Komentované zprávy bank:
ČSOB podporuje nové trendy v energetice, Moneta nabízí osobní pojištění


01. 11. 2019  01:08     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB podporuje nové trendy v energetice, Moneta nabízí osobní pojištění




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


ČSOB podporuje nové trendy v energetice

ČSOB Oblast tradiční energetiky prochází významnou transformací. Nástup inovativních řešení zásadně mění celý sektor. Československá obchodní banka proto uzavřela partnerství se Svazem moderní energetiky a bude se podílet na podpoře nových trendů v energetice.

Zaměření ČSOB na moderní a ekologickou energetiku je velmi dobrým nápadem. Bezpochyby také posílí pozici ČSOB v našem hodnocení Zelená banka. ČSOB tak pokračuje v partnerství v dalším se zajímavých projektů. Přístup ČSOB je i velmi chytrý. Jako partner svazu má také lepší přístup k financování projektů zaměřených na moderní a ekologickou energetiku.


MONETA Money Bank nově nabízí ke kartám osobní pojištění proti internetovým rizikům

moneta-money-bank-logo Pojistit se proti rizikům při nakupování na internetu, zneužití údajů na sociálních sítích či ztrátě dat je nyní možné pomocí nového osobního pojištění k platebním kartám vydaným MONETA Money Bank. Ta je první bankou v České republice, která takto komplexní pojištění nabízí. Celosvětově platné „Pojištění věcí, karet a internetových rizik“ stojí pouze 99 korun měsíčně, přitom pokrývá širokou škálu možných škodních událostí a asistenčních služeb. Banka nabízí tuto novinku ve spolupráci s renomovanou mezinárodní pojišťovnou BNP Paribas Cardif. MONETA Money Bank je s milionem klientů čtvrtou největší finanční institucí v zemi.

Pokud chcete mít bezpečno na internetu nebo při placení na internetu, musíte se připojistit. To, co by mělo být samozřejmostí až tak samozřejmé není. Zajímalo by nás, jak banka nutno pořízení produktu zajišťujícího naší bezpečnost odůvodňuje. Zřejmě, že když se nepojistíte, někdo může Vaši kartu při nakupování na internetu nebo při jiných příležitostech zneužít.


UniCredit Bank slaví 150. výročí založení Živnostenské banky, jedné z prvních českých bank, která se stala páteří tuzemské ekonomiky

t_UCBk-3D Od jedné z prvních bank až po bankovního lídra na českém a slovenském trhu – součást silné, celoevropské bankovní skupiny. UniCredit Bank si připomíná 150. výročí založení své předchůdkyně, Živnostenské banky, která měla významný vliv na rozvoj tuzemské ekonomiky.

Je to pravda. Živnostenská banka byla za první republiky legenda mezi bankami. O takové pověsti a vlivu si může současná UniCredit bank v ČR nechat jen zdát. Zatímco Živnostenská banka byla bezkonkurenčně největší a nejvýznamnější bankou, UniCredit se mezi největší a nejvýznamnější banky rozhodně neřadí.


 

LEGO BANKA - banka 21. století 

více ZDE



Komentované zprávy bank: ČSOB podporuje nové trendy v energetice, Moneta nabízí osobní pojištění

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12599162704

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více