Jana 38 let:
Měla dostat zpět peníze, místo toho platila


30. 05. 2019  00:47     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ: Jana poslala finanční prostředky jedné firmě za službu, kterou pak nikdy nezískala. Přestože vyhrála soud o dlužnou částku, místo splacení dluhu, musela sama platit. Jak je to možné? ČTĚTE DÁLE!

Jana 38 let: Měla dostat zpět peníze, místo toho platila




Jana zaplatila za službu firmě prostřednictvím převodu z účtu. Služba jí nikdy nebyla poskytnuta a firma dělala mrtvého brouka. Když Janě došla trpělivost firmu zažalovala. Zaplatila si právníka, který sepsal žalobu, zaplatila několik tisíc korun soudního poplatku a pak vše běželo jako po másle, ale...

Jana vyhrála soud, rozsudek nabyl i právní moci. Ze strany soudce však byla upozorněna, ať si exekuci majetku firmy rozmyslí, protože exekuce u tohoto typu právnických osob nebývají úspěšné. Jana však nechtěla firmě nic darovat a i s tímto rizikem podala návrh na exekuci. Exekuce byla nařízena dle návrhu a pak se více než rok nic nedělo. Po dotazu Jany na průběh exekuce exekutor sdělil, že provedli veškeré prověrky rejstříků, tedy zjišťovali bankovní číslo firmy, sídlo firmy, zda firma nevlastní nějaký majetek a výsledek byl negativní. 

Firma má adresu v době, kde má adresu dalších několik stovek firem, tedy hromadnou adresu, kde sedí pouze jeden zaměstnanec, který pouze přeposílá zásilky. Firma nemá u tuzemských bank na sebe žádný účet a ani nevlastní automobil, ani nemovitost. Janě to bylo divné, protože zjistila, že firma stále pod tímto názvem podniká. Nicméně každý týden se měnilo číslo účtu pro zasílání plateb. Po roce exekutor věc uzavřel s tím, že firma nemá žádný  postižitelný majetek a tudíž exekuce byla neúspěšná. Jana musela uhradit exekutorovi paušální náklady exekuce ve výši 3500 korun. Kromě toho už dříve zaplatila 10 000 korun za právníka a přes 3 000 korun za soudní poplatek. 

Ačkoliv tedy Jana byla ve sporu zcela úspěšná a měla by mít jako vítěz sporu právo na vrácení celé dlužné částky, je výsledkem to, že za vymáhání nevymožitelné částky dluhu uhradila už 16 500 korun. Nejen že tedy dlužnou částku Jana už zřejmě neuvidí, ale ještě jí v podstatě zbytečné vymáhání stále obrovskou částku.

Nyní jí jeden známý právník poradil, aby podala na firmu trestní oznámení, což je poslední zoufalý pokus jak s věcí něco udělat. Jana tak už jen čeká jak policie posoudí její podání a zda proběhne nějaké vyšetřování této nesolidní firmy.

DALŠÍ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Jana 38 let: Měla dostat zpět peníze, místo toho platila

Diskutovat (0)