Ota, 39 let:
Nechal si na svůj účet posílat peníze a dával je podvodníkům


18. 07. 2019  00:20     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ: Ota byl nezaměstnaný už dlouho. Velmi ležérně si hledal práci a to pouze tak, že odepisoval na nejrůznější internetové nabídky práce z inzerátů. Ani to nevedlo k výsledku až jednou dostal odpověď a byl přijat do zaměstnání. To ještě netušil k čemu to vše povede. ČTĚTE DÁLE!

 

Ota, 39 let: Nechal si na svůj účet posílat peníze a dával je podvodníkům




Otovi odepsal jeho budoucí zaměstnavatel. Ota měl zaslat na mail životopis a následně i mailem zaslanou pracovní smlouvu. Ota si nic neověřoval. Zajímal ho hlavně plat, který činil 11 tisíc koruna  a hlavní pracovní náplní bylo poskytnout svůj účet pro zasílání prostředků a následně je předávat dalšímu údajnému zaměstnanci, které si na smluvené místo pro peníze přišel.

Otovi při jeho inteligenci nebylo nic divného a tak své číslo účtu na daný kontakt sdělil, podepsal pracovní smlouvu, kterou mailem zaslal zpět a čekal na peníze. Ty skutečně po několika dnech dorazily a ne jednou, ale hned v mnoha desítkách částek. Celková výše dosáhla během několika dnů tři sta tisíc korun. Tuto částku měl dle pokynů vybrat a odnést na benzínku za městem, kde je měl předat nějakému panu Polákovi. Z těchto peněz si měl ponechat smluvenou výplatu. To Ota udělal tak jak bylo sděleno.

Částku skutečně na smluveném místě předal. Další částky už nepřišly. Naopak si pro Otu přišla policie. Při výslechu mu sdělili, že je podezřelým pachatelem trestného činu podvodu. Podvodníci totiž založili účelově stránky kde nabídli nejrůznější přehnaně levné zboží. Není divu, že si během několika dnů našli mnoho zákazníků, kteří zaplatili za zboží, které nikdy nedostali. Navíc peníze zasílali právě na bankovní účet Oty.

Ota sice nevěděl o celém procesu páchání trestného činu. Policie ho nicméně obvinila ze spáchání trestného činu legalizace výnosu z trestné činnosti z nedbalosti. Tím mohla obejít fakt, že Ota skutečně o věci nevěděl a bylo i zřejmé, že by nebyl schopen při své inteligenci vymyslet celý sofistikovaný systém. Je otázkou zda Ota bude nakonec odsouzen, nicméně celé trestní stihání je pro něm mimořádně nepříjemné a rozhodně mu celá věc nepomůže v dalším hledání nového, tentokrát již skutečného zaměstnání.

DALŠÍ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Ota, 39 let: Nechal si na svůj účet posílat peníze a dával je podvodníkům

Diskutovat (0)