Online investování zvyšuje zájem Čechů o investice do fondů


25. 03. 2013  11:18     tz     komentáře (0)

Stovky Čechů již využily prostřednictvím ČSOB možnost online investování přes internetové bankovnictví. Jeho prostřednictvím mají zájemci možnost investovat do vybraných korunových fondů z pohodlí svého domova. V době, kdy je pro tři čtvrtiny lidí uživatelsky příjemnější řešit finanční operace prostřednictvím internetového bankovnictví, se ukazuje, že online investování by mohlo zaujmout právě tuto skupiny lidí.

Online investování zvyšuje zájem Čechů o investice do fondů




„V současné době je v Česku kolem sto tisíc lidí, kteří se investicím věnují soustavně,“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost. „V porovnání s Německem nebo Rakouskem je počet i podíl na populaci nízký, ale očekáváme, že i díky těmto zjednodušením bude růst. Stále rostoucí penetrace počítačů v českých domácnostech a skutečnost, že čím dál tím větší množství lidí si informace všeho druhu hledá na internetu, má za následek zvýšený zájem o nákup zboží a služeb z pohodlí domova. Ve chvíli, kdy lidé nemusejí kvůli nákupu finanční služby na pobočku, to zkrátka vyzkoušejí. Z počátku pochopitelně menší částkou, ale už i to je průlom.“

Rychlost, jednoduchost, dostupnost a touha po vyšším zhodnocení finančních prostředků – právě to jsou hlavní motivy pro online investování. Nákupy zboží přes internet letos v lednu zaznamenaly nejvyšší nárůst za poslední více než dva roky. Pozitivní roli v tom sehrává i vybavenost českých domácností počítači – osobní počítač, notebook nebo tablet má dnes podle Českého statistického úřadu více než 70 % z nich.

„Investování přes internetové bankovnictví určitě nebude stát za revolucí, kdy většina Čechů začne investovat online, ale nabízí možnost investovat těm, kterým povinnosti během dne nedovolují navštívit pobočku nebo zásadně preferují elektronický nákup zboží a služeb,“ míní Jan Barta. „Může je naučit investovat v malém, vyzkoušet si to. Pro sofistikovanější druhy investic už je samozřejmě návštěva pobočky a doporučení investičních poradců nezbytností.“



Online investování zvyšuje zájem Čechů o investice do fondů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12541352512

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více