Equa Bank bude garantovat zrychlené platby


29. 01. 2018  00:39     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Equa Bank zavádí do praxe zrychlené platby. Klienti této banky se tak konečně dočkají naplnění svého snu, aby platby realizované v Equa Bank byly připsány u cizí banky ještě týž den.

Equa Bank bude garantovat zrychlené platby




Určitě to znáte. Zadáte platbu ze své banky do jiné a ještě celý druhý den, nemá adresát peníze na svém účtě. Připíší se pak až ráno třetí den. Do té doby nemá adresát jistotu, že mu prostředky na účet skutečně dorazí. 

Dosud klienti bank garanci připsání peněz na účet v cizí bance ještě týž den neměli. Vše se začíná měnit od začátku roku, kdy Česká národní banka umožnila testování a realizace mezibankovních převodů ve zrychleném režimu.

Je vidět, že ze zrychleného převodu finančních prostředků na účty cizích bank nezůstaly jen sliby a záměry, ale že se tato služba masově zavádí do praxe. Dosud také zůstává otázkou, zda rychlý převod prostředků na účty u cizích bank budou zpoplatněné či nikoliv. Dobrá zpráva je, že v případě Equa Bank budou platby realizované do 10:30 daného dne bez poplatku. Equa Bank přitom garantuje, že takto zadané plaby budou doručeny na účet adresáta u jiné banky ještě týž den.

Rychlost převodu peněz mezi jednotlivými bankami je hojně diskutované téma a klienty bank tíží. Naše systémy jsme nyní upravili tak, aby mohli klienti finanční prostředky převádět ještě rychleji a zároveň zcela zdarma,“ vysvětluje Ondřej Hák, ředitel produktů retailového bankovnictví. „Převod a připsání platby do jiné banky tentýž den je z naší strany garantováno v okamžiku, kdy je platba zadána v pracovní dny do 10.30 hodin,“ doplňuje Hák.

Pokud klient termín nestihne, může zadat platbu ještě do 12 hodin, jako expresní platbu. V takovém případě ale zaplatí 29 korun poplatku. Platí také, že platby zadané do konce dne, by se měly připsat nejpozději den následující.

Je pozitivní, že se úkolu zavádění této služby chopily i tzv. nízkonákladové banky a přináší svým klientům nový komfort a jistotu. Službu postupně zavádí i další banky, rozhodně však nejde o nějaké překotné zavádění tohoto způsobu rychlé úhrady.



Equa Bank bude garantovat zrychlené platby

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15710408720

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více