Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2010 54,3
Miroslav Zeman

Volksbank se stala ve III. čtvrtletí bankou, která byla vidět téměř nejméně z hodnocených bank. Banka tak v průběhu letních měsíců přišla pouze s jediným výrazným opatřením, které má nějaký dopad na klienty této banky.

Volksbank CZ od července změnila podmínky pro získání Holiday karty. Klienti si o její vydání mohou zažádat v průběhu celého roku a získají ji za symbolickou jednu korunu měsíčně.

Jiné vstřícné kroky už banka svým klientům bohužel nepřinesla.

Pavla Hřebíčková

Volksbank byla na novinky ve třetím čtvrtletí poměrně skoupá, a i ty, které zavedla, se téměř snaží utajit.

 

Banka od srpna změnila sazebník, nikde se tím však nechlubí, jen důkladným průchodem jejích stránek je tuto informaci možno vypátrat. Banka snižuje odchozí platby prostřednictvím elektronického bankovnictví, poplatky za platby vzešlé z trvalého i jednorázového příkazu jsou stejně vysoké a patří rozhodně k nejnižším na trhu. Vklad na účet, zřejmě i třetí osobou, je dle sazebníku zdarma!

 

Spořící účet je však úročený 1,53% a pro klienty nejspíš již příliš lákavou variantu spoření nepředstavuje.

 

Voksbank prodlužuje nabídku své Holiday debetní karty, s níž mohou klienti výhodně vybírat v zahraničí z bankomatů.

 

V oblasti hypoték banka rovněž patří se svou sazbou pod 4% k nejlepším na trhu.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

 - od srpna začal platit nový Sazebník poplatků. Bylo zaznamenáno okolo 50 změn, které se dotkly všech oblastí v sazebníku.

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke snížení úrokových sazeb spořicích účtů, některých kont a termínovaných vkladů

Inovace  a novinky:

 - do své nabídky banka znovu zařadila Holiday kartu

Marketingové aktivity, komunikace:

- v tomto období nebyla zaznamenána výraznější aktivita banky

- banka klienti byli prostřednictvím výpisů upozorněni na aktualizaci Sazebníku poplatků a účinností od 9.8.2010

Bedřich Danda

Volksbank bohužel pro ni nebyla ve třetím čtvrtletí moc vidět. Je to poměrně škoda, protože strategie se kterou banka zahajovala hodnocení byla velmi pozitivní a zdála se být úspěšná. Podnikatele však nyní banka nijak výrazně neoslovuje.

Dalibor Z. Chvátal

Volksbank potichu změnila otevírací hodiny ve Volksbank Shopech, o víkendech už  toho moc nevyřídíte, brigádníci vám jen poskytnou informace. Není se však čemu divit, byl to nutný krok, pokud měl koncept zůstat alespoň v takové podobě, v jaké je. Novinkou je služba tzv. Holiday Card. Zatímco v předchozích letech šlo o reálnou elektronickou kartu Visa, nyní jde o službu za symbolickou 1 Kč měsíčně, kterou lze navolit k debetním kartám Volksbank, a to dokonce i v rámci Aktiv konta (obchodním místa v Kaufladech), kde to dříve nešlo. Poté mají klienti Volksbank výběry v cizině za 29 Kč se standardním kurzem, a to je nejlepší nabídka na českém trhu.

Bankovní poplatky 3Q 2010 73.8
Bankovní poplatky.com

Banka s vlídnou poplatkovou politikou, která ale v poslední době není příliš vidět. A tak banka víceméně žije z poplatkových změn, které provedla v posledním roce, kdy zrušila nejabsurdnější bankovní poplatky (vklad na účet, příchozí platba, zvýšení limitu pro nadměrný vklad).

Jak už bylo uvedeno výše, Volksbank patří mezi banky, které byly vidět nejméně ze všech hodnocených. V průběhu III. čtvrtletí přišla banka v zásadě s jediným opatřením, které mělo finanční vliv na klienty - od července Volksbank změnila podmínky pro získání Holiday karty. Klienti si o její vydání mohou zažádat v průběhu celého roku a získají ji za symbolickou jednu korunu měsíčně. Volksbank tak zatím nenavázala na loňské výrazné změny v sazebníku, které mohly jejich klienty potěšit. Pokud tento trend bude pokračovat i v dalším čtvrtletí, pravděpodobně snížíme hodnocení o půl bodu.

Sazebník banky jinak nedoznal změn, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, takže klient má přehled, kde má co hledat. Sazebník banky je tak postaven na zcela jiném principu než KB, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku pak je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Na druhé straně je sazebník intuitivní a lehce srozumitelný.

Z různých průzkumů vyplývá, že se postavení Volksbank trochu zhoršilo. Q Report Scott & Rose u aktivních klientů již druhé čtvrtletí po sobě rostou náklady (aktuálně z 4 626 Kč na 4 676 Kč). K podobnému pohybu došlo i u kalkulátoru bankovních poplatků. To ovšem může být také dáno poplatkovými změnami u ostatních bank, jejichž konta to posunulo výše. Zhoršení pozice zaznamenala banka i při průzkumu nákladů průměrného bankovního klienta, kdy se propadla o několik příček. Proto snižujeme hodnocení o půl bodu.

 

Veřejnost 3Q 2010 45
Jan Zrzavý

Nemám s ní žádné zkušenosti

Roman Třebín
Miroslav Gallas
Eva Wollnerova
Marcela Spáčilová
Michaela Zemanová
Klára BBB

Tuto banku příliš neznám, málo viditelná banka. Měla by se více zviditelnit, případně něčím novým nalákat budoucí klienty.

Jaromír Šebera

Vstřícné jednání pracovníků, poměrně velké množství produktů. Nedostatkem je

nízký počet poboček mimo Prahu a Brno.

Pavel Kolář
zdenek cupal

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty