Vstřícná banka:
Dejte Raiffeisenbank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018


06. 07. 2018  00:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Raiffeisenbank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018




Dobrá rána Raiffeisenbank pomáhá Dobrému andělovi

Raiffeisenbank pořádá již několik let v rámci svých golfových a tenisových aktivit charitativní akci s názvem „Dobrá rána pomáhá“. Díky tomuto projektu mohou účastníci svým vynikajícím sportovním výkonem ovlivnit konečnou výši finančního daru banky na dobročinné účely. Také v loňském roce naši nejlepší amatérští hráči Raiffeisenbank Czech golf amateur tour i klienti banky přispívali svými údery pod par jamky či rychlými a precizními tenisovými servisy na dobrou věc. Celkově tak Raiffeisenbank letos nadaci DOBRÝ ANDĚL věnovala z akce „Dobrá rána pomáhá“ částku ve výši 480 200 korun.

Necelých pul milionu korun zajistila RB nadaci Dobrý anděl. Udělala to přitom zajímavým způsobem. V rámci sportovní akce hráčů tenisu a golfu přispěli hráči právě na potřeby nadace Dobrý anděl. Částka půl milionu korun sice není nějak zvlášť přelomová, banka by určitě měla na více, ale každou částku věnovanou na dobročinné účely musíme ocenit.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

rb

Nové internetové bankovnictví Raiffeisenbank využívá téměř půl milionu klientů

Raiffeisenbank v červnu loňského roku spustila nové internetové bankovnictví, do něhož postupně převádí své klienty. V uplynulém roce začalo nové internetové bankovnictví využívat téměř půl milionu klientů, především z řad fyzických osob. V letošním roce banka plánuje spustit nové internetové bankovnictví i pro podnikatele a firmy. Klienti využívající firemní i osobní bankovnictví budou mít všechny své finance pod kontrolou v jednom systému.Nové verze se dočkalo také mobilní bankovnictví, jehož další vylepšení plánuje banka na březen.

Nové internetové bankovnictví se RB vyplatilo. Využívá ho už pul milionu klientů této banky. Ohlasy klientů jsou přitom pozitivní a je zřejmé, že internetové bankovnictví klientům této banky skutečně sedne. RB není bankou pro masové obsluhování klientů, ale svou klientelu banka pečlivě obsluhuje a to se týká i jejího internetového bankovnictví. Otázkou je, zda i internetové bankovnictví této banky bude překonáno z hlediska zájmu klientů mobilní bankovnictví, jako to očekávají jiné banky.

Raiffeisenbank obměňuje svou „Rolls-Royce“ kartu

Kreditní Kartu MasterCard World Elite začala Raiffeisenbank nabízet klientům svého privátního bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) již v roce 2012. Na základě aktuálních potřeb klientů nyní tuto vysoce prestižní kreditní kartu nahrazuje kartou debetní. Nová karta zaujme exkluzivním designem se stříbrným logem MasterCard, jehož použití je limitováno právě pro nejprestižnější karty.

Tato zpráva je příkladem módního využívání platebních karet. Mít kartu jako frajerskou záležitost je docela úsměvné, ale někteří lidé si na tom potrpí. Mít kartu ve zlaté, nebo diamantové barvě, se znakem svého oblíbeného sportovního klubu, nebo své oblíbené značky, s vyznačeným jménem je prostě pro někoho hrozně cooool. Pro banku pak tento fenomén je natolik významný, že se jí vyplatí o tom vydat i tiskovou zprávu. Tak VIP klientům této banky zdar!

Raiffeisenbank ohodnocena jako nejkvalitnější poskytovatel životního pojištění

Raiffeisenbank si k titulu nejpřívětivější banky roku 2017 nově připisuje další. Podle společnosti Market Vision, která každoročně realizuje studii zaměřenou na nabídku životního pojištění na tuzemském trhu, je totiž Raiffeisenbank nejkvalitnějším poskytovatelem těchto služeb. Vysoké hodnocení si banka vysloužila zejména v oblasti osobního jednání s poradcem, kde Index Kvality Obsluhy dosáhl až 80 %. Úspěch sklidily také bankovní pobočky.

Je skvělé vědět, kdo nabízí nejkvalitněji životní pojištění. Jedná se o náročný produkt s nímž jsou spojena mnohá rizika a mnohé omyly a legendy, proto je skvělé, když někdo poskytuje tuto službu profesionálně s ohledem na zájmy klienta a teprve ve druhé či třetí řadě s ohledem na provizi. Je dobře, že si právě tato banka hlídá a řádně vybírá své pojišťovací poradce, kteří zastupují její dobré jméno a nenechává klienty napospas agresivním pojišťovacím, zprostředkovatelským firmám.

Za rok 2017 vykázala Raiffeisenbank rekordní zisk ve výši 2,82 miliardy korun

Čistý zisk banky za rok 2017 dosáhl výše 2,82 miliardy Kč, což představuje meziroční nárůst o 8,5 %. Celkové provozní výnosy banky vzrostly o 1,2 %. Jde o jednoznačně pozitivní trend vzhledem k tomu, že v roce 2016 výnosy jednorázově navyšoval příjem z prodeje činností souvisejících s akceptací platebních karet (tzv. acquiring) a rovněž výnos z prodeje akcií společnosti Visa Europe. 

A máme tu další banku, která se může pochlubit ziskem za rok 2017. V tomto případě se jedná o zisk 2,82 miliardy korun. Nárůst zisku přitom činí 8,5 procenta. Co by se za jiných okolností mohlo skutečně pochválit, to v tomto případě zrovna chválit nemůžeme. I v případě této banky dojde k odplutí zisku téměř v celé výši do zahraničí, kde vylepší bilanci svého majoritního vlastníka. ČR a její občané tak z tohoto slušného zisku téměř nic mít nebudou.

Privátní klienti Raiffeisenbank mohou nově investovat i do zlata

Od března letošního roku nabízí Raiffeisenbank klientům privátního bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) možnost investovat do zlata. Investiční komoditu ve formě certifikovaných zlatých slitků a mincí o ryzosti 24 karátů banka dováží z Vídně. Raiffeisenbank klientům umožní zlato nejen nakupovat a uchovávat v bezpečnostní schránce, ale také prodávat.

Exkluzivní klienti mají možnost investovat své prostředky do zlata. Tato investice je stále více oblíbenější. Zlato je jako komodita poměrně stabilní investice, která nepřináší výraznější rizika. Zlato totiž nemá tendenci z důvodu jeho omezeného množství tendenci výrazně klesat nebo kolísat jako to známe v případě ropy, nebo elektrické energie. Pokud tedy máte zájem o zlaťáky, nebo zlaté cihličky se kterými se budete po nocích v posteli mazlit, staňte se klientem Rafffeisenbank.

Jaro v Raiffeisenbank ve znamení levnějších hypoték

Raiffeisenbank v březnu opět přichází s tradičními Hypodny. Zájemci o nový hypoteční úvěr při podpisu smlouvy mohou od 12. 3. do 1. 6. 2018 získat mimořádný bonus ve výši 5 000 Kč. Banka navíc v průběhu března výrazně urychlí ocenění nemovitosti využitím takzvaných cenových map. Nová služba bezplatného ocenění bytů ušetří klientům nejen čas, ale i tisíce korun, které by vynaložili za ocenění externím odhadcem.

Vemte si hypotéku u RB a kašlete na to, že ČNB zpřísňuje pravidla pro poskytnutí hypoték a to poměrně výrazným způsobem. Když podlehnete pokušení a zažádáte si o hypotéku u RB, dostanete nejen 5 tisíc korun odměnu, ale zároveň ušetříte za znalecký posudek nemovitosti. Ne nekupte to. Otázkou je, jestli si to banka nevynahradí v budoucnu na úrocích, protože ty růst budou a to dlouhodobě. Faktem také je, že velká část zájemců už hypotéku prostě nedostane, protože nesplní přísné podmínky stanovené Českou národní bankou.


 



Vstřícná banka: Dejte Raiffeisenbank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12574797024

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více