Poradna serveru BP:
Kreditní kartu raději refinancujte úvěrem


28. 01. 2019  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenář se dostal do problému, kdy si napůjčoval částky ze své kreditní karty. Velmi vysoké splátky a úroky však není schopen splácet. Jak situaci řešit? ČTĚTE DÁLE!

Poradna serveru BP: Kreditní kartu raději refinancujte úvěrem




Kreditní karta je dobrým nástrojem pro krátkodobé financování potřeb klientů. A to v bezúročném období, které trvá o něco déle než měsíc. V tomto období tedy může klient hradit bezstarostně kartou své výdaje. Po více než měsíci je však nutné částku na účet kreditní karty uhradit. V opačném případě začnou nabíhat velmi vysoké úroky a splátky, které nutí klienty k dalším a dalším výpůjčkám z kreditní karty, které pak nejsou spláceny. Klienti se pak dostávají do začarovaného kroku, který nejsou schopni v průběhu doby vůbec řešit. 

Dotaz čtenáře:

Začal jsem využívat kreditní kartu a to i na rady banky, jak je výhodné platit kreditní kartou. Z počátku to fungovalo báječně a dokonce jsem ještě dostal různé bonusy a slevy. Po několika měsících sem však nestihl částku na splacení kreditní karty včas zaplatit a banka si začala strhávat splátku odpovídající 1/12 jistiny a k tomu asi 2 procenta z půjčené částky měsíčně. Bohužel, jsem k tomu musel ještě více načerpat z kreditní karty, protože mi odpadl příjem. Nakonec sem se dostal až limit částky, tedy 80 tisíc korun. Víc už mi nepůjčili a naopak se mi strhává skoro deset tisíc jako splátka. Respektive už se mi nestrhává od dalšího měsíce nic, protože na to nemám na účtu dost peněz. Jsem zoufalý a nevím, co mám teď dělat. Během několika měsíců se tak dostanu do úplné platební neschopnosti. 

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel jste se nyní dostal do fáze, kdy používáte kartu úplně jiným způsobem, než k čemu je určena a tvrdě na to doplácíte. Je třeba věc velice rychle řešit, než dojde k nejhoršímu a pak už bude pro Vás situace jen velmi těžko řešitelná. Zatím máte ještě stále možnost úvěr z kreditní karty refinancovat. Buď u své, nebo jiné banky, si zažádáte o úvěr za účelem úhrady dluhu na kreditní kartě. Není to pouze úhrada dluhu dluhem, ale nahrazení zcela nevhodného produktu pro dlouhodobé financování, produktem vhodným a k tomu určeným. Nový úvěr bude mít splatnost několik let, nikoliv pouze rok, a už tím se několikanásobně sníží splátky. Výrazně nižší bude i úrok. Pokud nyní platíte až 24 procent ročně a k tomu další poplatky, tak u spotřebitelského úvěru budete mít úrok do deseti procent. Splátkové zatížení se Vám tak může snížit až na jednu pětinu či čtvrtinu současné úrovně. Vše je však třeba realizovat dříve, než se dostanete do neschopnosti platit a banka Vám vyznačí tuto skutečnost v rejstříku dlužníku, což by znamenalo, že už se k žádné další půjčce nebudete moci dostat, nebo jen velmi těžko. Banky totiž obvykle lidem s poznámkou v rejstříku dlužníku nepůjčí, nebo jen za velmi nevýhodných podmínek.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!



Poradna serveru BP: Kreditní kartu raději refinancujte úvěrem

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15141377392

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3070
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7940
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8820
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6425
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0510
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0866
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více