mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 68,8
Miroslav Zeman

mBank je zajímavá banka. V trhla na náš trh před léty jako vítr. Bylo o ní všude slyšet. Zvedla první vlnu přechodu klientů od velkých bank k této nové. Vše bylo zdarma, vše bylo jednoduché a snadné. Základem byl přitom do té doby zatím ne úplně rozšířený internet a internetové bankovnictví. mBank zavedla do tuzemského slovníku pojem "internetové banka".

Od té doby jakoby banka usnula. Ze dne na den se vytratila. Snad dosáhla toho co chtěla a o více už neusiluje. Je to škoda. Banka měla velkou perspektivu a naději stát se skutečně významnou tuzemskou bankou. To by se však nesměla leknout svého úspěchu. Nyní už co do úspěšnosti a počtu klientů tuto banku v podstatě dohnaly její stejně velcí a stejně zaměření konkurenti jako Fio či Air Bank. Teprve příchod těchto bank jako přímé konkurence trošku nastartoval aktivitu této banky a také její nové inovace.

S čím mBank přišla ve třetím čtvrtletí:

mBank byla ve třetím čtvrtletí mimořádně aktivní a dynamická. Přišla hned s několika zajímavými novinkami. Není tedy nijak podivné, že její hodnocení se průběžně zvyšuje.

V čerstvém redakčním testu serveru Tyinternety.cz zaměřeného na ICT včetně sociálních sítí, startupů a digitálu zabodovala mobilní aplikace mBank. Obstála uživatelsky nejlépe a obsadila díky tomu první příčku mezi devíti srovnávanými aplikacemi předních českých bank.

mBank také vylepšila svou aplikaci nové verze mobilného bankovnictví pod označením 2.1 přináší několik vylepšení, jako je například možnost kopírování čísla účtu, úprava designu pro Android 5 Lollipop nebo nová tlačítka na vrácení, respektive opakování platby v historii. Nejviditelnější změnou, která byla přidaná také na základě zájmu klientů, je čtečka QR kódů.

Banka také ve třetím čtvrtletí připravila několik zajímavých bonusů pro své klienty. Zákazníci tak mohli získat vouchery na dovolenou či nákup na Mall.cz nebo například možnost výhodného úročení nově založeného konta. V rámci Happy Week pak navíc mohli získat ještě 500 Kč jako odměnu za doporučení.

Banka se také pochlubila růstem prodeje svých služeb a produktů. mBank v průběhu 2. čtvrtletí prodala více půjček a hypoték. Meziročně vzrostl objem půjček poskytnutých mBank v České republice o 46 %, hypotéky pak narostly o 29 %. Druhé čtvrtletí banka uzavřela s celkem 542 000 zákazníky.

mBank: mBank a Broker Consulting uzavřely strategické partnerství pro český trh

mBank hledá novou dynamiku. Chce zásadně navýšit počet svých klientů a proto se potřebuje vymezit vůči svým přímým konkurentům, kterými jsou další nízkonákladové banky. mBank se rozhodla využít pro svou expanzi a zlepšení svých služeb využít spolupráce s renomovanou a významnou poradenskou společností Broke Consulting. Spolupráce má oběma společnostem pomoci propojovat své služby, aktivity i pobočkovou síť. Zda pomůže Broker Consulting naplnit smělé plány mBank ukáže až budoucnost. Jedná se však zatím o velmi unikátní způsob rozvoje a sdílení služeb a produktů.

mBank: Češi od konsolidace půjček chtějí nižší úroky a měsíční splátky, lidé ve finanční tísni pro tento produkt sahají jen málo

Konsolidace bank je stále téma, které je pro nízkonákladové banky velmi zajímavé. Tématu se chopila Zuno, jako jednoho ze svých nejvýznamnějších produktů, vlastně takový TOP produkt, nyní se o něj v tiskové zprávě zajímá i mBank. Zpráva je sice ve formě průzkumu, na druhé straně však chce banka zcela jistě na základě průzkumu a jeho výsledků podpořit prodej a nabídku jí poskytovaných konsolidačních půjček. Ale k tématu. Z výsledků průzkumu vyplývá, že lidé chtějí od konsolidací především nižší splátky a nižší úroky - podstatná by přitom měla být RPSN, tedy Rád Poznám Skutečné Náklady. Naopak prý lidé, kteří se dostali do finanční tísně již tento produkt tolik nevyužívají. Hlavní poselství výzkumu, které chce mBank sdělit je, nemusíte čekat až na tomu budete špatně, ale zvýhodněte si a zlevněte své úvěry už nyní. Proč neušetřit, když je to možné díky konsolidaci od mBank?

Bedřich Danda
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková

mBank připravila pro budoucí, ale také stávající klienty příjemné letní akce. Jedná se sice o „náborovou“ kampaň na nové klienty, každopádně klienti bonusy jistě ocení. Jinak však banka nepřichystala žádnou významnou novinku.

Olga Ortová Šeflová

mBank uzavřela smluvní spolupráci na franšízovém principu se společností Broker Consulting, od které si slibuje prostřednictvím postupného vybudování až 70 obchodních míst, značné rozšíření retailového bankovnictví. Banka neustále vylepšuje mobilní bankovnictví (např. čtení QR kódů, snadné opakování platby, kopírování účtů apod.), jeho uživatelskou přívětivost oceňuje zejména mladší generace. V mBank výrazně roste objem emise spotřebitelských úvěrů, banka nabízí i konsolidaci několika typů spotřebitelských úvěrů (spotřebitelský úvěr splátkový, kreditní karta, kontokorent), ale roste i objem hypotečních úvěrů. Stále tedy patří ke klientsky velmi přívětivým bankám, a proto jí také roste počet klientů.

(+ 2 body)

Bankovní poplatky 3Q 2015 83.8
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. Poplatková struktura zůstala zachována, takže i my zatím ponecháváme hodnocení v této části beze změny.

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí drobně změnila z hlediska nového loga, grafiky apod.. Nicméně v principu zůstal sazebník stejný. Sazebník mBank je stále snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly (jednotlivé minulé sazebníky jsou stáhnutelné v pdf formátu). Bohužel jednotlivé změny nejsou nijak zvlášť označeny a tak je třeba sazebníky porovnávat. Hodnocení pro aktuální I. kvartál neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo ke změnám, tudíž standardní klient stále platí 744 Kč ročně. I přesto je v tomto průzkumu banka překvapivě až na 8. místě. Minule jsme kvůli tomu o 0,5 bodu snížili naše hodnocení v této části.

 

Veřejnost 3Q 2015 54.5
zakaznicky servis je nekdy OK, nekdy me uplne ignoroval, pri posledni reklamaci platby kartou v zahranici mi bylo receno, ze jsem odsouhlasil neco, co jsem neodsouhlasil a konec, takze odchazim, nenecham se ignorovat polskym agenty zak. servisu.
Vera Jelinkova
Dříve etalon bezpoplatkových bank dnes vyvolává řadu kontroverzí. Nové internetové bankovnictví nepovažuji za přehledné a kvalitní. Úpravou ceníku nově banka zpoplatnila nepoužívané platební karty. Je tak otázka, zda ji lze stále považovat za bezpoplatkovou.
David Stříbrský
poplatek za nepoužívání platební karty

Sazebníky


Bankomaty