mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 58
Otakar Schlossberger

Banka menšího rozsahu na poměry ČR s omezeným počtem obchodních míst. Je to banka pouze se základními produkty, ale je zase nutno říci, že jejich stránky jsou velmi přehledné a srozumitelné. Sazebník banky stále patří mezi nejpřehlednější.  Banka preferuje a nabízí v poslední době mobilní služby přes telefon a snaží se získat klienty funkčností vybraných obchodních míst i o svátcích. Banka není v současné době v reklamách vidět. Tedy alespoň já jsem nic nezaregistroval. Dále nebyly k nalezení ani finanční ukazatele a další dokumenty, které je banka povinna sdělovat veřejnosti.

Co se týká společenské odpovědnosti, opět jsem nic nenašel. Takže v této oblasti velká rezerva…..

 

Proto snižuji i hodnocení I. části o jeden bod. Ve společenské angažovanosti stále bez bodu. 

Olga Ortová Šeflová

mBank má dobrou elektronickou komunikaci s klienty, internetové i mobilnímu bankovnictví i dálkovou komunikaci při sjednávání úvěrů. U běžných účtů ji z hlediska poplatkové politiky stále patří pořadí na výsluní, proto ji většina klientů stále považuje za banku velmi vstřícnou. Zřejmě však usnula na vavřínech a s ničím novým na bankovní trh nepřišla (- 1 bod)

Martina Hedvičáková

Ve třetím čtvrtletí nebyly zaznamenány podstatné novinky.

Hana Fojtová

mBanka se v září vytasila s exkluzivní úrokovou sazbou u hypoték od 2,49 % p.a. Týká se tedy hypoték s 3letou fixací  do 50% LTV a s úvěrovým pojištěním. Ale i taková 70% hypotéka je taky levná – 2,53 % p.a.  Samozřejmě je hypotéka tradičně  bez poplatku za vedení účtu i za vyřízení.  Připomínám, že klienti navíc bez dalších poplatků získávají možnost mimořádných splátek zdarma až do výše 20% z výše roční jistiny.  

Miroslav Zeman

mBank ve třetím čtvrtletí nepřišla vůbec s ničím a byla tak jednou z nejpasivnějších bank.

Bankovní poplatky 3Q 2013 86.3
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním III. čtvrtletí došlo k několika drobným poplatkovým změnám, ale celá poplatková struktura zůstala beze změny. I nadále tak mBank z pohledu poplatků patří mezi nejlevnější banky u nás, ale její postavení již není zcela neotřesitelné. Hodnocení v této části neměníme.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. V aktuálním III. čtvrtletí však i přesto k poplatkovým změnám směrem dolů došlo. Od 1. 7. 2013 banka zrušila poplatek za zřízení, změnu nebo zrušení trvalého platebního příkazu, povolení k inkasu nebo SIPO a příkazu k inkasu u osobního účtu mKonto provedeného přes operátora mLinky (dříve každá z těchto služeb stála 20 Kč). Od stejného data pak v oblasti SWIFT plateb banka snížila minimální a maximální poplatek za realizaci zahraniční platby a platby v cizí měně v rámci ČR prostřednictvím operátora mLinky. mBank bude účtovat 0,5 % z částky převodu, nově minimálně 220 Kč (dříve 390 Kč), maximálně 840 Kč (dříve 990 Kč). Vzhledem k těmto pozitivním změnám zvyšujeme hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba ocenit, že je snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient v horní části najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly. Bohužel jednotlivé konkrétní změny klient nenajde a musí sazebníky porovnávat. Hodnocení pro aktuální III. kvartál neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose došlo vlivem poplatkových změn k drobnému pohybu směrem dolů, takže standardní klient zaplatí nově 634 Kč (minule 647 Kč) ročně. I přesto je v tomto průzkumu banka zatím překvapivě až na 4. místě (za Fio bankou, Equa bank a Air Bank). Nedávno jsme kvůli tomuto pohybu dolů snižovali hodnocení v této části, tentokrát jej ponecháme na stávající úrovni.

mBank snížila úrokové sazby u hypoték, 11. 9. 2013

 

mBank snížila úrokové sazby u mHYPOTÉKY light. V době, kdy hypoteční sazby ostatních bank rostou, jde jako jediná proti současnému trendu. U účelové hypotéky s tří až pětiletou fixací dochází ke snížení úrokové sazby až o 0,55%, u neúčelové hypotéky dokonce o 1,49%. Úroková sazba u mHYPOTÉKY light s variabilní sazbou zůstala beze změn.

Veřejnost 3Q 2013 62.5
Jiří Křídlo
Jan Komár

Proč mít účet v této bance, co nabízí víc než jiné banky?
Slaví den bez bankovních poplatků. Občas překvapí zajímavou akcí i pro stávající klienty.
Příchozí a odchozí SEPA platby zdarma. Má fórum.
Proč nejít do této banky?
Mnoho podmínek na které se musí myslet, nemá vlastní bankomaty.

David Stříbrsky

Sazebníky


Bankomaty