Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2019 69,8
Miroslav Zeman

Banka s typicky zeleným image, která se snaží zakládat na individuálním přístupu ke svým klientům. Velmi silná je korporátní klientela a služby pro tuto skupinu klientů jsou podstatnou součástí nabídky a služeb banky.

Banka s ruskými vlastníky, která je ve srovnání se svou konkurentkou Expobank CZ poměrně výraznější. Sberbank patří k menším bankám na tuzemském trhu.

Sberbank zvyšuje sazby termínovaných vkladů

Od 3. ledna 2019 Sberbank výrazně zvyšuje sazby korunových termínovaných vkladů. U ročního vkladu klienti nově získají úrok 1,55 %, u dvouletého 1,70 % a u tříletého 1,85 % ročně. Založení, vedení a obnovení termínovaného vkladu poskytuje banka zdarma.

Na začátku roku se banka pochlubila zvýšením úroků u termínovaných vkladů. Rozhodně se nepochlubila tím, že by tyto úrokové sazby byly nejvyšší na trhu. I tak můžeme ocenit, že se úroky jak u termínovaných vkladů, tak i u spořících účtů postupně zvyšuje. Ostatně je také na čase v době, kdy už rok předtím ČNB pravidelně zvyšovala úrokové sazby. A tento růst banky promítaly spíše do růstu úroků u svých půjček než do růstu úroků u vkladů.

Sberbank s vyššími úroky profesních spořicích účtů

Více než třetinu všech spořicích profesních účtů Sberbank využívají notáři a advokáti (34 % všech uživatelů), následováni správci konkursní podstaty (32 %). Sberbank v prosinci upravila úrokové sazby korunových profesních účtů tak, aby co nejvíce odrážely požadavky těchto profesí. Banka ve všech pásmech zvýšila úroky, a to až o 0,5 procenta, navíc přidala 3. pásmo.

Je vtipné, jak Sberbank leze do zelí UniCredit Bank a snaží se přelanařit do svých řad různé profesní skupiny, tedy zejména notáře, advokáty, správce konkursní podstaty, kteří disponují tučnými úschovnými účty. Právě na tyto skupiny se výslovně odvolává tato tisková zpráva a informuje, že těmto kategoriím klientů zvýšila úroky až o 0,5 procenta. Pánové advokáti, všichni se vrhněte do Sberbank!

FÉR spoření PLUS s oceněním Finanční produkt 2018

Spořicí účet FÉR spoření PLUS od Sberbank CZ se umístil na 3. místě v kategorii spořicích účtů soutěže Finanční produkt 2018, kterou vyhlašuje renomovaný finanční portál Finparáda.cz. Sberbank CZ tak potvrdila pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení vkladů, její spořicí účet obhajuje stupně vítězů již po několik let v řadě.

Fér spoření je prý férové. A dokonce se jedná o Finanční produkt roku 2018 na třetím místě. I když se nejedná o nejlépe úročené spoření, jedná se o jedno ze tří nejlepších spoření v ČR, alespoň v rámci hodnocení Finparády.cz. Na růst úročení u spořících a termínovaných účtech je třeba banky tlačit, aby hodnotu úspor neustále nepožírala inflace, která je stále poměrně vysoká a přesahuje 2,5 procenta ročně.

Sberbank je dle Brand Finance nejsilnější bankovní značkou světa

Mezinárodní agentura Brand Finance uveřejnila žebříček předních světových značek roku 2018. Sberbank se v kategorii nejsilnějších značek umístila jako nejsilnější bankovní značka na světě. Stejně jako vloni obsadila i první příčku v žebříčku nejsilnější a nehodnotnější značky ve střední a východní Evropě. V minulém roce se dle Brand Finance index síly značky Sberbank zvýšil z 90 na 93 bodů a hodnota značky vzrostla z 11,6 miliardy USD na 12,4 miliardy USD.

Spousta lidí by nevěřilo. Že by Brand Finance byl nejsilnější bankovní značkou na světě? Asi by jste našli na první dobrou jiné silné bankovní značky, než právě ruskou Sberbank. Ale když agentura myslí, tak asi má pro toto tvrzení velmi dobré důvody. V České republice minimálně se ale o nejznámnější bankovní brand rozhodně nejedná.

Sberbank přináší novou půjčku a konsolidaci se sazbou 3,9 %

Sberbank CZ přichází od 25. února se zbrusu novou půjčkou a konsolidací s bonusovou sazbou 3,9 %. Jedná se o jednu z nejvýhodnějších sazeb spotřebitelského úvěru a konsolidace na trhu, na kterou dosáhnou všichni klienti. Jedinou podmínkou je úvěr řádně splácet.

Rozmáhá se nám čím dál víc snaha odměňovat klienty za to, že řádně splácí. Jako kdyby většina klientů nesplácela včas a řádně. Ale dobře, když budeme odměňovat něco co stejně funguje, tak proč ne. Pro klienta jen dobře. Určitě se jedná o výrazně lepší a vhodnější odměňování, než darování různých předmětů ve formě mobilů, nebo hraček.

Sberbank dosáhla v roce 2018 čistý zisk 377 milionů Kč

Sberbank CZ vykázala za rok 2018 dle předběžných neauditovaných výsledků čistý zisk ve výši 377 milionů korun. Provozní výnosy před tvorbou rezerv a opravných položek se meziročně zvýšily o 7,6 % na celkových 2,4 mld. Kč.

Zisk této poměrně již starší banky na trhu odpovídá ziskům mnohem mladších nízkonákladových bank. Bance to zřejmě stačí, i když je nasnadě položit si otázku, jestli banka v konkurenci nezaspala. Určitě však bude ještě lépe. Uvidíme jak si banka povede v roce 2019.

Bankovní poplatky 1Q 2019 73.3
Bankovní poplatky.com

2019 I. čtvrtletí (8, 7.5, 7.5, 6.3) =7,33

Banka, která je v posledních letech aktivní, nejprve změnila název a poté i strukturu nabízených balíčkových účtů. Aktuálně ale nedošlo k zásadním změnám, proto ani my neměníme hodnocení banky v této části.

Výrazné poplatkové změny jsme v I. kvartále roku 2019 nezaznamenali. Hodnocení proto v této části tentokrát neměníme.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Nicméně je možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Hodnocení banky v této části jsme se rozhodli ponechat na stejné hodnotě.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným posunům a tak standardní klient i nadále zaplatí ročně 1.348 Kč. Hodnocení v této části ponecháváme beze změn.

Veřejnost 1Q 2019 42.5
Hrozná komunikace. Po ztrátě Tokenu chtějí 450 Kč, tudíž nemám přístup k bankovnictví. Odcházím samozřejmě k jiné bance.

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty