mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2010 48,8
Miroslav Zeman

mBank zaznamenala během letních prázdnin jeden velký úspěch. Časopis Global Finance ocenil mBank, jako nejlepší internetovou banku v České republice za rok 2010. Pro mBanku, jako banku internetovou to je velmi dobrá zpráva, stejně jako pro její klienty.

Na výše uvedený úspěch navázala mBank další internetovou inovací. mBank zavedla nový design svého internetového bankovnictví. Klienti mBank se navíc mohou rozhodnout, jak bude vypadat jejich Internetové bankovnictví.

Pavla Hřebíčková

Banka v polovině září zcela nepochopitelně snižuje už tak nízké úrokové sazby ze spořících účtů, které se dostaly až na absurdní výši 0,4% a se nabízí otázka, zda se opravdu ještě jedná o spořící produkt. Pouze klienti platící aspoň 4 tis. měsíčně platební kartou a aktivující si tuto nabídku na internetu, mají šanci dosáhnou u vkladů do 100 tis. magické hranice 2%. Kolik klientů vůbec o této možnosti ví? Proč banka nutí klienty používat placení karty?

 

Na trhu hypoték se sice banka papírově řadí mezi špičku co do výše sazby, která je dlouhodobě pod 4%, ovšem spokojenost klientů s bankou v tomto směru zřejmě není vysoká. Otázkou zůstává, kolik klientů a při splnění jakých podmínek má šanci vůbec na hypotéku u mBank dosáhnout.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- byly upraveny poplatky za výběry hotovosti platební kartou

- změny poplatků za ochozích transakce byly odloženy na říjen tohoto roku

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke snížení úrokové sazby u spořících účtů

Inovace  a novinky:

 - nový vzhled a nové funkčnosti v internetovém bankovnictví

- banka k 15.7.2010 přestala nabízet bilanční účet k mHypotéce

Marketingové aktivity, komunikace:

 - klienti byli prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví informováni o novém Sazebníku poplatků

Bedřich Danda

Banka nijak nezměnila svůj image internetové banky s omezenými službami, která rozhodně nesměřuje své služby na skupinu podnikatelů. Rozhodně střední a velcí podnikatelé nemohou u této banky najít služby které potřebují.

Banka je tak alternativou a levnou bankou pro živnostníky, jejichž potřeba služeb se omezuje pouze na výdej a příjem plateb.

Dalibor Z. Chvátal

mBank udělala čáry máry a odložila avizované účtování poplatků na říjen, v srpnu však spustila kontroverzní věrnostní program u platebních karet: podle výše objemu plateb u obchodníků má její klient až tři zvýhodněné výběry ze všech bankomatů v ČR měsíčně. Zároveň dramaticky snížila úrokové sazby na spořicích účtech a klientům to sdělila jen pár hodin předem. Kromě toho spustila další kontroverzní věrnostní program „akčního úročení“ na spořicích účtech, ale ještě v první den platnosti nebylo jasné, jak bude fungovat, banka opět rozhodnutí provedla z hodiny na hodinu. Jediným kladem byl mírný upgrade internetového bankovnictví, ale i tuto službu provázejí neustálé chyby, které klienti popisují na mFóru.

Bankovní poplatky 3Q 2010 81.3
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním čtvrtletí došlo k poplatkovým změnám a to k 1.8.2010. Struktura bankovních poplatků se příliš nezměnila, i přes určitou přecitlivělost na bankovní poplatky u této banky, lze většinu zavedených poplatků zařadit mezi typ tzv. regulačních poplatků. Jakkoliv tedy některé změny poplatků mohly být logické, došlo u mBank částečně ke změně základní filozofie. Na druhé straně banka ustoupila tlaku klientů a odložila některé poplatkové změny na pozdější dobu. I nadále je banka z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás.

Jak již bylo popsáno výše, ke změnám v poplatkové politice došlo v tomto čtvrtletí k 1.8.. Změny se týkaly omezení výběrů zdarma z bankomatů pomocí dodatkových platebních karet (všechny výběry za 35 Kč). Dále banka limitovala zdarma první tři výběry z bankomatů v ČR a to na základě aktivity klienta, tedy zda-li touto kartou platí u obchodníka (pokud klient kartou měsíčně zaplatil 4 tisíce a výše, poplatky se pro něj nezměnily, ti, kteří utratili méně než 2 tisíce, platí nově i za první tři výběry 9 Kč, útrata mezi 2 a 3 tisíci znamená jeden výběr zdarma a útrata mezi 3 a 4 tisíci první dva výběry zdarma). mBank podobně limitovala výběry zdarma z bankomatu v zahraničí a to výběrem částky, která je ekvivalentem 2 500 Kč a výše. Tento výběr je i nadále zdarma, kdo vybere méně, zaplatí nově 35 Kč. Banka také omezila počet bezplatných příkazů k úhradě na 10. Nicméně právě tento poplatek se i na základě reakcí klientů odsunul o dva měsíce. Banka vyhlásila 2 měsíční přechodné období, které měli klienti využít k tomu, aby si nastavili trvalé příkazy, inkasa či SIPO, které bude banka i nadále poskytovat zdarma. I přesto jsme o půl bodu snížili hodnocení za toto čtvrtletí.

Sazebník se ve III. čtvrtletí nezměnil a zůstal tak vzhledem k omezenému množství služeb přehledný. U sazebníku mBank jsou ovšem další dvě věci sympatické. Zaprvé, že je sazebník snadno k nalezení hned na homepage webových stránek banky. Zadruhé, že banka má na stejném místě lehce dostupné všechny předchozí varianty sazebníku. Každý klient si tak může porovnat, jak se cena bankovních služeb vyvíjela v čase.

Ani Q Report Scott & Rose, kalkulátor bankovních poplatků či průzkum nákladů průměrného bankovního klienta nezaznamenaly žádnou změnu. mBank je stále nejlevnější bankou, pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje. mBank také během letních prázdnin zaznamenala jeden úspěch - časopis Global Finance ji ocenil jako nejlepší internetovou banku v České republice za rok 2010.

 

Veřejnost 3Q 2010 51.8
Lenka Bímová

Moje banka, se kterou jsem byla max. spokojená do doby, než začala zavádět poplatky. Pro nás studenty je to nevýhodné, protože pouze za výběr z bankoamtu nad 3 000,- neplatím poplatky a myslím, že se všichni shodneme na tom, že studenti si opravdu nevybírají přes 3 000,- najednou.

Jan Zrzavý

Tato banka mě totálně zklamala

Roman Třebín
Miroslav Gallas
Paula-Mirabela Pleskač

Tato banka mě zklamala, protože se rozhodla zavést poplatky za výběr z bankomatu. Přijde mi to jako podraz od banky, která slibovala vše zadarmo.

Marcela Spáčilová
Klára BBB

Zajímavá banka. Vznikla, hodně klientů získala svým ZDARMA, avšak nyní zpoplatňuje co může, nemá vlastní bankomaty a pokud u ní nemáte dostatečný pohyb peněz na účtu, nezískáte za měsíc ani jeden výběr z bankomatu zdarma. Myslím, že bude hůř, bude zpoplatňovat a lidé utečou! HNUS, nalákat takhle lidi a potom začít zpoplatňovat.

silvie smrkovská

tak a uz jsou tu s poplatkama :-( tak jsem si to chvalila a uz me legrace presla, zrejme maji uz dost klientu a spolehaji, ze nikdo rusit ucet nebude, kdyz prozatim budou chtit sice penize, ale treba mene nez jinde, nevim, jestli tim pritahnou jeste nake nove klienty a predpokladam, ze az si ti stari zvyknou, ze budou platit, ceny se zase trochu zvednou...

Vladimír Pražák
Pavel Dvořák

Sazebníky


Bankomaty