UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 70,7
Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstříná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla UniCredit Bank ve třetím čtvrtletí 2015:

Banka mohla začít třetí čtvrtletí velkou pochvalou, kdy se stala v rámci ocenění časopisu Euromoney "Nejlepší bankou ve střední a východní Evropě." Je pravda, že tato Italská skupina je v našem regionu velmi aktivní a silná. Aby toho nebylo příliš stala se UniCredit Bank i nejlepší bankou pro financování nemovitostí v České republice. Hypoteční banky v rámci ČSOB s tímto tvrzením asi souhlasit nebude, ale bereme na vědomí.

Banka se také přidala k dobré společnosti bank, které vydávají bezkontaktní karty. Právě v létě je začala vydávat i tato banka. Její klienti tuto inovaci velmi rádi ocení. To na co jsou už klienti jiných, zejména větších bank zvyklý, bude standardem i v UniCredit Bank.

Více než 30 % uživatelů mobilního bankovnictví UniCredit Bank používá také aplikaci Smart klíč (token v mobilu) pro přístup a podepisování transakcí v Online Bankingu. UniCredit Bank poskytuje Smart klíč svým klientům zcela zdarma, a to již od ledna 2014. Dynamicky roste také počet uživatelů mobilního bankovnictví Smart Banking, meziročně se zdvojnásobil. Navíc počet transakcí uskutečněných prostřednictvím mobilního telefonu vzrostl o 150 %.  

Bedřich Danda
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková

Unicredit bank si právem drží prvenství v oblasti financování bydlení. A to nejen díky nízkým úrokovým sazbám, ale také díky velmi kvalitní péči o zákazníky

Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank se v uplynulém období zaměřila spíše na svoji prezentaci, a to jak v oblasti korporátního bankovnictví na strojírenském veletrhu (včetně exportního a leasingového financování), tak retailového bankovnictví na ulicích měst. Konečně (s velkým zpožděním oproti konkurenci) UCB emituje platební karty umožňující provádění bezkontaktních plateb. Roste počet klientů, kteří využívají mobilního bankovnictví této banky a aplikace Smart klíč.

(0 bodů)

Bankovní poplatky 3Q 2015 76.3
Bankovní poplatky.com

UniCredit výrazně měnila svůj sazebník předloni. Proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Banka žádné významné změny nečinila. Vzhledem ke klidnému kvartálu, nemáme důvod měnit hodnocení banky v této části.

UniCredit měnila významně podobu svého sazebníku už v roce 2012. Banka rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním III. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát vzhledem ke klidnému průběhu čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 613 Kč a aktivní klient 6.175 Kč. Nicméně vzhledem k pohybům u ostatních bank jsme se rozhodli snížit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu. 

Veřejnost 3Q 2015 54
Internetové bankovnictví považuji za průměrné až podprůměrné. Uživatelsky jej nepovažuji za příliš přívětivé. Za velkou nevýhodu lze považovat absenci nastavení limitů platebních karet, což je standard u téměř všech bank v ČR. Případná změna je navíc zpoplatněna. Při splnění podmínek konta nabízí zdarma prakticky všechny základní bankovní služby. Nedodržení měsíčního obratu se ale může značně prodražit. Nezvyklé je také zpoplatnění SMS pro přihlášení do IB a podpis aktivních transakcí. Zamrzí též drobnosti u lepšího konta Premium, kde zdarma nelze získat všechny kreditní karty (MC Miles & More Gold – zdarma x MC Miles & More Standard – za poplatek).
David Stříbrský
Tomáš Opočenský

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty