Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 70,9
Otakar Schlossberger

Banka nadále poskytuje snad všechny produkty a služby, které by měla velká banka poskytovat. Disponuje rozsáhlou sítí poboček, má dobře propracovány systémy alternativních distribučních kanálů. Co se reklamních aktivit týká, nebyly v sledovaném čtvrtletí nikterak patrné. Nepatří mezi nejlevnější banky, ale její sazebník dostupný na internetu je strukturován a je po rozkliknutí celkem přehledný. Osobně bych řekl, že nepatří mezi agresivní banky, ale to neznamená, že je to chyba. Jako jiné banky, i ona operuje příznivými sazbami z úvěrů, zejména pro spotřebitele a na bydlení. Je však otázkou, zda takto prezentované sazby jsou skutečně reálně dosažitelné. Banka se snaží „nalákat“ současné i nové klienty na program „moje odměny“. Podle mého názoru jsou koncipovány moc složitě a klient se jimi bude jen těžko „prokousávat“.  Závěrem III. čtvrtletí pronikla zpráva, že internetové bankovnictví bylo napadeno nekalými živly. Banka o této skutečnosti ihned informovala klienty.

Společenská angažovanost banky je rozsáhlá, a to nejen potřebný, ale také vůči kultuře a sportu a vzdělávání.

 

Hodnocení v I. části zvyšuji o bod, hodnocení společenské angažovanosti ponechávám na úrovni mého posledního hodnocení. 

Olga Ortová Šeflová

Komerční banka s Rozvojovou bankou Rady Evropy připravila zvýhodněné úvěry pro municipality, velmi vstřícně vystupuje z hlediska úrokových sazeb i při poskytování úvěrů do resortu zemědělství a usnadňuje přístup k úvěrům v rámci obnovení „zelené úsporám“. S Asociací MSP a živnostníků ČR připravila atraktivní grantový program na financování menších firem. V elektronickém bankovnictví se však nic podstatného neudálo. Komerční banka se věnuje také charitativní činnosti, avšak trochu spí na vavřínech (+ 2 bod)

Martina Hedvičáková

Toto čtvrtletí bylo u KB ve znamení úvěrů, především podpory municipálních projektů a podpoření začínajících podnikatelů.

Od září nabízí KB Férovou hypotéku (Klasik) bez poplatků a s garantovanou sazbou 2,99 %.

Smlouva KB s Rozvojovou bankou Rady Evropy (CEB) umožní další rozvoj municipálních projektů a od září zahájila poskytování zvýhodněných municipálních úvěrů z těchto zdrojů.

Pro jednodušší start podnikání rozjela Komerční banka spolu s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) grantový program pro mladé a začínající podnikatele „NASTARTUJTE SE“.

Komerční banka udržela tempo růstu úvěrů a vkladů. Čistý zisk za první pololetí roku 2013 dosáhl 6,3 miliardy Kč.

 

V soutěži Hospodářských novin získala skupina Komerční banky hned tři ocenění. Komerční pojišťovně udělili organizátoři první místo v kategorii Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovna 2013 a druhé místo v kategorii Nejlepší životní pojišťovna 2013. Komerční banka pak získala druhé místo v kategorii Nejlepší banka 2013.

Hana Fojtová

V rámci nového programu Zelená úsporám banka nabízí EKO  úvěry za výhodnějších podmínek. EKO úvěr zpracuje Komerční banka zdarma a příjemce získá až o 1 procentní bod nižší úrokovou sazbu. Určeny jsou pro fyzické i právnické osoby. EKO úvěr je účelový bezhotovostní úvěr určený pro financování projektů, které jsou v souladu s programem Nová zelená úsporám. Může se jednat o spotřebitelský úvěr nebo o hypotéku.

 

Hypotéky v červeni zlevnila na 2,89 % p.a.  tuto sazbu garantovala v rámci letní kampaně pro úvěry nad 3 mil. Kč pro klienty s příjmem na účet u KB. Zpracování úvěru zdarma. Týkala se nejčastěji využívaných sazeb, tj. 3 až 5 letých.  Což je opravdu nízká sazba. S kampaní pokračovala i v srpnu v úpravě bez omezení výše úvěru, minimální nabízená sazba se zvýšila o 0,1% p.a. Americkou neúčelovou hypotéku Garant nabízí za 6,49 % p.a. Komerční banka přistupovala k podpoře hypotečních obchodů aktivně. Podmínky trochu měnila a upravovala. Takže vznikl pocit, že se stále něco děje.

Miroslav Zeman

Komerční banka se pochlubila hned na začátku čtvrtletí svou charitativní činností. Nadace Komerční banky Jistota poskytla v minulém roce 56 darů v celkové hodnotě přes 7,5 milionů korun. V souladu s posláním Nadace směřovaly dary především do projektů zdravotního či sociálního charakteru. Tato aktivita však pokračuje i po celý letošní rok.

V oblasti hypoték se banka snaží držet krok s konkurencí a nabízí svým klientům úrok ve výši 2,99 %. Výhodnost hypotečních úvěrů podpořila Komerční banka ještě více atraktivní nabídkou Hypotéky Klasik s garancí úrokové sazby ve výši 2,99 % a nulovými poplatky.

Své pověsti banky pro podnikatele banka dostála i ve třetím čtvrtletí roku 2013, kdy v tomto segmentu zprostředkovala zajímavý produkt pro začínající podnikatele. Pro jednodušší start podnikání rozjela Komerční banka spolu s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) grantový program pro mladé a začínající podnikatele „NASTARTUJTE SE“. O grant je velký zájem, což svědčí o tom, že mladí lidé mají nápady i chuť podnikat.

 

Banka se také pochlubila svým umístěním v anketě Hospodářských novin. V soutěži Hospodářský novin získala skupina Komerční banky hned tři ocenění. Komerční pojišťovně udělili organizátoři první místo v kategorii Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovna 2013 a druhé místo v kategorii Nejlepší životní pojišťovna 2013. Komerční banka pak získala druhé místo v kategorii Nejlepší banka 2013.

Bankovní poplatky 3Q 2013 70
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. V předminulém čtvrtletí se ji tato aktivita vyplatila, když získala titul nejvstřícnější banka za I. kvartál 2013. V aktuálním III. kvartále však k žádným změnám nedošlo, takže v této části ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule.

V aktuálním III. čtvrtletí, jak již bylo napsáno, nedošlo k významným poplatkovým změnám v sazebníku KB. Banka udělala jen drobné změny. Nově zpoplatňuje volitelné pojištění schopnosti splácet u svých spotřebitelských úvěrů, a to pro úvěry sjednané od 20. 8. 2013. Cena pro prvního (resp. Jednoho) pojištěného činí 0,10 % měsíčně z poskytnuté výše úvěru. Vzhledem k tomu, není důvod měnit hodnocení v této části.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným změnám. Standardní klient tak i nadále zaplatí 2.192 Kč ročně a aktivní klient pak 7.334 Kč. Hodnocení v této části proto nemáme důvod měnit.

FÉROVÁ HYPOTÉKA je bez poplatků a s garantovanou sazbou 2,99 %, 30. 8. 2013

První podzimní měsíc je ideálním časem, kdy financovat vlastní bydlení. Výhodnost čerpání hypotéky díky rekordně nízkým úrokovým sazbám Komerční banka ještě více podpoří atraktivní nabídkou Hypotéky Klasik s garancí úrokové sazby ve výši 2,99 % a nulovými poplatky.

 

 

Veřejnost 3Q 2013 45
Jiří Křídlo
Jan Komár

Mám zde úvěr a vyšli mi maximálně vstříc

David Stříbrsky

Proč mít účet u této banky? Pokud odcházíte od KB a jste u ní dlouhodobí klienti, můžete získat všechny základní služby zdarma, neplatíte tedy ani vedení účtu, navíc dostanete zdarma cestovní pojištění.

Slabinou banky je:  ceny za služby, pokud nemáte výhody při odchodu z KB. Časté problémy s Javou při přihlašování do internetbankingu.

 


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty