Hedvika, 29 let:
Našla peněženku. Nyní jí hrozí vězení


23. 11. 2018  00:03     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Hedvika uděla velkou chybu. Myslela si totiž mylně, že to co najde, si může nechat. Když nalezla peněženku s hotovostí třicet tisíc korun, tak narazila. ČTĚTE DÁLE!

Hedvika, 29 let: Našla peněženku. Nyní jí hrozí vězení




Hedvika je normální holka. Trošku svérázná, ale jinak žádné vážné problémy nikdy neměla. Když něco někde našla, tak si to vždy nechala a považovala za logické, že věc, kterou najdete na ulici, si můžete nechat. Vždyť jste takovou věc přece neukradli. Nikomu jste ji nevytáhli z kapsy či kabelky a tu věc klidně mohl někdo třeba i zahodit. Hedvika měla pravdu, že toto platí u obyčejných a nehodnotných věcí, rozhodně to neplatí v případě věci, kterou našla jednoho letního večera poblíž místního bankomatu.

Hedvika totiž našla na zemi, pár metrů od bankomatu celou peněženku. A to nikoliv peněženku prázdnou, ale zcela nabytou hotovostí. V peněžence Hedvika sice nenašla žádné doklady, které by prokazovaly vlastnictví těchto peněz, ale našla velmi vysokou hotovost. V peněžence se nacházelo třicet tisíc korun. Hedvika byla nadšená. Peněženku rychle schovala do kabelky a už si plánovala, co si za tyto peníze pořídí. 

Hned další den se vydala Hedvika na nákupy a většinu částky utratila za běžné spotřební věci a oblečení. Hedvika se ani nepokusila zjistit, zda peněženku s hotovostí někdo nepostrádá, nebo ji někdo nehledá. Po třech dnech u Hedviky doma někdo zazvonil. Hedvika otevřela a dva muži, kteří se prokázali, jako detektivové hospodářské kriminálky, vyzvali Hedviku, aby se oblékla a jela s nimi na služebnu za účelem podání vysvětlení.

Už po sdělení důvodu návštěvy Hedviky na služebně, jí bylo jasné, proč si ji detektivové pozvali. Hedvika ani nezapírala. Přiznala, že našla peněženku, tuto si ponechala a prostředky využila na financování svých potřeb. Detektivové také Hedvice sdělili, že ji našli podle záběrů z bezpečnostních kamer z blízkosti bankomatu. Vlastník peněženky ji totiž hledal a věděl, že se musela nacházet někde poblíž bankomatu, kde vybíral před tím hotovost. Protože už ji na místě nenašel, obrátil se na policii.

Po skončení výslechu sdělili detektivové Hedvice obvinění. Hedvika nebyla oprávněna si peněženku s tak velkou hotovostí ponechat. Měla ji zanést na některou ze služeben policie a určitě ne tyto prostředky utrácet. Hedvika se tak bude před soudem zpovídat za své selhání. A to přesto, že nevěděla o nezákonnosti a trestnosti svého jednání.

DALŠÍ PŘÍBĚHY A KAUZY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Hedvika, 29 let: Našla peněženku. Nyní jí hrozí vězení

Diskutovat (0)