UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 70,3
Otakar Schlossberger

Banka střední až větší velikosti na poměry ČR. Je universální a poskytuje v podstatě všechny služby, které si lze pro spotřebitele představit. Informace na internetových stránkách jsou přehledné a docela příjemně sestavené. Lze se dobrat celkem jednoduše všem potřebným informacím. Banka je také vidět na reklamních plochách. Podprahově na mne působila jen značka. Banka však patří mezi inovativní banky. Poměrně výrazná reklama na tzv. „optimalizátor úvěrů“…..

Sazebník poplatků je strukturován do 15-ti kategorií, které se dají jednoduše rozkliknout, ale i tato banka se nevyhnula odkazům v sazebníku na jiné části.

Banka se věnuje všem druhům společenské odpovědnosti – charitativní aktivity, kultura i sport. Dále se angažuje v protikorupční politice.  Za to je ji nutno pochválit.

 

Hodnocení v první části zvyšuji o bod, ve druhé nechávám na maximálním hodnocení s ohledem na výše uvedené. 

Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank nadále nabízí velmi atraktivní produkty hypotečního bankovnictví, které jsou klienty také oceňovány. Ve své úvěrové činnosti nezapomíná ani na malé a střední podniky, kde přináší atraktivní úroky na úvěry zajištěné ČMZRB díky výhodným zdrojům získaným od Evropské investiční banky. Dobře zvládá projektové financování, ale běda klientům, kterým se nedaří splácet včas. Snaží se oslovovat zejména mladší klientelu všemi možnými moderními prostředky. Její projekt nabídky restrukturalizace spotřebitelských úvěrů již přináší bohaté ovoce. (+3 body)

Martina Hedvičáková

Třetí čtvrtletí bylo u UniCredit Bank ve znamení moderních technologií. Banka poskytla další zabezpečení online transakcí pomocí 3DSecure a na Facebooku Vás virtuální bankéřka osloví Vaším jménem a v simulovaném hovoru poskytne nejenom odbornou radu, ale i vhodný produkt podle potřeb klienta. Kromě toho budou mít návštěvníci pobočky možnost kdykoli živě přejít na online chat s pracovníkem zákaznického centra nebo si službu přes internet rovnou objednat prostřednictvím bankovního UniCredit Shopu.

Dále se banka zaměří na malé a střední firmy, kterým bude nabízet výhodné úvěry.

Pro ostatní klienty snižuje sazbu u Převratné hypotéky - hypotéky s variabilní úrokovou sazbou, na 2,09 % p.a.

Skupina UniCredit je nejlepší bankou pro financování projektů a zároveň nejlepší bankou pro řízení finančních toků ve střední a východní Evropě. Celkem získala pět ocenění za vynikající výsledky udělované časopisem Euromoney, jedním z prestižních celosvětových magazínů zaměřených byznys.

 

UniCredit Bank Czech Republic vykázala za první pololetí roku 2013 čistý zisk ve výši 1,4 miliardy Kč (provozní zisk dosáhl 4,8 miliardy Kč).

Hana Fojtová

Banka zavedla další zabezpečení plateb kartami 3D secure. Od září bude platba v e-shopech navíc potvrzena autorizačním kódem, který držitel karty obdrží SMS zprávou. Stačí zaregistrovat číslo svého mobilního telefonu na kterékoliv pobočce banky, nebo prostřednictvím klientské linky.  Tento způsob placení obecně lze využívat ale jen v těch internetových obchodech, které to podporují. V těch ostatních to bude stále bez kódu. Je potěšitelné, že se zabezpečení zvyšuje. Zavedla ve 3.kvartálu také GE Money Bank.

 

U hypoték se sazby od září mírně zvýšily. Nejlevněji lze získat hypotéku s fixovanou sazbou od 2,89 % p.a., a to s fixací na 3 roky. Na 5 let od 3,29 % p.a. Stále trvá akce  - bez poplatku za vedení účtu. Refinancování bez poplatku za vyřízení.

Miroslav Zeman

Jak jinak začít než umístěním v mezinárodní anketě. Skupina UniCredit je nejlepší bankou pro financování projektů a zároveň nejlepší bankou pro řízení finančních toků ve střední a východní Evropě. Celkem získala pět ocenění za vynikající výsledky udělované časopisem Euromoney, jedním z prestižních celosvětových magazínů zaměřených byznys. Ceny „Award of Excellence“ časopisu Euromoney pro rok 2013 byly vyhlášeny včera večer na slavnostním ceremoniálu v Londýně.

Co je však pro klienty mnohem pozitivnější a zajímavější je další zkvalitnění ochrany platebních karet při platbě na internetu. Každá platební karta UniCredit Bank má od září k dispozici novou ochranu před zneužitím při nákupech v internetových obchodech. Platba v e-shopech bude navíc potvrzena autorizačním kódem, který držitel karty obdrží SMS zprávou. Klienti banky tak budou mít okamžitý přehled o všech platbách kartami a získají navíc ochranu při platbách na internetu.

Výrazně nízkou sazbu hypotečního úvěru představila ve třetím čtvrtletí právě UniCredit Bank. UniCredit Bank snížila sazbu Převratné hypotéky - hypotéky s variabilní úrokovou sazbou, na pouhých 2,09 % p.a. Pevné úrokové sazby víceletých hypoték na trhu postupně rostou a nepředpokládá se, že by se tento trend měl v nejbližší době změnit. UniCredit Bank tak vychází vstříc všem zájemcům o novou hypotéku nebo refinancování a poskytne atraktivní nabídku hypotéky s variabilní sazbou.

 

Aktivita banky se ve třetím čtvrtletí zvýšila a také charakter novinek a opatření banky jsou pro klienty poměrně zajímavé a využitelné.

Bankovní poplatky 3Q 2013 0
Veřejnost 3Q 2013 63.3
Jiří Křídlo
Jan Komár
David Stříbrsky

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty