Komentované zprávy bank:
Češi se nebojí investovat, KB umí spolupracovat


13. 11. 2019  01:20     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Češi se nebojí investovat, KB umí spolupracovat




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Česká spořitelna snižuje úrokové sazby hypoték u všech fixací o 0,2 procentního bodu

Česká spořitelna
Česká spořitelna snižuje od 1. dubna úrokové sazby hypoték u všech fixací o 0,2 procentního bodu. Sazby platí pro hypotéky do 80 % hodnoty nemovitosti. Klienti mohou rovněž v rámci promo akce až do 3. května využít pojištění domácnosti či nemovitosti na rok zdarma. Pojistnou smlouvu k hypotéce lze podepsat až do 15. května. Nabídka platí pro nové hypotéky i americké hypotéky s fixací delší než jeden rok.

Na začátku druhého čtvrtletí potěšila Česká spořitelna všechny klienty s hypotečním úvěrem. Právě jim snížila banka úroky o 0,2 procenta. Nutno dodat, že se jedná o trend, kdy úrokové sazby u hypoték snižují téměř všechny banky na trhu. Žádná banka si tak nemůže dovolit udržovat úroky u hypoték na výrazně vyšší hladině.


Klienti KB si budou moci snadno zobrazit své účty z České spořitelny a Air Bank

Komerční banka Klienti Komerční banky, kteří mají účty u České spořitelny nebo Air Bank, si budou moci tyto účty propojit jak s internetovým bankovnictvím MojeBanka, tak i s Mobilní bankou KB. V první fázi bude možné kontrolovat zůstatek a transakční historii, následovat bude možnost aktivního zadávání plateb.

Od Komerční banky je to chytře podané. Klienti KB si mohou u KB zobrazit své účty u jiných bank. Komerční banka se tak prezentuje jako banka hlavní a pro klienty domácká banka. A klienti České spořitelny a Air Bank si mohou klidně otevřít své účty u Komerční banky a ovládat si všechny své účty právě od KB.:) Nicméně jde o dobrou cestu, kterou ale banky nezvolili dobrovolně, ale až na nařízení EU.


Češi vložili do fondu ČSOB Premiéra rekordních osm miliard korun

ČSOB Čechům zachutnaly investice. Dokazuje to rekordní úpis fondu ČSOB Premiéra společnosti ČSOB Asset Management. Během tří měsíců klienti zainvestovali téměř osm miliard korun. Výrazně přibylo i lidí, kteří investovali úplně poprvé, nebo se k investování vrátili.

Investiční fondy se opravdu rozvíjí. Dříve byli Češi k těmto formám investování spíše nedůvěřiví. V poslední době však zjišťují, že díky fondům mohou dosahovat vyšších výnosů než v případě uložení prostředků na spořících nebo termínovaných účtech. Investice do fondů jsou navíc stále poměrně bezpečné. Miliardy korun ve fondu ČSOB jsou důkazem.


Minulé komentované zprávy bank:

Předvánoční akce, kam jen dohlédnete - od Monety až po UniCredit



Komentované zprávy bank: Češi se nebojí investovat, KB umí spolupracovat

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12543765184

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více