Konsolidace půjček ušetřila Honzovi tisíce. A hlavně unikl exekuci


28. 11. 2022  00:39     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - REÁLNÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Honza pracoval v masokombinátu jako řezník. Bral si i přesčasy a nikdy neměl problémy s financemi. Pak to přišlo. Rozvod manželství, nutnost vypořádání bytu ve kterém bydlel.

Konsolidace půjček ušetřila Honzovi tisíce. A hlavně unikl exekuci




Honza se zadlužil. Vše chtěl mít vyřešené rychle, tak manželku z bytu vyplatil spotřebním úvěrem, který byl poměrně drahý a vysoký. K tomu po rozvodu zjistil, že manželka v době manželství neplatila své účty za telefon, ani pojištění, na které jí dával peníze. I tyto výdaje musel splatit půjčkami, včetně půjčky z kreditní karty. Kterou ale nedokázal následně z platu doplatit.

Dluhy se postupně vršily a tak už jednoho dne nebyl Honza schopen po úhradě nájemného, elektřiny a cestovného do práce splácet některé půjčky. V této době však potkal novou přítelkyni, která mu poradila, aby si zažádal u jedné menší banky o konsolidaci půjček. V opačném případě bude jen otázkou času, kdy se dostane Honza do exekuce a už mu žádná banka z tohoto důvodu nepůjčí.

Honza přítelkyni poslechl a s bankou se zkontaktoval. Pravdivě sdělil všechny informace o svých závazcích a důvodu jejich vzniku a požádal zástupce banky o návrh řešení. Banka mu nabídla nový úvěr, který ty staré zcela splatil. Nová splátka úvěru byla dokonce mírně nad polovinou původních splátek. Snížení splátky bylo dosaženo jak výrazným snížením úrokové sazby, i celkového RPSN úvěru, tak i prodloužením splátky úvěru o pět let. V každém případě se Honzovi velmi ulevilo. Banka po podpisu smlouvy o úvěru vyřídila vše potřebné a Honza od následujícího měsíce už hradil novou výši splátky nové bance.

Takto zásadní snížení zatížení umožnilo Honzovi slušně žít a fungovat. S předčasným splacením nové půjčky mu nakonec i pomohla nová přítelkyně. Předčasné splacení rovněž nebyl na rozdíl od jiných bank žádný problém. Banka nepožadovala za předčasné splacení žádné pokuty, ani sankce a ani ušlé úroky. Konsolidace tak pomohla Honzovi před životním pádem do exekucí a kola, ze kterého často není úniku.

Honza je už ale po této zkušenosti mnohem opatrnější a s novou přítelkyní, kterou si bude brát, uzavře předmanželskou smlouvu, která jasně upraví, odpovědnost za závazky obou manželů i nárok na majetek každého z manželů.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Konsolidace půjček ušetřila Honzovi tisíce. A hlavně unikl exekuci

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12600319600

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více