Komentované zprávy bank:
Equa Bank jede na hory a Air Bank s lidskou tváří


01. 03. 2017  00:01     Miroslav Zeman     komentáře (1)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Equa Bank, ČMSS a Air Bank.

Komentované zprávy bank: Equa Bank jede na hory a Air Bank s lidskou tváří




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Equa Bank: 4 z 10 Čechů plánují v letošní zimní sezóně dovolenou na horách. Nejčastěji v České republice

Obecně platí, že jedna věc jsou plány a druhá věc je pak realizace těchto plánů. Rozhodně bych si také rád naplánoval dovolenou kamkoliv, ale bohužel ne vždy je možné plány zrealizovat. Dobře, tak abychom si vytvořili nějakou představu, jinak to nejde. Proč s takový průzkumem přichází zrovna Equa Bank? Chce nabídnout půjčky na dovolenou na horách? Nebo třeba půjčku na zimní, sportovní vybavení? V každém případě lidé upřednostňují obvykle dovolené o letních prázdninách. Svou roli zde hrají právě prázdniny, doba dovolených a také širší možnosti výběru dovolené. Česká republika je naštěstí tak malá, že na hory lze z většiny míst ČR dorazit do jedné, maximálně dvou hodin cesty. Není tak nutné na rozdíl od moře, trávit na horách třeba celý týden.

Equa Bank

ČMSS: ČMSS do září zvýšila zisk na 959 milionů korun

Pro ty kdo neví co znamená zkratka ČMSS, tak dodáváme, že se jedná o Českomoravskou stavební spořitelnu. Tedy jedna z tuzemských stavebních spořitelen ohlásila dosažení poměrně vysokého zisku necelé miliardy korun. Jedná se o velmi dobrý výsledek pokud vezmeme v úvahu, že po drastickém omezení státní podpory stavebního spoření prošel tento segment těžkými obdobími poklesu zájmu klientů i poklesu objemu vkladů. Přesto se stavební spořitelny s těmito následky velmi dobře vyrovnaly a důkazem je i velmi vysoký dosažený zisk této stavební spořitelny. Obdobné výsledky očekáváme i u konkurenčních stavebních spořitelen.

ČMSS

Air Bank: Air Bank od základů změnila webové stránky, ukazuje na nich tváře klientů i zaměstnanců

Tuto zprávu o aktivitě a novém konceptu webových stránek Air Bank lze charakterizovat stručně. Air Bank chce být bankou s lidskou tváří. Toto spojení, které máme zažité z období Pražského jara v roce 1968 obecně značí vstřícnost, lidskost a blízkost obyčejnému člověku a to se zatím Air Bank daří velmi, velmi dobře. A ono to i docela dobře funguje. Ze zvědavosti jsem si prolistoval internetové stránky Air Bank a prošel všechny sekce kdo z Air Bank se mi tam objeví, co dělá a jak vypadá. Banka se to zosobňuje prostřednictvím konkrétních více či méně sympatických lidí s různými výrazy. Ukazuje to, že banka jsou a budou především lidé, kteří v ní pracují nebo jí zastupují, stejně jako je tomu u kterékoliv jiné instituce, která pracuje s lidmi. Takový pocit lidského konkrétna bohužel například u ČSOB pocitově vůbec nemám a banky podobného typu jsou tak pro mě a myslím, že nejen pro mě do velké míry anonymní a tajemná.

Air Bank

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Equa Bank jede na hory a Air Bank s lidskou tváří

Svědectví o tom, jak jsem dostal půjčku z MAY FIELD FINANCE
Svědectví o tom, jak jsem dostal půjčku z MAY FIELD FINANCE, Jmenuji se julie anderson, jsem ze sjed...
Diskutovat (1)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více