Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2019 62,2
Miroslav Zeman

Československá obchodní banka je mezi svými třemi konkurenty bankou největší. Do příslušné skupiny spadají i Hypoteční banka, nebo Poštovní banka. Na tuzemském bankovním a finančním trhu je tak tato banka velmi dobře vidět. Banka se zaměřuje jak na špičkové služby podnikatelům, tak i kvalitní služby pro drobné, retailové klienty. Velmi výraznou položkou nabízených služeb jsou i služby v oblasti investic.

U této banky naleznete všechny bankovní produkty od těch standardních (běžné účty, úvěry, hypotéky) až po ty specializované (individuální služby pro podnikatele, investice, investiční poradenství).

Velmi výraznou pozici zaujímá ČSOB i na poli vzdělávání a podpory regionů. Vlastníkem ČSOB je belgická KBC Bank.

ČSOB nasazuje další roboty – zrychlují transakce a omezují rutinní činnosti

ČSOB uvedla do provozu další softwarové roboty, celkem jich má už na pět desítek. Roboti rychleji a přesněji provádějí rutinní a opakované činnosti v rámci transakčních a kontrolních procesů. Uvolňují tak ruce zaměstnancům, kteří mají více času a energie na obsluhu klientů. S implementací robotů v celé skupině ČSOB pomáhá společnost Deloitte.

Robotizace se nerozvíjí jen ve výrobě a skladování, ale také v bankovnictví. Roboti nahrazují postupně lidskou sílu a velmi přesně dokáží některé činnosti provádět lépe než běžní zaměstnanci. Banky tak navíc mohou překonávat období nedostatku pracovních sil na trhu a poměrně výrazným způsobem snižovat personální náklady. I robotizace je přeci jen zajímavou inovací.

ČSOB získala za projekty pro své zaměstnance ocenění České eventové asociace

ČSOB si v rámci udílení Výročních cen za realizované eventy v roce 2018 odnesla společně s realizující agenturou Event Arena 2. místo v kategorii Eventy pro zaměstnance B2E. Ocenění získala akce ČSOB v pohybu, která manažerům představila inovační technologie a vize v oblasti bankovnictví. Druhou oceněnou akcí byl Den s ČSOB, který byl určen pro zaměstnance celé naší skupiny a jejich rodiny. Zaměřoval se na novinky finanční skupiny, a to nejen produktové, ale také ty z oblasti zaměstnaneckých benefitů, vzdělávání, firemní kultury, nebo trendy, kterými bankovní sektor prochází.

ČSOB patří k velmi dobrým zaměstnavatelům. Stačí si prohlédnout její centrálu, kde mají zaměstnanci vše po ruce a je o ně velmi dobře pečováno. Takovou péči jako v ČSOB nabízí jen velmi málo zaměstnavatelů. Pokud je spokojený zaměstnanec, působí velmi pozitivně i na klienty banky. Vysoký standard péče o zaměstnance tak přispívá k pozitivnímu vnímání banky ze strany klientů.

ČSOB přináší novou službu k Premium Kartě, část z platby půjde na výcvik vodicích psů pro nevidomé

ČSOB se společností Mastercard doplnily ke kreditní Premium Kartě novou službu, která propojuje svět financí a dobročinnosti. Z každé provedené platby půjde 0,1 % na výchovu a výcvik vodicích psů pro nevidomé. Stejným dílem přispěje i ČSOB a Mastercard, čímž se příspěvek ztrojnásobí. Částka bude směřovat na účet Nadačního fondu Mathilda.

Nedovedu teď přesně zhodnotit jak efektivní a rozsáhlá je reálná pomoc podle odvodu části plateb k Premium kartě. Nicméně už tato snaha a podpora a fakt, že se o věci mluví lze velmi pozitivně ohodnotit. Výcvik vodících psů je velmi drahý a také poměrně dlouhý. Ale slepí lidé se bez nich jen obtížně obejdou. I tato snaha o pomoc ze strany banky se pozitivně projeví v hodnocení banky v kategorii Vstřícná banka – Handicap Friendly.

ČSOB nově nabízí půjčky plně online. Peníze budou na účtu za pár minut.

Skupina ČSOB neustále investuje do digitálních řešení, v poslední době například do nových webových stránek, optimalizace internetového bankovnictví pro mobilní telefony nebo nového designu mobilní aplikace. Nyní mohou klienti ČSOB a Poštovní spořitelny získat úvěrové produkty plně online. Vše od prvního kliknutí v internetovém bankovnictví po připsání půjčených peněz na účet zabere jen několik minut.

Skvělá inovace a služba, která by byla hodná velmi inovativní nízkonákladové banky. Velké banky byly a často ještě jsou poměrně konzervativní a raději vidí klienta žádajícího o půjčku na své pobočce. ČSOB to ale vidí jinak, což je velmi pozitivní. Není třeba se bát elektronického vyřizování bankovních služeb, které naopak čím dál větší množství klientů vítá. Za odvahu a vstřícnost bance poděkujeme.

ČSOB zvyšuje sazby u termínovaných vkladů. Na spořicím účtu Duo Profit nabízí 3 procenta

Klienti ČSOB a Poštovní spořitelny mají možnost od začátku června využít vyššího úročení termínovaných vkladů a na spořicím účtu v programu Duo Profit. Své peníze mohou uložit na šest měsíců se sazbou 0,9 procenta a na dvanáct měsíců s výnosem ve výši 1,3 procenta. Duo Profit dokonce nabízí zajímavou sazbu 3 procenta.

Ledy se hnuly a čím dál více bank skutečně a reálně zvyšuje úroky u spořících a termínovaných účtů. ČSOB není výjimkou, a tak tato banka na jedné straně zvyšuje úrokové sazby u spořících a termínovaných účtů a na druhé straně postupně snižuje úrokové sazby u hypoteční úvěrů. Oba dva pohyby klienti u těchto produktů velmi rádi vidí.

ČSOB odvedla státu za rok 2018 třetí nejvyšší daň ze všech plátců

ČSOB byla v roce 2018 třetím největším plátcem daně z příjmu právnických osob a výraznou měrou se tak podílela na plnění veřejných rozpočtů České republiky. ČSOB celkově odvedla státu více než 3,354 miliardy korun. Pořadí největších plátců pravidelně sestavuje Ministerstvo financí České republiky.

Nemusíme řešit stále jen vysoké dividendy, které odvádějí prostředky ze zisků bank do zahraničí, ale také fakt, že banky také tyto rekordní zisky v České republice zdaňují a odvádějí státu peníze na jeho sociální programy, platy a investice. ČSOB jako banka přitom patří ke třem největším plátcům daní z příjmů právnických osob v ČR.

Bankovní poplatky 2Q 2019 69
Bankovní poplatky.com

II. čtvrtletí 2019 (7.5, 6.5, 7.5, 6) = 6,9

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí společně s ČSOB. Základní architektura bankovních poplatků se ale v II. kvartále 2019 nezměnila a tak ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální kvartál.

V II. čtvrtletí, podobně jako u ČSOB, nedošlo k významným změnám. Vzhledem k tomu naše hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

Sazebník je v jednom pdf dokumentu a jednotlivá konta jsou v jedné přehledné tabulce rozdělené dle služeb, jak jsme si již zvykli kromě ČSOB například u Rajfky. Proto jsme v nedávné době dvakrát zvýšili naše hodnocení v této části, tentokrát ponecháváme beze změn.

V Q Reportu Scott & Rose došlo ke změně nákladů standardního klienta směrem nahoru a ty se zvýšila na 1081 Kč ročně. Hodnocení v této části tedy stejně jako u ČSOB mírně snižujeme.


Sazebníky


Pobočky

Bankomaty