UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2016 72,9
Miroslav Škvára
Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstřícná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla banka v III. čtvrtletí 2016

UniCredit Bank nebyla o letošních prázdninách tak aktivní jak jsme jinak u této banky zvyklí. Přišla jen s několika málo významnými kroky a opatřeními.

Velmi dobré výsledky zaznamenala UniCredit Bank v oblasti svého hospodaření. Konsolidovaný čistý zisk meziročně vzrostl o 11,9 % na 3,5 miliardy Kč při porovnání s pololetními výsledky finanční skupiny UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia loňského roku.

Banka také nabídla svým klientům rekordně nízké úrokové sazby ke svým hypotékám. Doba snižování sazeb hypotečních úvěrů pokračuje. UniCredit Bank nabízí pro sedmileté a desetileté fixace úrok začínající již na 1,29 % p. a. UniCredit Bank tak pokračuje ve svém hypotečním konceptu „vše za cenu jedné“ a pro fixace na 3, 5, 7 a 10 let představuje jednotnou úrokovou sazbu od 1,29 % p. a. S historickým snížením úrokových sazeb přichází banka s platností od 1. září 2016.

UniCredit Bank přispěla dvanáctileté holčičce s pohybovým postižením na nový moderní vozík v ceně 117 100 korun. Dar zprostředkoval dlouholetý partner banky Konto Bariéry.

Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank se ekonomicky daří, její čistý konsolidovaný zisk za I. pololetí roku 2016 vzrostl meziročně téměř o 12%. Banka přišla i s historicky rekordně nízkou nabídkou výše úrokových sazeb (od 1,29%) u hypotečních úvěrů, ale protože je to sazba stanovená „od….“, nevíme, jaké promile hypotečních klientů na ni skutečně dosáhne. Tímto způsobem publikovaná úroková sazba bance na serióznosti nepřidává.  

Bedřich Danda
Markéta Grušáková
Bankovní poplatky 3Q 2016 75
Bankovní poplatky.com

UniCredit aktuálně významně neměnila svoji poplatkovou politiku a proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Banka žádné významné změny nečinila. Pro třetí čtvrtletí roku 2016 jsme se proto rozhodli ponechat hodnocení na stejné úrovni jako minule.

UniCredit před časem rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním III. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát vzhledem ke klidnému průběhu čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 613 Kč a aktivní klient 6.175 Kč. Hodnocení neměníme.


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty