Vyplatí se pojištění neschopnosti splácet úvěr? - II. díl.


09. 07. 2019  00:45     Miroslav Zeman     komentáře (1)

II. díl seriálu: Berete si úvěr a chcete být zajištěni pro případ ztráty zaměstnání či pracovní neschopnosti? Pro mnohé to řeší pojistka. Je ale vše tak ideální jak na první pohled vypadá? A jaké problémy se mohou s takovým pojištěním objevit?

Vyplatí se pojištění neschopnosti splácet úvěr? - II. díl.




V praxi jsme se i na serveru Bankovní poplatky setkali s problémem přístupu distributorů pojištění, tedy firem, které se zabývají zprostředkováním prodeje pojistných produktů, často velmi agresivním způsobem - týká se to i životního pojištění a dalších produktů, kdy jsou klienti uváděni v omyl a mají pak zato, že uzavřeli produkt s úplně jinými parametry, než ve skutečnosti jsou, a na nichž potom trvá pojišťovna ve chvíli, kdy klient žádá o plnění při vzniku pojistné události.

Jaké jsou nejčastější prohřešky pojišťovacích poradců

Nejčastějšími prohřešky finančních poradců jsou nesdělování či zamlčování povinných informací požadovaných zákonem, sdělování nepravdivých údajů klientům, neprovedení analýzy nabídky pojišťoven či jiných institucí v dostatečném rozsahu a formě, nebo nezaznamenání požadavků a potřeb klienta související se sjednávaným produktem. Velmi častým problémem je upřednostňování profitu finančních poradce nad zájmy klienta. Finanční poradci tak nabízejí klientům produkty, které nepotřebují, nebo které plně nevyužijí, radí klientům zrušení starých produktů a založení jiných, kdy klient přichází z tohoto důvodu o své prostředky a naopak poradce získává výrazné provize. Poradci také zamlčují informace, které mohou být pro klienta nevýhodné.

Když ptáčka lapají...

Při uzavírání pojistné smlouvy vypadá vše téměř ideálně. Jste pojištěni na všechna možná rizika. Můžete už jen platit a užívat si klidu. Jen málokterý klient si však pečlivě pročte pojistnou smlouvu a zejména všeobecné smluvní podmínky, které každou pojišťovací smouvu doprovázejí. Pojišťovny totiž velmi často používají obecné a nejednoznačné podmínky či obraty, které jim dávají možnost v případě vzniku pojistné události rozhodnout, zda pojistné vyplatí, nebo zda ho z nějakého důvodu či situace, která může odpovídat obecným ustanovením smlouvy, odmítnou vyplatit.



Vyplatí se pojištění neschopnosti splácet úvěr? - II. díl.

článek o ničem
očekával jsem nějaké konkrétní argumenty, proč úvěrové pojištění ano/ne, ale v článku je jen snůška ...
Diskutovat (1)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více