Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2016 75,3
Miroslav Škvára
Miroslav Zeman

Komerční banka je banka se zajímavým image. Jedná se o velkou banku, kterou její klienti vnímají jako takový nadstandard. Není to \"jen\" spořitelna, je to prostě \"komerční\". A banka na této vlně a image docela dobře funguje a prezentuje se.

Komerční banka také vyčnívá mezi velkými bankami jako banka s nejrozumnější a nejvíce vstřícnou poplatkovou politikou. Nejlépe z velkých bank se tak umisťuje v hodnocení kategorie výše poplatků a přehlednosti a férovosti sazebníků.

Když se povede a je dobře řízená pobočka, dokážou zaměstnanci banky přinést klientovi výrazně nadstandardní přístup a výhody. Ačkoliv je tedy Komerční banka masovou, velkou bankou, dokáže, když chce, dobře pracovat i individuálními přáními či problémy svých klientů.

Komerční banku musíme také připomenout v souvislosti s naším projektem hodnocení bank GEEN Vstřícná banka. Komerčka je v našem hodnocení nejúspěšnější z největších bank. Stala se dokonce vítězem jednoho z hodnocených čtvrtletí.

S čím přišla banka v III. čtvrtletí 2016

Banka nás velmi potěšila svou podporou začínajících podnikatelů, kterým poskytuje zvýhodněné úvěry. Zvýhodněný Profi úvěr Start pro začínající podnikatele bez historie získalo již 67 projektů, dalších několik desítek KB aktuálně posuzuje. Poskytnuto bylo financování v objemu 42 milionů Kč. Profi úvěr Start vznikl ve spolupráci s Evropským Investičním fondem (EIF).

Komerční banka: Komerční banka představuje svůj nový komunikační koncept

Komerční banka představila v červnu svůj nový komunikační koncept. Bank se tak postavila do pozice instituce, která je schopna plnit přání a cíle svých klientů. Dokáže navíc reagovat na různorodost zájmů a charakterů svých klientů a vždy jim nabídnout to co potřebují nebo potřebovat mohou. Ostatně komu by se nelíbilo mít za partnera někoho, kdo mu pomůže splnit jeho sen. Ale je potřeba vnímat, že i za plnění snů se musí platit, za splnění či naplnění plánů se musí platit a každá příjemná věc, kterou získáváme hned, je spojena s budoucí povinností, které nás mohou omezit v dlouhé budoucnosti. Jako u každé věci a každého problému tak ani tento problém není černobílý, ale krásně, duhově barevný a všechny barvy bychom měli vnímat ve vzájemné souvislosti.

Komerční banka: KB spouští bezkontaktní platby přes chytrý telefon a novou generaci mobilního bankovnictví

Vše se poslední dobou točí kolem „chytrých“ mobilních telefonů, že si musí ten, kdo takový telefon nemá připadat úplně jako..., ale nezoufejte. Pobočky bank ještě nějakou dobu vydrží a kdo prostě nechce u sebe nosit někoho chytřejšího než je on sám, tak má stále alternativu jak si věci v bance dobře vyřídit i jiným způsobem. Tentokrát představila Komerční banka novou generaci mobilního bankovnictví. O co se jedná? I klient KB budou moci bezkontaktně platit pomocí svých mobilních telefonů, zatím však pouze pro Androidy. Aplikace má fungovat zcela nezávisle na mobilních operátorech a tak je její zřízení a využívání výrazně snadnější než tomu bylo dříve. Další výhody už vyjmenovávat nebudeme, ale i tak Komerční banku za její inovaci chválíme a přejeme jí, ať funguje dlouhé měsíce, než přijde něco zase lepšího.

Komerční banka: Klienti Komerční banky výrazně zvýšili objem zahraničních transakcí kartami

Karta je prostě úžasná věc. A to obzvláště při placení v zahraničí. Nemusíte si měnit hotovost, stačí pouze pípnout kartou a jde to úplně bez problémů v podstatě v celé Evropě. Této skutečnosti si všimla i Komerční banka, která o tom vydala tiskovou zprávu. Dozvídáme se tak, že objem karetních transakcí v zahraničí se zvýšil v letošních letních měsících o celých 60 procent. Sedm z deseti bankomatů, z nichž Češi vybírali hotovost, se nachází v Chorvatsku. Není také divu. Chorvatsko je pro Čechy dovolenkou zemí zaslíbenou. I klienti Komerční banky přitom využívají stále více možnosti plateb kartou na internetu. To je sice velmi dobrá zpráva, ale nezapomínejte na bezpečnost.

Komerční banka: Komerční banka letos vytěžila 70 gramů zlata a půl kilogramu stříbra

Komerční banka se alespoň dle názvu své tiskové zprávy rozhodla, že končí s půjčováním peněz, končí s bankovními službami a začíná se nově zabývat těžkou zlata a stříbra. Letos tak vytěžila 70 gramů zlata a půl kilogramu stříbra. Ale, není to nějak málo na tak velkou banku? Ale není. Ve skutečnosti se jedná o charitativní akci spojenou s výběrem mobilních telefonů, z nichž se vytěžilo právě uvedené množství zlata a stříbra. Získaných 18 tisíc Kč pak Komerční banka použila na vybavení místnosti fyzioterapie pro Jedličkův ústav a školy. Za charitativní aktivitu tuto banku moc chválíme.

Olga Ortová Šeflová

Komerční banka se ekonomicky velmi daří, roste ji bilanční suma (objem úvěrů i vkladů o necelých 10%) a dokonce i počet klientů o 12 tis. Jedničkou na trhu je i její leasingová společnost Société Générale Equipment Finance s objemem financování v prvním pololetí roku 2016 v objemu 5,5 mld. Kč. Komerční banka se stala také exkluzívním partnerem prvního podnikatelského inkubátoru ESA (Evropské kosmické agentury zemí Visegrádu a východní Evropy. V rámci tohoto partnerství bude financovat 25 začínajících firem, zabývajících se aplikací vesmírných technologií. Ve spolupráci s evropskými finančními institucemi (Evropskou investiční bankou, Evropským investičním fondem a Rozvojovou bankou Rady Evropy) již poskytla cca 1200 úvěrů v celkovém objemu přes 21 mld. Kč. Velmi pozitivně lze hodnotit to, že se KB dlouhodobě angažuje ve spolupráci s Evropským investičním fondem v podpoře začínajících podnikatelů, kterým v rámci zvýhodněného Profi úvěru Start poskytla více jak 42 mil. Kč. KB zavádí také v rámci projektu Moje Mobilní karta možnost bezkontaktních plateb prostřednictvím mobilních telefonů s nainstalovanou aplikací Mobilní banka a s OS Android a NFC2.

Bedřich Danda
Markéta Grušáková
Bankovní poplatky 3Q 2016 73.8
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. A banka byla jedna z nejaktivnějších i v tomto III. kvartále. Banka změnila strukturu nabídky novým kontem Můj účet GOLD. Zatím nebudeme v této části hodnocení měnit, ale budeme podrobně sledovat dění v bance s výhledem možných změn pro příští čtvrtletí.

V aktuálním čtvrtletní došlo k několika poplatkovým změnám. Od 1. 7. 2016 banka změnila poplatky související s bankovními šeky, například dvojnásobně zvýšila spodní hranici poplatků za proplacení šeků. Pro aktuální kvartál není důvod měnit naše hodnocení.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení proto ponecháváme na stejné vysoké úrovni.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo u standardního klienta k žádným změnám a tak i nadále zaplatí 1.586 Kč ročně. Zato aktivní klient si výrazně oddechne, nově totiž zaplatí 4.358 Kč (minule 7.991 Kč) díky novému kontu Gold. Hodnocení v této části proto zvyšujeme o 0,5 bodu s pozitivním výhledem do dalšího čtvrtletí.

 

Veřejnost 3Q 2016 52
domluvíte se tam na všem..
David Stříbrský

Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty