Pepa 65 let - Po smrti manželky vybral z účtu tisíce. Udělal chybu


29. 11. 2018  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Pepa byl zlomený člověk. V 64 letech mu zemřela manželka, kterou měl moc rád. Poté co zemřela, potřeboval nutně hotovost k pokrytí nejrůznějších výdajů, které potřeboval rychle vyřešit. Vybral peníze z účtu zesnulé manželky. Udělal správně? ČTĚTE DÁLE!

Pepa 65 let - Po smrti manželky vybral z účtu tisíce. Udělal chybu




Pepa měl samozřejmě k dispozici kartu zesnulé manželky. Nebyl tak pro něj problém vybrat z bankomatu hotovost, kterou potřeboval. Pepa přitom neměl zmocnění k výběru z manželčina účtu. Věděl, že bude muset hradit výdaje pohřbu, potřeboval uhradit nějaké společné výdaje, které spolu s manželkou pře její smrtí naplánovali a sjednali. Dělalo to několik desítek tisíc korun. Nepřipouštěl si přitom, že by dělal něco špatného či protiprávního.

Vše by bylo zřejmě bez problémů, ale zesnulá manželka měla vlastní dceru z prvního manželství, která se s Pepou moc nesnášela. E. se energicky přihlásila o dědictví. Bylo zjištěno, že došlo několik dní po smrti manželky Pepi k výměru z jejího účtu.

Dcera manželky E. podala trestní oznámení a stěžovala si u notáře, že výběrem částky Pepa zmenšil částku dědictví na její úkor a ona by tak dostala menší částku. Pepa musel na výslech na policii a vše také vysvětloval u notáře. Obviněn sice nebyl, protože mu nebyl prokázán úmysl poškodit dceru E., nicméně musel částku vrátit a ta se stala součástí pozůstalosti po manželce Pepy.

Pepa tak mohl uplatnit náklady pohřbu, ale zbytek neobhájil. O několik desítek tisíc korun se pak musel podělit s dcerou své manželky. Pepa může mluvit o štěstí, že z celé věci vyvázl poměrně snadno. Ty starosti a problémy mu za to určitě nestály. Příště se Pepa předem raději poradí s právníkem.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ A POUČNÉ KAUZY A PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Pepa 65 let - Po smrti manželky vybral z účtu tisíce. Udělal chybu

Diskutovat (0)