Hyde park:
Už ani v bankách nechce nikdo pracovat


25. 06. 2019  00:22     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář se pozastavuje nad tím, že ani o práci v bankách už není ze strany veřejnosti zájem. Banky přitom shánějí stovky nových zaměstnanců. Kde vězí příčina tohoto stavu?

Hyde park: Už ani v bankách nechce nikdo pracovat




Čtenář se zamýšlí nad tím, že banky dle posledních informací hledají stovky nových zaměstnanců a zájem o práci v bance už není zdaleka takový jako před několika lety. 

Komentář Philipse:

Po přečtení článku o nedostatku zaměstnanců v bankách jsem se musel usmívat. Čím to je, že tak lukrativní pozice, jakou práce v bankách vždy byla nyní zůstává bez velkého zájmu. Problém je v tom, že rozdíl mezd v bankách v jiných sektorech není už tak velký, nebo se výše platů bankovních zaměstnanců na přepážkách a těch dole srovnala s jinými pozicemi. Banky přitom odvádějí na dividendách až 50 miliard korun ročně do zahraničí a nejsou schopné svým zaměstnancům a nastupujícím zaměstnancům pořádně přidat. Ještě před nějakými čtyřmi lety se o práci v bance vedl doslova boj. Podle statistik, které jsem četl patří práce v bance stále mezi nejlépe placené. Bohužel i to bude příklad průměru vyhnaného do výše těmi nejvyššími manažerskými platy, zatímco většina ostatních zaměstnanců pracuje pod podprůměrem. Pokud banky nezvýší atraktivitu práce u nich, tak se situace, alespoň za současného stavu nijak nezlepší.

Reakce našeho serveru:

S Vaším názorem se určitě ztotožňujeme. Upozorňujeme však také na fakt, že současný stav je zcela překvapivý. Banky obecně, hlavně ty velké stav svých zaměstnanců v posledních letech spíše snižovaly a optimalizovaly síť svých poboček. Mnoho práce také nahradí přechod dalších služeb pod elektronické bankovnictví. V rámci modernizace a digitalizace by tak mělo docházet spíše k úspoře zaměstnanců, než k jejich další potřebě. Nově se mluvíš už o další krizi, která má nastoupit do dvou let. Je pak velmi pravděpodobné, že v té době už ani banky nebudou mít o nové zaměstnance nouzi.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park: Už ani v bankách nechce nikdo pracovat

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více