Do Česka přišlo placení mobilem od Googlu. Nabídnou ho zatím čtyři banky


01. 12. 2017  00:42     Lidovky.cz     komentáře (0)

Od úterý mohou Češi platit pomocí mobilu s řešením společnosti Google – Android Pay. Letos ho nabídnou hned čtyři banky: mBank, Moneta Money Bank, Komerční banka a banka pro movitější klientelu J&T Bank.

 

Do Česka přišlo placení mobilem od Googlu. Nabídnou ho zatím čtyři banky




Celý článek přinesl server Lidovky.cz

S výjimkou Komerční banky mohou klienti zmíněných bank už od úterka stahovat aplikaci, která jim tento způsob placení umožní.

„Od úterý 14. listopadu nabídneme jako největší banka našim klientům možnost platit tím, co mají nejčastěji po ruce, tedy mobilním telefonem,“ potvrzuje mluvčí Monety Jakub Švestka. „Klienti budou při transakcích přes Android Pay čerpat na své debetní a kreditní karty MasterCard a VISA stejné výhody v podobě sleva odměn od stovek obchodů a dalších partnerů našeho benefitního programu, jako kdyby platili fyzickými kartami,“ dodal.

„Již dříve jsme oznámili, že jakmile Google službuAndroid Pay v České republice spustí, jsme připraveni ji přinést našim klientům, aby ji mohli využívat přímo ve své mobilní aplikaci. Také v České republice (stejně jako v Polsku, pozn. red.) bude řešení Android Pay integrované přímo do mobilní aplikace,“ popisuje mluvčí mBank Pavel Vlček.

Do konce letošního roku i na Slovensko?

Platby prostřednictvím Android Pay připravuje také Komerční banka. Novou službu klientům nabídne ještě do konce roku. Podle dobře informovaných zdrojů bude v případě Komerční banky služba Android Pay rovněž integrovaná do aplikace mobilní banky.

Možností, jak platit mobilem, přibývá. „Banky, které už provozují Android Pay, mohou nabídnout i další platby jako Samsung Pay, Apple Pay, placení pomocí hodinek Garmin či náramku fitbit,“ říká Miroslav Lukeš, šéf karetní společnosti MasterCard pro Česko. „Technicky jsme tyto službu, jako je třeba Apple Pay či Garmin Pay, schopni začít provozovat od zítřka, ale společnosti se tak ještě nerozhodly,“ dodal.

Zatímco dnes tyto způsoby placení karty doplňují, v delším časovém horizontu je budou spíše vytlačovat. Platit bezkontaktně mobilem už v­ Česku ale lze. Vlastní řešení už loni představily Komerční banka a ČSOB. Ještě letos pak s ním chce přijít i Air Bank a na řešení dlouhodobě pracujetaké Česká spořitelna. Podle zdrojů LN by do konce letošního roku měl Android Pay přijít i na Slovensko.

Zdroj: https://byznys.lidovky.cz/do-ceska-prislo-placeni-mobilem-od-googlu-nabidnou-ho-zatim-ctyri-banky-1mu-/firmy-trhy.aspx?c=A171113_190732_firmy-trhy_ele



Do Česka přišlo placení mobilem od Googlu. Nabídnou ho zatím čtyři banky

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více