ČESKOMORAVSKÁ NEMOVITOSTNÍ KOUPILA DALŠÍ MILIARDOVOU BUDOVU


19. 09. 2019  08:43     Tisková zpráva     komentáře (0)

Novou nemovitostí v portfoliu Českomoravské Nemovitostní je BLOX v pražských Dejvicích. Hodnota transakce přesahuje dvě miliardy korun.

ČESKOMORAVSKÁ NEMOVITOSTNÍ KOUPILA DALŠÍ MILIARDOVOU BUDOVU




Praha, Česká republika, 18. 9. 2019 – Budova, ve které sídlí internetový gigant Amazon nebo softwarová společnost CertiCon, má nového majitele. Administrativní budovu od společnosti CFH koupila Českomoravská Nemovitostní. Realitní holding Českomoravská Nemovitostní se specializuje zejména na nákup atraktivních pražských kancelářských budov. Letos již společnost koupila například Crystal na pražských Vinohradech.

Udržitelná a společensky odpovědná budova ve skvělé lokalitě

Administrativní budova BLOX se nachází na Evropské ulici v pražských Dejvicích a její výměr dosahuje 16 200 m2. Budova má nejvyšší certifikaci BREEAM – OUTSTANDING. Je navržena tak, aby splňovala ta nejpřísnější kritéria svých nájemců.

Při stavbě budovy byl důraz kladen jak na kvalitu a efektivitu kancelářských prostor, tak i na minimalizaci nákladů pro samotný provoz objektu. Kromě kancelářské plochy jsou v objektu zastoupeny i obchodní plochy třídy A. To znamená, že v budově jsou ty nejmodernější standardy typu sedmi osobních výtahů, otvíratelných oken, samostatného ovládání klimatizace i vnějších žaluzií či inteligentního systému řízení budovy.

„BLOX je typ budovy, která nám přesně zapadá do portfolia. Jde hlavně o její výjimečnou dostupnost jak do centra Prahy, tak na letiště a o její vybavenost nejmodernějšími technologiemi,“ vysvětluje Radek Stacha, předseda představenstva Českomoravské Nemovitostní.

Fasáda budovy připomíná čárový kód

Architektem projektu je renomovaný pražský ateliér DAM architekti, který budovu navrhl tak, aby splňovala veškeré požadavky a mezinárodní standardy. Samotná fasáda budovy má evokovat dojem, že je popsána čárovým kódem, který probíhá vždy po celé výšce podlaží. Tento dojem vytváří netypická úzká a vysoká okna doplněná předstupujícím tmavě šedým obkladem. Budova byla dokončena v roce 2015.

Sedm miliard korun – cíl pro rok 2019

Českomoravská Nemovitostní je ryze českou společností s českým kapitálem, která ve své investiční strategii vychází z analytického přístupu k nemovitostem. Financující bankou byla u projektu BLOX, stejně jako v případě budovy Crystal na Vinohradech, banka ČSOB. Díky této poslední transakci se plocha, kterou spravuje Českomoravská Nemovitostní, přiblížila hranici 60 000 m2. V plánu je ještě letos tuto plochu zvětšit. 

„Ke konci roku 2019 počítáme s výrazným nárůstem aktiv holdingu, která by měla překonat hranici sedmi miliard korun. V současné době pracujeme na akvizici dalších nemovitostí, jejichž hodnota se pohybuje nad jednou miliardou korun,“ dodal Radek Stacha.

 

Českomoravská Nemovitostní (www.cm-n.cz) je realitní holding, který vznikl v roce 2016. Zaměřuje se na nákup a držbu komerčních nemovitostí v České republice. V tomto segmentu cílí zejména na kancelářské budovy, které vnímá jako dobře predikovatelné a konzistentní z pohledu generování nájemních výnosů.  Aktiva ovládaná holdingem koncem září přesahují 5 miliard korun.



ČESKOMORAVSKÁ NEMOVITOSTNÍ KOUPILA DALŠÍ MILIARDOVOU BUDOVU

Diskutovat (0)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

46620285740

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812