Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2019 70
Miroslav Zeman

Banka s typicky zeleným image, která se snaží zakládat na individuálním přístupu ke svým klientům. Velmi silná je korporátní klientela a služby pro tuto skupinu klientů jsou podstatnou součástí nabídky a služeb banky.

Banka s ruskými vlastníky, která je ve srovnání se svou konkurentkou Expobank CZ poměrně výraznější. Sberbank patří k menším bankám na tuzemském trhu.

Zaměstnanci Sberbank se zapojili do akce Ukliďme Česko

Zaměstnanci Sberbank se zapojili do celorepublikového projektu Ukliďme Česko. Tým 37 kolegů, který se stará o retailové klienty, společnými silami uklidil naučnou stezku vedoucí na horu Blaník. Zaměstnanci banky sesbírali odhadem několik desítek kilogramů odpadu a z přírody odklidili vše, co do ní nepatří.

Sberbank je zelená nejenom svou barvou, ale také svými ekologickými aktivitami. Nelze se pak divit, že se tato banka již dvakrát umístila na stříbrné pozici v kategorii Zelená banka. Zde se jedná o hezké gesto, kdy banka prostřednictvím svých zaměstnanců uklidili naučnou stezku. Pochválit lze i to, že to banka nedělala vyloženě kvůli zviditelnění, ale hlavně z důvodu realizace zaměstnanců a zlepšení a zatraktivnění tradiční naučné stezky.

Sberbank zvyšuje úročení profesních spořicích účtů

Od června zvyšuje Sberbank úrokovou sazbu nových profesních spořicích účtů pro advokátní či notářskou úschovu na 0,8 % ročně. Jedná se o jedno z nejvyšších úročení úschovných účtů na trhu. Účet je bez omezení výše vkladu, je zdarma včetně všech transakcí a je možné jej vést i v EUR a USD měně.

Sberbank šla ve šlépějích UniCredit Bank a ve druhém čtvrtletí zvýšila úrokové sazby u profesních účtů. Těch sice nemá tato banka tolik jako UniCredit, ale snaží se s výrazně větší konkurencí držet krok. Obecně oceňujeme zvyšování sazeb u jakýchkoliv druhů účtů, včetně spořících či termínovaných.

Sberbank zvyšuje úroky spoření

Sberbank od 17. června zvyšuje úrokové sazby spořicích účtů až na 1,5 % ročně. Jedná se o jedno z nejvýhodnějších spoření na trhu. Účet je navíc bez omezení výše vkladu a jeho úročení roste se zvyšující se výší vkladu.

Konečně už se spoření trošku vyplácí. Inflace je sice stále vyšší, ale rozdíly už nejsou tak propastné jako tomu bylo dříve. Úrokové sazby 1,5 procenta ročně jsou skutečně velmi zajímavé a činí pouze jedno procento proti výši inflace v České republice. S tím už se dá nějak pracovat. Sberbank ukazuje, že je v segmentu spoření velmi silná a konkurenceschopná.

Sberbank darovala školákům počítače

Sberbank darovala Základní škole a Mateřské škole Kroměříž, F. Vančury, která vzdělává děti a žáky s mentálním postižením včetně souběžného postižení více vadami nebo autismem, šest počítačů s monitory a příslušenstvím. Děti je využijí při výuce a vzdělávacích programech.

Přemýšlím co by se dalo takovému kroku vytknout? Samozřejmě že nic. Naopak banku velmi chválíme a tato podpora dětem s mentálním postižením se zcela jistě projeví v pozitivním hodnocení banky v kategorii Vstřícná banka – Handicap Friendly. Počítače se dětem se zdravotním postižením budou velmi hodit a bance za tuto pomoc velké díky.

Sberbank podporuje projekt Do práce na kole

31 zaměstnanců Sberbank CZ se zapojilo do projektu Do práce na kole. Každý den do banky běhali, jezdili na kole či chodili pěšky. Celkově za měsíc zdolali 6 502 kilometrů. Díky tomu životnímu prostředí ulehčili o 0,8 tun oxidu uhličitého a zastali 2 vzrostlé stromy, kterým trvá téměř celý jejich život, než takový objem škodlivin pohltí.

Jasně, jedná se o gesto. Ale milé a hezké. Když zaměstnanci banky jezdí do práce a z práce demonstrativně na kole, ukazují tím, jak se dá šetřit příroda a paliva, které se každým kilometrem cesty autem spalují do ovzduší. Ideální projekt pro hodnocení kategorie Zelená banka.

Bankovní poplatky 2Q 2019 73.3
Bankovní poplatky.com

II. čtvrtletí 2019 (8, 7.5, 7.5, 6.3) =7,33

Banka, která je v posledních letech aktivní, nejprve změnila název a poté i strukturu nabízených balíčkových účtů. Aktuálně ale nedošlo k zásadním změnám, proto ani my neměníme hodnocení banky v této části.

Výrazné poplatkové změny jsme v II. kvartále roku 2019 nezaznamenali. Hodnocení proto v této části tentokrát neměníme.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Nicméně je možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Hodnocení banky v této části jsme se rozhodli ponechat na stejné hodnotě.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným posunům a tak standardní klient i nadále zaplatí ročně 1.348 Kč. Hodnocení v této části ponecháváme beze změn.

 


Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty