Právní poradna serveru BP:
Svěření dítěte do střídavé péče rodičů už není tabu


26. 06. 2019  00:05     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - PRÁVNÍ PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Přinášíme vám další příběh a dotaz našeho čtenáře, který se zajímá o možnost svěření dítěte do své péče. Jak odpoví náš právník? ČTĚTE DÁLE!

Právní poradna serveru BP: Svěření dítěte do střídavé péče rodičů už není tabu




Svěření dítěte do péče a výchovy otce už není pouze nesplnitelným snem mnoha otců. Mnohem větší šanci ale mají v případě návrhu na střídavou péči, která začíná být poměrně široce uplatňována mnoha soudci. Podporu má střídavá péče i u Ústavního soudu, který se tohoto institutu už mnohokrát zastal.

DOTAZ ČTENÁŘE:

Dobrý den, chci se zeptat jak velkou šanci mám, abych dostal svou 4 letou dceru do vlastní péče. S manželkou jí máme oba dva rádi, ale ta mi oznámila, že se chce rozvést. Přitom se o dceru více starám já, žena dává přednost svým koníčkům a kolikrát je celé dni mimo domov. Když dcera omarodí opět jsem to já kdo si bere volno, i přesto že moje manželka je nezaměstnaná, takže finančně se o rodinu také starám já. Vím, že by to chtělo podrobnější informace, ale je možné v dnešní době jako otec dostat dítě do své péče? Moc mi na ní záleží.

ODPOVĚĎ PRÁVNÍKA:

Dobrý den,

šance tam určitě být může. Chtělo by to o věci konkrétně popovídat a prodiskutovat a říci si možnosti. Určitě to není tak, že by se automaticky svěřovaly děti do péče matkám, ačkoliv tomu tak ve velké většině případů stále je. Záleží samozřejmě na koncepci návrhu, jak ho odůvodníte, zda z něj soudce vycítí ten silný vztah, který k Vašemu dítěti máte. V případě, kdy by byla šance na svěření dítěte malá, lze alternativně usilovat i o střídavou péči apod., kde je mnohem větší šance na úspěch, než tvrdohlavě požadovat svěření dítěte pouze do své výlučné péče a výchovy.

Doporučil bych Vám abyste kontaktoval advokáta, a o celé věci se s ním důkladně poradil, nebo konkrétněji rozepsal celou situaci.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PRÁVNÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!

Právní poradnu provozuje a své služby vám poskytuje Advokátní kancelář ProfiPravnik.cz

logo



Právní poradna serveru BP: Svěření dítěte do střídavé péče rodičů už není tabu

Diskutovat (0)