Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 71,6
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období bylo provedeno pouze 5 úprav v sazebníku poplatků. Šlo o změny u platebních karet a přímého bankovnictví.

Oblast úrokových sazeb:

- poklesla úroková sazba u hypotečních úvěrů - klienty příznivě vnímaná změna

- byla snížena sazba u spořicích účtů

- došlo k úpravě sazeb v rámci TOP nabídky

- u termínovaných vkladů došlo k poklesu sazeb

Inovace  a novinky:

 - banka spustila iKartu – bezkontaktní platby s telefony iPhone

- ke Studentskému kontu nabízí banka, v rámci časově omezené nabídky, 500 Kč bonus

- nové bezkontaktní verze kreditních karet

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví informováni o  změnách ve službách přímého bankovnictví a o novém programu Krypto Plus

- reklamní kampaň na produkty banky

- reklamní kampaň na úvěrové produkty banky

Daniela Čermáková

 

Komerční banka poskytuje velice rozsáhlou škálu služeb. Je to jedna z největších bank na českém trhu.

Banka má výhodu v široké síti poboček a bankomatů a propracovaném internetovém a mobilním bankovnictví. Pro banku mluví i dlouholetá tradice a stabilní postavení na trhu, na což český občan stále slyší.

V posledním čtvrtletí banka dále pokračuje ve svém proaktivním přístupu a snaží se klientům přiblížit pomocí různých výhod a bonusů.

Dalibor Z. Chvátal

 

Banka inovovala mobilní aplikaci pro využívání přímého bankovnictví a přechodem na bezkontaktní karty ukazuje směr, kterým se chce vydávat. Jako první banka komerčně spustila mobilní platby pomocí iPhone jeho doplňku iCarte, z mého pohledu však tuto službu (typicky) zabila cenou. Patnáct stovek za hyzdící rámeček dá je skalní příznivec nových technologií. Naopak studenti budou z Komerčky nadšení, pětistovku k založení účtu jim nabídne málokdo.

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Na začátku školního roku jsou banky aktivnější v nabídce studentských účtů. U Komerční banky lze například získat bonus 500,- Kč. Je určen prvním 3 000 nových klientů, kteří si konto G2.2 založí nejpozději do 31. října 2012. Využívat výhody studentského konta lze až do 30 let. K tomu každý, kdo po celý rok alespoň jednou měsíčně zaplatí kartou, dobije kredit v mobilu přes bankomat KB nebo pošle peníze prostřednictvím služby internetového nebo mobilního bankovnictví získá prémii 333 Kč každý rok v září. Další bonus 200 Kč čeká pak na všechny, jež při prvním založení konta G2.2 předloží platnou ISIC kartu.  Účet lze sjednat on-line.

Komerční banka získala cenné vítězství v prestižním hodnocení bankovních domů, které pořádá každoročně ekonomický deník Hospodářské noviny. Zvítězila v kategorii Nejlepší banka 2012, na druhém místě se umístila  v kategorii Bankovní inovátor 2012 a na třetím v kategorii Nejpřívětivější banka 2012.

Bankovní poplatky 3Q 2012 68.8
Bankovní poplatky.com

 

Komerční banka dlouhodobě patří mezi nejaktivnější banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. V aktuálním III. čtvrtletí však nedošlo k významným poplatkovým změnám. KB naposledy rozšířila její koncept MojeOdměny a to od 1. 6. 2012 a proto jsme při minulém hodnocení zvýšily body v této části o 0,5 bodu. Tentokrát není důvod hodnocení měnit a ponecháváme jej ve stejné výši.

V aktuálním III. čtvrtletí přišla KB například s bonusem (500 Kč) pro studenty, kteří si založí její studentské konto či se snížením úrokové sazby u hypoték a slevou na pojištění. Významné poplatkové změny jsme v tomto kvartále nezaznamenaly, takže hodnocení v této části není důvod měnit.
Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo, po minulých pohybech, k žádným změnám. Standardní klient tak i nadále zaplatí 2.192 Kč ročně a aktivní klient pak 7.334 Kč. Hodnocení v této části zatím měnit nebudeme.

Studentské konto od KB nabízí bonus 500 KČ a řadu dalších výhod, 3. 9. 2012

Konto G2.2 od Komerční banky nabízí mladým lidem a studentům za výhodných podmínek vše, co ke správě svých financí potřebují. Prvních 3000 nových klientů, kteří si konto G2.2 založí nejpozději do 31. října 2012 může získat také bonus 500 Kč.

Flexibilní hypotéka v akci se sazbou od 2,99 % a slevou na pojištění, 24. 9. 2012

Klienti Komerční banky mohou využít aktuální rekordně nízké úrokové sazby na českém trhu a díky akční nabídce získat další výhodu. K Flexibilní hypotéce získají nyní výraznou slevu na pojištění, které k financované nemovitosti běžně uzavírají. Nabídku mohou využít klienti, kteří podají žádost o úvěr v období od 24. 9. do 21. 10. 2012 a zároveň podepíší smlouvu do 14. 12. 2012.

Veřejnost 3Q 2012 55.3
Peter Bramak

Tož stejně jako spořitelně dávám i komeřce stejné hodnocení. Dávám 8, myslím, že tyto dvě banky jsou srovnatelné

Jana Kovačiková

moje banka:)

Miloš Nohavica

Sympatická banka s kvalitními produtky a službami. Člověk tam najde vždy co potřebuje

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Petr Tichý

- vysoké poplatky


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty