční banka není výjimkou a stejně jako ostatní banky představila výsledky svého hospodaření. Čistý zisk Komerční banky dosáhl za první pololetí bezmála 6,5 miliard korun a byl tak meziročně o 12,5 procent vyšší.

Komerční banka i v srpnu pokračovala v podpoře občanů postižených nedávnými povodněmi. Tito klienti tak mohou u Komerční banky předčasně vypovědět termínovaný úvěr, požádat o individuální splátkový kalendář, nebo získat zvýhodněný povodňový úvěr.

Mimo to přispěla dceřiná společnost Komerční banky na povodňové konto 100 000 korun.

Banka v měsíci srpnu nabídla zajímavou možnost pro studenty vysokých škol, kteří v případě využití studentského úvěru získají notebook Apple MacBook White za 20,- Kč denně a k tomu získají zcela zdarma iPod Touch 8 GB.

Srpen byl u Komerční banky také ve znamení nového produktu Premium půjčka až 2 500 000 Kč bez zajištění. Nový produkt nabízí klientům Komerční banky možnost získat hotovostní neúčelový úvěr bez zajištění až do výše 2,5 mil. Kč, navíc s atraktivní úrokovou sazbou v rozpětí 8,9 % až 11,9 % . Výhodou produktu je také získání pojištění proti neschopnosti splácet zdarma.

V oblasti hypoték snižovala i Komerční banka úrokové sazby. Minimální úroková sazba tak od konce srpna činí 3,95 procenta.

Komerční banka podepsala s agenturou CzechTrade novou smlouvu o spolupráci, která prodlouží dosavadní spolupráci obou subjektů zejména v oblasti organizace konferencí, vzdělávacích programů a osvětových činností. Tím se bude banka podílet na propagaci České republiky jako investičně přátelského místa.

Pavla Hřebíčková

Ve třetím čtvrtletí KB ničím zásadním nepřekvapila. Obdobně jako většina ostatních bank se snaží o pobídky na trhu hypotečních i jiných úvěrů. Základní sazbu z hypoték banka konečně snížila těsně pod magickou hranici 4%, ale v porovnání s konkurencí je sazba stále vysoká. A avizovaná „výhodná“ RPSN ve výši cca 12,5% z úvěrů pro studenty také nesvědčí o přílišné vstřícnosti banky k této skupině možná potenciálně bonitních klientů – vždyť tak student zaplatí za 2,5 roku bance o 30% více, než byla pořizovací cena věci.

 

I KB mění v letních měsícíh sazebník, stále je však absolutní jednička co do výše poplatku za vklad hotovosti na účet třetí osobou – za tuto službu vybírá neuvěřitelných 75,- Kč. Pravdou je, že některé další banky se ji bohužel snaží v tomto směru dohnat.

 

Klienty banka přesvědčila na poli zajištěných fondů, do nichž mohli v průběhu jara a léta investovat.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- od 1.7.12010 začal platit nový Sazebník poplatků. Bylo provedeno okolo 20 změn v oblasti účtů, úvěrů a karet.

Oblast úrokových sazeb:

 - došlo ke snížení úrokových sazeb u hypotečních úvěrů

- snížila se sazba u spořících účtů

Inovace  a novinky:

- banka rozšířila svou úvěrovou nabídku o nový neúčelový úvěr – Premium půjčka

- u Flexibilní hypotéky  se nově nabízí možnost předčasného splacení zdarma

Marketingové aktivity, komunikace:

- mediální kampaň zaměřená na hypoteční úvěry

- klienti byli prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví upozorněni na připravované změny v přímém bankovnictví

Bedřich Danda

Komerční banka jako banka, která se zaměřuje na podnikatelskou klientelu přišla s několika zajímavými řešeními a produkty právě pro podnikatele.

Novinkou je tak nový produkt pro investory zajištěný fond KB Akcent 2, který zajišťuje 100 % investice ke dni splatnosti fondu. Velmi zajímavou nabídkou je také rozšíření možností platebního styku až do 160 zemí světa. Z komerční banky je tak nově možné provádět platební styk kamkoliv.

I v oblasti hypoték se komerční banka vydala pozitivním směrem snižování úroků a zmírňování podmínek pro poskytnutí hypotečního úvěru. Škoda jen, že obdobě pozitivně banka nepostupuje v oblasti úvěrů pro podnikatele.

Dalibor Z. Chvátal

Komerčka ukázala, že férový úrok na spotřebáku nemusí být jen sci-fi a začala prodávat Premium půjčku, která umí nahradit i téměř hypotéku. Pro své držitele kreditních karet připravila během letních měsíců soutěž, přičemž vyhrát mohl kdokoli a ne jen náhodný kolemjdoucí. Během prázdnin potěšil i jeden bezplatný výběr z kreditky KB v zahraničí, a navíc i bez úroků. V září ohlásila změny v sazebnících platné od ledna, hlavní novinkou je zpoplatnění výběrů z bankomatů KB i v balíčcích, kde jsou nyní v ceně služeb. Tento negativní krok však kompenzuje velmi jednoduchou nabídkou: za každou platbu (jakoukoli) kartou KB v jakékoli výši jeden výběr z bankomatu KB zdarma. Tím KB jasně sděluje: plaťte našimi kartami a vybíráte grátis. Přestože mám k této změně výhrady, za její jednoduchost dávám palec nahoru, je to přesný opak mBank. Banka byla jednou z těch, která snížila sazby hypoték pod 4 % p.a.

Bankovní poplatky 3Q 2010 62.5
Bankovní poplatky.com

Struktura bankovních poplatků jedné z největších tuzemských bank se od posledního hodnocení nezměnila. V posledním roce příjemně překvapila, když loni zrušila poplatek za nadměrný vklad. Naopak nepříjemně letos, kdy od 1. února zavedla poplatku za zjištění zůstatku přes bankomaty. V aktuálním čtvrtletí k žádným strukturálním změnám nedošlo.

KB patří mezi ty banky, které připravily poplatkové změny v tomto čtvrtletí, konkrétně od 1.7., dále došlo k aktualizaci sazebníku k 13.8.. Změny se ovšem týkaly spíše firemních účtů. KB v aktuálním čtvrtletí přišla (prý jako první v ČR) se zavedením nové možnosti, díky které si může klient on-line z přímého bankovnictví sjednat schůzku přímo se svým bankovním poradcem. KB i v srpnu pokračovala v podpoře občanů postižených nedávnými povodněmi. Tito klienti mohli bez sankcí předčasně vypovědět termínovaný úvěr, požádat o individuální splátkový kalendář, nebo získat zvýhodněný povodňový úvěr. Od letošních prázdnin odměňuje KB absolventy vysokých škol a vrací jim poplatek za vedení účtu. Tento koncept nazvaný „MojeOdměny“ se má ještě rozšiřovat - k velkým změnám, které jistě ovlivní rating banky v této části hodnocení, se banka chystá od 1.1.2011. Cílem změn je cenově zvýhodnit takové chování klientů, které je pro ně pohodlné a zároveň pro banku nákladově optimální. Co obzvláště kvitujeme, že změny budou postaveny na principu, že to bude právě a jen klient, kdo bude svou vlastní aktivitou ovlivňovat konečnou výši poplatků. To se týká držitelů platebních karet KB a to bez ohledu na jejich typ. Majitel karty získá za každou platbu kartou u obchodníka jeden výběr z bankomatu KB zdarma.

Sazebník i nadále patří mezi nejpřehlednější na českém trhu. Lze konstatovat, že by se jedna centrální přehledná tabulka, kde klient najde různé druhy balíčkových účtů a v posledním sloupci pak cenu za službu mimo balíček, mohla stát dobrým základem a inspirací i pro ostatní banky.

V Q Reportu Scott & Rose ani u kalkulátoru bankovních poplatků nedošlo k žádným významným pohybům. To dokládá i téměř totožné umístění banky u průzkumu nákladů průměrného bankovního klienta.

Veřejnost 3Q 2010 48.6
Jan Zrzavý

Komerční banka je banka dle mého gusta

Roman Třebín

Nemívá špatné produkty.

 

Hrozné jednání hlavně u úvěrových produktů, naprostý nezájem zaměstnanců cokoliv řešit, pokud nejde o lukrativní zakázku.

Jednání velmi špatné, člověk si připadal, jako když je otravuje  jen tím, že přišel a něco chce vyřešit.

Miroslav Gallas

Nepřípiš velký výběr možností pro drobné střadatele vysoké poplatky při použití účtu.

Paula-Mirabela Pleskač

Kdysi cizincům moc vstříc nevyšla, tak jsem se jí pak hodně vyhybala:)

Eva Wollnerova
Marcela Spáčilová
Klára BBB

Mám zde účet a jsem spokojená. Mohu platit i do zahraničí v korunách, převede se na eura. Výběry v zahraničí nejsou až tak drahé, odečte se dle aktuálního kurzu a to je pro mně důležité. Hypotéka schválena vše super. Jsem spokojená. Nedávám však 10 bodů, neboť stále je co vylepšovat, žádná banka není a nikdy nebude dokonalá.

Vladimír Pražák
Pavel Kolář
Lukas Sedlacek

 

Patri do svate trojice bank (CSOB,KB,CS) s prumernyma, predrazenyma sluzbama a ignoraci drobneho zakaznika.


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty