Jitka, 35 let:
Půjčila bývalému partnerovi auto. Platí za něj tisíce


20. 06. 2019  00:31     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ: Jitka si našla krátkodobou známost. Ano, bylo to riziko, ale v té chvíli se jí zdálo, že to za ten risk stojí. Z partnera se však vyklubal pěkný podvodník. Půjčila mu totiž automobil se kterým partner páchal nejrůznější přestupky, navíc nezaplatil za auto povinné ručení jak slíbil. ČTĚTE DÁLE!

Jitka, 35 let: Půjčila bývalému partnerovi auto. Platí za něj tisíce




Jitka je velmi důvěřivá žena. Proto také naletěla svému krátkodobému partnerovi, který ji požádal se slzou v oku o zapůjčení vozidla. Jitka mu ráda vyhověla. Myslela si, že má vše podchycené, pokud s partnerem sepíše smlouvu o dlouhodobé zapůjčení vozidla s tím, že partner za toto zapůjčení uhradí povinné ručení a další poplatky. Nebude překvapením, kdy předem sdělíme, že partner nesplnil ze svých slibů a závazků vůbec nic.

Od svého odjezdu autem Jitky se už partner neozval. Jitce zůstala smlouva o zapůjčení vozidla, které ani moc nepotřebovala a tak věc nijak neřešila a čekala, až ji někdy partner auto přiveze a vrátí. Bylo pro ní důležité to, že nemusela hlavně platit několika tisícové povinné ručení za toto auto a více to neřešila.

Po několika týdnech dorazila Jitce zásilka s tím, že autem v jejím vlastnictví byl způsobe přestupek vysoké rychlosti a Jitka má zaplatit tisíc korun. Následně dorazilo ještě dalších výzev k zaplacení poměrně vysokých pokut. Jitce bylo hned jasné co se asi s autem děje, ale měla zato, že pokutu platit nemusí, když nic nezpůsobila a věc nechala být. Stejně postupovala i ve chvíli, kdy jí pojišťovna zaslala urgenci k nezaplacenému povinnému ručení k jejímu autu. Opět nad tím Jitka mávla rukou a věřila, že si to pojišťovna vyřídí s tím, kdo s autem jezdí. Samozřejmě tento přístup je velice chybný a Jitka také na svou ležérnost doplatila.

Asi po půl roce našla Jitka auto zaparkované před domem s klíčky uvnitř. Nicméně chvíli poté jí začaly chodit do schránky usnesení o nařízení exekuce. Teprve poté Jitka začala věc řešit, ale to už bylo pozdě. Exekutoři po ní chtěli uhradit přes 30 tisíc korun na pokutách, nákladech řízení a smluvních pokutách. Jitce nepomohli ani námitky, ani odvolání. Přitom pokud by věc začala řešit hned na začátku a nespoléhala se na to, že má s nespolehlivým a v podstatě neznámým člověkem uzavřenu nějakou smlouvu, která ale nikoho jiného nezajímá a zajímat nemusí, mohly být škody výrazně nižší.

Poučením nejen pro Jitku, ale i čtenáře by měl být fakt, že bychom neměli nikomu bezhlavě důvěřovat, pokud ho dobře neznáme. V takovém chvíli nemají žádné, ani řádně podepsané smlouvy žádný smysl. A pokud už z našeho pochybení vzejde nějaký problém, okamžitě ho řešte. V opačném případě na celé věci můžete jen tvrdě doplatit.

DALŠÍ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Jitka, 35 let: Půjčila bývalému partnerovi auto. Platí za něj tisíce

Diskutovat (0)