Expobank CZ

Expobank CZ

Expobank CZ a. s.
Ilya Mitelman, předseda představenstva,
Vítězná 126/1, 150 00 Praha 5
Tel.: 233 233 233
E-mail: info@expobank.cz, www.expobank.cz

Kód banky: 4000

Infolinka:+420 844 844 822

Blokace karet: +420 272 771 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 201 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 52 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2010 56,2
Miroslav Zeman

LBBW bank se hned na začátku prázdnin pochlubila tím, že uspěla v zátěžovém testu bank v EU. Tento „úspěch“ ale není ničím výjimečný a stejného úspěchu dosáhly všechny tuzemské banky. Navíc se objevují stále pochybnosti o skutečné objektivitě zátěžových testů.

Banka si udělala interní průzkum, který potvrdil, že klienti dávají přednost jednoduchosti a intuitivnosti. LBBW Bank CZ poprvé zařadila do svých marketingových aktivit mobilní marketing. V letní kampani na podporu hypoték byly využity tři formáty -  bannery na mobilním portálu o2mobil, SMS zprávy s proklikem na wap landing page a SMS zprávy s odpovědním heslem.

Banka uskutečnila v průběhu léta několik změn svého sazebníku poplatků. K největším změnám došlo k 1. 9. 2010.

Banka nezaostávala ani v hypotečních produktech. Nabídka opět spočívá ve výhodné garantované úrokové sazbě až 3,99 % (do 70 % zajištění ceny nemovitostí), tentokrát s fixací na 4 roky pro jakýkoliv hypoteční úvěr na bydlení včetně refinancování stávajícího hypotečního úvěru.

Čistý zisk za první pololetí roku činil u LBBW 28 milionů korun.

LBBW si i nadále udržuje partnerství pro oblasti kultury, školství, i charity.

Banka také přišla se zajímavým průzkumem, který zjistil, že úroková sazba je pro většinu klientů nejdůležitějším měřítkem výhodnosti produktu. Výsledky výzkumu agentury OMD prováděného pro LBBW Bank pravidelně 2xkrát ročně (kontinuálně) potvrzují, že výše úroku, resp. měsíčních splátek, je stále nejdůležitějším kritériem při výběru hypotečního úvěru.

Pavla Hřebíčková

Banka v průběhu třetího čtvrtletí 2x změnila sazebník a rovněž 2x se ho chystá změnit ve čtvrtletí následujícím, až se nabízí otázka, zda to není příliš často ... Škoda, že banka nevydala souhrn změn - pro klienty by to jistě bylo přehlednější.

 

Poplatek za vklad hotovosti na účet je nulový, a to zřejmě i v případě vkladu třetí osobou!

Provedení trvalého příkazu, který často banky zpoplatňují vyšším poplatkem než provedení příkazu jednorázového, je v internetovém bankovnictví zpoplatněno stejně jako provedení jednorázového příkazu, což je rovněž velmi vstřícné ke klientům banky.

 

Rovněž i LBBW se, jako už i v předchozím čtvrtletí, snaží o podporu hypotečního trhu a prodloužila tak svoji nabídku snížených sazeb z hypoték těsně pod hranici 4%.

Spořící účet, i když je úročen sazbou pod 2%, patří i tak k těm lepším na trhu.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- ve III. čtvrtletí byla zaznamenána pouze změna v sekci Investičních služeb

Oblast úrokových sazeb:

- banka zvýšila sazby u hypotečních úvěrů

- došlo ke snížení úrokové sazby u účtů pro podnikatele

Inovace  a novinky:

 - klienti mohou využít zvýhodněnou nabídku hypotečních úvěrů

Marketingové aktivity, komunikace:

- banka upozorňuje na nový Sazebník poplatků, který začne platit od 1.11.2010

Bedřich Danda

Banka, která patří k těm menším, ale která dokáže nabídnout širokou škálu produktů a služeb a to i ve vztahu k podnikatelům.

Ačkoliv ve vztahu k podnikatelům toho banka ve třetím čtvrtletí moc nenabídla, byla banka ve vztahu k jiným skupinám velmi aktivní a byla vidět, což je třeba ocenit. I malá banka tak může svou kvalitní marketingovou a reklamní strategií dobře oslovit své klienty

Dalibor Z. Chvátal

LBBW Bank je stabilním hypotéčním hráčem, což potvrzují i její zvýhodněné nabídky hypoték. Plánovaná změna sazebníku není žádným dramatem, jde o kosmetické změny, které klienti nepocítí.

Bankovní poplatky 3Q 2010 67.5
Bankovní poplatky.com

Sympatická banka, která je v poslední době méně vidět. Výše bankovních poplatků ani jejich struktura se nezměnila. I přes svoje sympatické vystupování je zajímavé, že LBBW je jednou z mála bank, kde ještě zaplatíte poplatek za příchozí platbu z cizí banky (2 Kč), přitom ale vklad na účet je zdarma.

Jak již bylo uvedeno minule, LBBW je jedinou bankou, která ani ve II. ani v aktuálním III. čtvrtletí nezměnila svoji poplatkovou politiku. Nicméně na svých stránkách 1.9. oznámila, že od 1.11.2010 vstoupí v platnost „aktualizované standardní sazebníky odměn a poplatků“. Změny se budou týkat jak osobního bankovnictví, tak i podnikatelských a firemních účtů. Jaké to budou změny, zatím banka neuvádí, takže si to klient musí v této chvíli najít sám prostým srovnáním aktuálně platného sazebníku s tím, který bude platit od 1. listopadu. K těmto změnám se vrátíme v posledním letošním čtvrtletí. A stejně jako v minulém čtvrtletí přišla banka s nabídkou garantované úrokové sazby u hypoték 3,99 % (do 70 % zajištění ceny nemovitostí).

Sazebník nedoznal žádných změn a tak platí hodnocení z předchozího čtvrtletí. Je sice na první pohled zřejmé, co všechno spadá pod balíčkové účty, přesto by mohl být sazebník poněkud přátelštější ke klientům. Zejména členění jednotlivých částí uvnitř kapitol je poněkud graficky nepřehledné a nevýrazné.

Ani Q Report Scott & Rose ani kalkulátor bankovních poplatků nezaznamenal posun LBBW v aktuálním čtvrtletí. Naopak u průzkumu nákladů průměrného bankovního klienta se banka se svým IQ kontem dostala na 3. místo (z loňské 6. pozice). Obě konta – tedy IQ konto a 5 za 50 se v rámci různých srovnání pohybují dlouhodobě na předních pozicích.

Veřejnost 3Q 2010 59
Jan Zrzavý

Tuto banku moc neznám

Roman Třebín
Miroslav Gallas

Spíš pro dynamické uživatele ne pro usedlé.

Eva Wollnerova
Marcela Spáčilová
Klára BBB

moc neznám :(

petr pištora

velmi příjemné prostředí, jednání osobních bankéřů

Vladimír Pražák
Jaromír Šebera

Velmi operativní řešení všech záležitostí, velmi ochotní bankovní poradci, značný výběr mezi

jednotlivými produkty, nelíbí se mi pouze odstupňované úroky u LBBW spořícího účtu podle

vložené částky.

Pavel Kolář

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Expobank CZ