Vysoké úroky se nestyďte řešit hned. Ušetříte tisíce


31. 07. 2020  00:30     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PORADNA SERVER BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenář se ve svém dotazu ptá, jak řešit vysoké úroky u své staré půjčky. V poslední době se totiž úroky u spotřebitelských úvěrů a hypoték výrazně snižují. Snížení úroků lze dosáhnout i u současných úvěrů. Ušetřit se tak dají tisíce korun ročně. Klient ale nesmí být pasivní.

Vysoké úroky se nestyďte řešit hned. Ušetříte tisíce




Koronavirová pandemie a ekonomická krize s ní spojená přiměla Českou národní banku a nsáledně i komerční banky ke snížení úrokových sazeb u hypoték a spotřebitelských úvěrů. Je přímo hřích nevyužít výhodných podmínek a zájmu bank a nesnížit si úroky u úvěru nebo hypotéce. Ušetřit se tak dá i na již běžících úvěrech a hypotékách i několik stovek či tisíc korun měsíčně. Stačí přitom jen jediné. Začít věc aktivně řešit. Jak?

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, platím už několik let půjčku s poměrně vysokým úrokem. Půjčka je od banky a bral jsem si jí z nutnosti a s tím, že stejně nemám jinou možnost, proto jsem také akceptoval poměrně vysoký úrok. Bylo mi ovšem řečeno, že na dnešní dobu je tento úrok zbytečně vysoký  a že tedy platím na splátkách mnohem více, než bych musel. Že ostatní mají aktuálně úroky o několik procent nižší, a tak prý není problém nějak se domoci lepšího úroku a lepších podmínek půjčku. O odklad splátek z důvodu koronaviru zájem nemám, ale nechci platit zbytečně moc na úrocích. Ptám se tedy. Je možné u už uzavřené půjčky, kde jsem se zavázal hradit určité úroky, změnit tyto podmínky, nebo přestoupit k jiné bance, která mi nabídne lepší úrok? Nebo je to spíše nesmysl a prostě si to už musím odbýt až do konce?


Odpověď odborníka:

Dobrý den,

Děkuji za položení Vašeho dotazu. Skutečně je pravdou, že v dnešní době máte velkou a reálnou šanci na dosažení výrazného snížení úroků či dalších nákladů úvěru. Efektivním nástrojem pro snížení úroků u už probíhajících úvěrů je produkt refinancování úvěrů nebo hypoték. Vše platí na principu výhodnější nabídky jiné banky, která Vám za lepších podmínek a nižších úroků nabídne jiný úvěr, kterým se splatí úvěr starý. Vyřízení je přitom velmi snadné a stačí k němu jedna návštěva pobočky konkurenční banky.

Nicméně doporučujeme ještě před použitím refinancování úvěru oslovit svou dosavadní banku a zmínit se jí o tom, že jste s úrokem u úvěru nespokojen a že požadujete jeho snížení, v opačném případě, že přejdete k jiné bance. Banky tak jsou velmi vstřícné a bojí se, aby nepřicházely o klienty. Jsou tak připraveny Vám udělat stejně výhodnou nabídku jako konkurenční banka. Nemusíte přitom nikam chodit a vyřizovat, ale pouze uzavřete dodatek ke smlouvě s novými, již lepšími podmínkami. Rozhodně však s řešením vysokých úroků neotálejte. Je škoda zbytečně platit vysoké úroky.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!



Vysoké úroky se nestyďte řešit hned. Ušetříte tisíce

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12583513296

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více